Thursday 5 May 2011



Σαμαράς: Ο Παπανδρέου εξαπατούσε τον λαό
 Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού.
Για εξαπάτηση του ελληνικού λαού στον χειρισμό του θέματος της οικονομικής βοήθειας από το ΔΝΤ, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε συγκέντρωση αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση Παπανδρέου «φούσκωσε» το έλλειμμα του 2009 και γιατί απαξίωνε την οικονομία με δηλώσεις για διεφθαρμένη χώρα και «Τιτανικό». Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην επικαιροποίηση του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ την ερχόμενη Πέμπτη (12 Μαΐου), ενώ χαρακτήρισε «ακατανόητη τη συνέχιση της μυστικής διπλωματίας από την κυβέρνηση».
Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Εδώ και 18 μήνες, μέρα με τη μέρα, τα πάντα γίνονται χειρότερα στον τόπο μας. Οι πολιτικές της κυβέρνησης αποδεικνύονται αδιέξοδες. Το ομολογούν τώρα, ο ένας μετά τον άλλο, ακόμη και οι υπουργοί, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Επιβεβαιώνεται, την ίδια στιγμή, ότι ο κ. Παπανδρέου, την ώρα που διακήρυσσε ότι «λεφτά υπάρχουν», την ώρα που βεβαίωνε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ», την ίδια ώρα σχεδίαζε το ακριβώς αντίθετο. Διαπραγματευόταν μυστικά και υπόγεια την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ.
»Όσοι άκουσαν τον Στρος Καν δεν έχουν πλέον καμία αμφιβολία. Λέει ξεκάθαρα ότι η χώρα μπήκε στο Ταμείο σε 15 μέρες, διότι είχαν προηγηθεί πολύμηνες μυστικές και υπόγειες διαπραγματεύσεις. Ο ίδιος, άλλωστε, ο κ. Παπανδρέου, στο τελευταίο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματός του, ομολόγησε ότι προχώρησε στις επαφές εκείνες, διότι έψαχνε λεφτά. Το αποκάλυψε, όμως, από καιρό και ο υφυπουργός Οικονομικών, λέγοντας ότι το ΔΝΤ ήταν η πρώτη και η μόνη επιλογή τους από τη στιγμή που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση του τόπου.
»Δυστυχώς, για τον κ. Παπανδρέου, η αλήθεια είναι μια και την ξέρει πλέον ο ελληνικός λαός. Μένει τώρα να απαντήσει, γιατί εξαπατούσε τον κόσμο. Γιατί φούσκωσαν το έλλειμμα του ’09;
Γιατί απαξίωναν την οικονομία με δηλώσεις για «διεφθαρμένη χώρα» και «Τιτανικό»; Μένει να πουν, επιτέλους, τι κρύβεται πίσω από την απόφαση εκείνη; Τι κρύβεται πίσω από όλες αυτές τις μεθοδεύσεις;
»Όπως γνωρίζετε, ολοκληρώνεται, τις ημέρες αυτές, η επικαιροποίηση του οικονομικού μας προγράμματος και, την ερχόμενη Πέμπτη, στις 12 Μαΐου, θα το παρουσιάσουμε στο Ζάππειο. Λαμβάνει υπόψη τις σημερινές αντίξοες συνθήκες. Προβλέπει στοχευμένες δράσεις, που μπορούν να εφαρμοσθούν σύντομα και να έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα. Αναπτύσσει μέτρα, δράσεις και πολιτικές, που μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Αναπτύσσει, με μια φράση, πολιτικές Προοπτικής και Ελπίδας. Πολιτικές Ανάταξης της Οικονομίας, Ανάτασης της Κοινωνίας και Αξιοπρέπειας για κάθε πολίτη.
Αυτό είναι το Νέο Συμβόλαιο, που προτείνουμε σε όλους τους Έλληνες.
»Θέλω σήμερα να υπογραμμίσω ότι αναγκαίος και απαραίτητος παράγοντας για όλα αυτά, είναι η διασφάλιση κλίματος σταθερότητας και ασφάλειας. Και να το πετύχει αυτό, οφείλει να διατηρεί Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας με υψηλό ηθικό. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι βασικός παράγοντας ισχύος ενός Έθνους. Είναι εγγυητής της άμυνας και της ασφάλειας της χώρας. Αλλά και ένα ζωτικό κύτταρο του κοινωνικού μας ιστού.
»Ξέρετε ότι το διεθνές περιβάλλον είναι εξαιρετικά φορτισμένο. Όλα τα Εθνικά μας θέματα είναι ανοιχτά. Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί και να επιβεβαιώνει, σε κάθε ευκαιρία, ότι αμφισβητεί ευθέως Εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η στάση της απέναντι στην Ελλάδα, είναι προβληματική και προκλητική. Θέλω να τονίσω ότι η συνέχιση της «μυστικής διπλωματίας» είναι ακατανόητη. Περιπλέκει τα πράγματα και μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επιζήμια.
»Οι προχθεσινές αναφορές του υπουργού Εξωτερικών ότι η Ελλάδα δεν προτίθεται να καθορίσει άμεσα ΑΟΖ για να μην επιβαρυνθούν οι συνομιλίες, μας προκαλεί έντονη ανησυχία. Αρνείται να ενεργοποιήσει ένα διεθνώς κατοχυρωμένο δικαίωμα της Πατρίδας μας. Στέλνει λάθος μηνύματα στην απέναντι όχθη. Και τα λανθασμένα μηνύματα έχουν αρνητικές επιπτώσεις. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την αξίωση της Τουρκίας για μοιρασιά στη μέση.
»Οι θέσεις μας για όλα αυτά (τις ανέπτυξα τον Ιανουάριο στη Βουλή) είναι ξεκάθαρες και είναι αδιαπραγμάτευτες.»
www.kathimerini.gr

No comments:

Post a Comment