Saturday 8 October 2016

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.................

ΣΑΒΒΑΤΟ
8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 22°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Η Δικαιοσύνη έχει καθήκον να μην επιτρέψει υπονόμευση της ανεξαρτησίας της

Διατηρώντας ψηλά τον αντιπολιτευτικό πήχη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προβλέπει ότι «η πολιτική αλλαγή δεν είναι μακριά» και θεωρεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί ένα «ιστορικό ατύχημα». Την ίδια ώρα η ΝΔ εστιάζει στη Δικαιοσύνη και επαναλαμβάνει πως έχει «δημοκρατική ευθύνη και καθήκον να μην επιτρέψει οποιασδήποτε μορφής υπονόμευση της ανεξαρτησίας της».

  • ΕΘΝΟΣ
  • 13:59,
Κυρ. Μητσοτάκης: «έχει συντελεστεί μια μεγάλη πολιτική ανατροπή, που θα γίνει πραγματικότητα στις επόμενες εθνικές εκλογές και θα δώσει στη ΝΔ τη δυνατότητα να πετύχει μία σημαντική πολιτική νίκη»
Κυρ. Μητσοτάκης: «έχει συντελεστεί μια μεγάλη πολιτική ανατροπή, που θα γίνει πραγματικότητα στις επόμενες εθνικές εκλογές και θα δώσει στη ΝΔ τη δυνατότητα να πετύχει μία σημαντική πολιτική νίκη»
Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, σε ομιλία του την Πέμπτη στο Αγρίνιο, «έχει συντελεστεί μια μεγάλη πολιτική ανατροπή, που θα γίνει πραγματικότητα στις επόμενες εθνικές εκλογές και θα δώσει στη ΝΔ τη δυνατότητα να πετύχει μία σημαντική πολιτική νίκη».
Γενικότερα όμως, από τη στιγμή που παρουσίασε σημεία του κυβερνητικού της προγράμματος, στη Θεσσαλονίκη, η ΝΔ ενθαρρυμένη σαφώς και από την παγιωμένη δημοσκοπική της υπεροχή, ανεβάζει τους τόνους της αντιπολιτευτικής της πολεμικής, σε πολλά επίπεδα. Από την ασφάλεια στην υγεία, στην παιδεία, στο μεταναστευτικό, στη δικαιοσύνη και στη συνταγματική αναθεώρηση, με αφορμές από την επικαιρότητα, η αξιωματική αντιπολίτευση τηρεί στάση επίθεσης σε όλα τα μέτωπα.
Καταγγελίες
Καταγγέλλει τις κυβερνητικές πρακτικές και τις «επιλογές», στις οποίες συμπεριλαμβάνει τα σκληρά οικονομικά μέτρα και προβάλλει σε αντιστάθμισμα τη «συμφωνία αλήθειας» που προωθεί η κεντροδεξιά παράταξη με τους πολίτες, ως συγκροτημένη εναλλακτική στη «χειρότερη διακυβέρνηση στην ιστορία της Μεταπολίτευσης». Δεν παραλείπει επίσης να τονίσει πως η ΝΔ είναι η μόνη αξιόπιστη μεταρρυθμιστική δύναμη κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «προσποιείται ότι κάνει μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις» διότι «όλα είναι ένα σόου για να ικανοποιήσει τις εσωτερικές της συνιστώσες».
Πηγές της Πειραιώς σχολίαζαν με νόημα ότι την περασμένη Παρασκευή προσήλθε απολογούμενος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο υπουργός-καναλάρχης Νίκος Παππάς για «τον νόμο-έκτρωμα» των τηλεοπτικών αδειών. Τη Δευτέρα, στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, «στην οποία ο κ. Τσίπρας εσύρθη από τον κ. Μητσοτάκη, θα προσέλθει και αυτός απολογούμενος για τις τριγωνικές σχέσεις της κυβέρνησής του με υποψήφιους καναλάρχες και την Τράπεζα Αττικής».
«Δεν δίνει δεκάρα τσακιστή η ΝΔ για τη νομιμότητα και τη διαφάνεια. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η συνέχιση της διαπλοκής», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΑΒΑΡΑ

No comments:

Post a Comment