Saturday 7 August 2010

Τέλος του Οδυσσέα?

Τέλος του Οδυσσέα;: Η αναζήτηση της Αρχαίας IthacaApr 8, '06 20:37 μ.μ.
υποβολή: Roberta για όλους

Ένας Βρετανός ερευνητής πιστεύει ότι έχει επιτέλους εντόπισε το νησί στο οποίο περιπλανώμενος Ομήρου επέστρεψε
Με Fergus Bordewich Μ.
Φωτογραφίες από τον Jeffrey Aaronson

Robert Bittlestone στέκεται πάνω από το χωριό Petrikata, αναζητούν πάνω από κόκκινα κεραμίδια στέγες κάτω από ένα στενό ισθμό που ενώνει τα δύο τμήματα του νησιού της Κεφαλονιάς, δυτικά της ακτής στην Ελλάδα. Στην κοιλάδα κατωτέρω, οι αγρότες σε φόρμα η περίοδος της συγκομιδής ελιών. Ένα ελαφρύ αεράκι μεταφέρει το άρωμα της ρίγανης και του θυμαριού. «Αυτό μοιάζει με στέρεο έδαφος που είμαστε στέκεται πάνω," λέει ο Bittlestone.«Αλλά τα πάντα υπό εμάς είναι Rockfall. Σε όλη την κοιλάδα που βρισκόταν η αρχαία Ιθάκη. "

Bittlestone, σύμβουλος διαχείρισης από το επάγγελμα, πιστεύει ότι έχει λύσει ένα μυστήριο που ταλαιπωρείται επιστήμονες για περισσότερο από 2.000 χρόνια. Σε Οδυσσέας Λυόμενος, που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Οκτώβριο από το Cambridge University Press, υποστηρίζει ότι μια χερσόνησο στο νησί της Κεφαλονιάς ήταν κάποτε ξεχωριστό νησί-Ιθάκης, το βασίλειο του Οδυσσέα του Ομήρου περίπου 3.000 χρόνια πριν. Πιστεύει ότι το κανάλι θάλασσα διαιρώντας τα δύο νησιά ήταν γεμάτη από τους διαδοχικούς σεισμούς και κατολισθήσεις, δημιουργώντας τη χερσόνησο της Παλικής, όπως είναι γνωστή σήμερα.

Όπως και Ερρίκου Σλήμαν, ο επιχειρηματίας ο οποίος ανακάλυψε την τοποθεσία της αρχαίας Τροίας το 1870, και ο Michael Ventris, ο αρχιτέκτονας που αποκρυπτογράφησε τη γραπτή γλώσσα της Μινωικής Κρήτης το 1950, το 54-year-old Bittlestone αποτελεί μέρος ενός αξιότιμου παράδοση εμπνέεται ερασιτεχνών που έχουν κάνει εξαιρετική ανακαλύψεις έξω από τα όρια των συμβατικών υποτροφία. "Διορατικότητα Bittlestone είναι λαμπρό», λέει ο Gregory Nagy, Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών, στην Ουάσινγκτον, DC "Έχει κάνει κάτι πολύ σημαντικό. Πρόκειται για μια πραγματική σύγκλιση επανάσταση της προφορικής ποίησης και τη γεωλογία, καθώς και η πιο εύλογη εξήγηση που έχω δει για το τι Ιθάκη ήταν στη δεύτερη χιλιετία π.Χ. Εμείς δεν πρόκειται ποτέ να διαβάσει την Οδύσσεια με τον ίδιο τρόπο ξανά. "

Ακόμα πιο προκλητικά, Bittlestone, ο οποίος ήταν σε θέση να χρησιμοποιούν εξελιγμένα τεχνολογικά εργαλεία διαθέσιμα σε μελετητές πριν από αυτόν, θεωρεί ότι γεγονότα όπως αυτά που περιγράφονται στην Οδύσσεια είναι πολύ πιθανό να λάβει χώρα, και ότι η ενδεικτική λυχνία ορόσημα από περιπέτειες του ήρωα στην Ιθάκη μπορείτε να βρείτε στην Παλική χερσόνησο της Κεφαλλονιάς του. «Θεωρώ περισσότερα γεγονότα που περιγράφονται στο νησί απολύτως αξιόπιστη», λέει, προσθέτοντας ότι τα κεφάλαια που η εξιστόρηση φανταστικό περιπέτειες του Οδυσσέα, μεταξύ μαγικές στοιχεία-το θαλάσσιο τέρας Σκύλλα και ανθρωπογενών τρώει δίνη Χάρυβδη, ή η μάγισσα Κίρκη, προφανώς οφείλονται σε πολλά για την ποιητική φαντασία.

"Μέχρι στιγμής το πιο σημαντικό μέρος αυτού είναι το επιχείρημα ότι η σύγχρονη Παλική ήταν αρχαία Ιθάκη», λέει ο James Diggle, καθηγητής Ελληνικών και Λατινικών στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. "Από το ποσό αυτό, δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία. Είναι ακαταμάχητη, και υποστηρίζεται από τη γεωλογία. Το άλλο μέρος είναι μάλλον θεωρητική. Αλλά μόλις πάει πάνω από το έδαφος, υπάρχει ένα εξαιρετικό αγώνα. "

Κλασικός φιλόλογος Gregory Nagy: Εμείς δεν πρόκειται ποτέ να διαβάσει την Οδύσσεια με τον ίδιο τρόπο ξανά.
Από τους αρχαίους χρόνους, η τοποθεσία της Ιθάκης του Ομήρου ήταν μία από τις μεγαλύτερες γρίφους λογοτεχνία του. Το τρίτο αιώνα π.Χ. Ερατοσθένη γεωγράφος αναστέναξε, "θα βρείτε τη σκηνή του την περιπέτεια του Οδυσσέα όταν βρείτε το τσαγκάρη που έραβαν τη σακούλα των ανέμων." Κάποια απέρριψε γεωγραφία του Ομήρου ως ανίδεο εικασία ενός ποιητή. Όπως το περίφημο κλασικιστή Bernard Knox που ήταν κάποτε, "Όταν χαρακτήρες Ομήρου μετακομίζουν στην ηπειρωτική Ελλάδα και την δυτική παράκτια νησιά της, βασιλεύει η σύγχυση."

Οι σύγχρονοι μελετητές έχουν προτείνει πολλές τοποθεσίες, μερικά τόσο μακριά όσο Σκωτία ή τη Βαλτική. Η πιο προφανής υποψήφιος ήταν το σημερινό νησί της Ιθάκης, το οποίο βρίσκεται ανατολικά της Κεφαλονιάς. Αλλά δεν χωράει περιγραφή του Ομήρου:

Περίπου το ένα δαχτυλίδι των νησιών κύκλο side-by-side,
Doulichion, Ίδιος, δασώδεις Zachynthos πάρα πολύ, αλλά η δική μου
βρίσκεται χαμηλά και μακριά, όσο πιο μακριά στο πέλαγος,
εκτροφής στη δυτική σούρουπο
ενώ τα άλλα έχουν θέα στην ανατολή και το σπάσιμο ημέρας.
Μελετητές έχουν προ πολλού συμφωνήσει ότι η αρχαία και σύγχρονη Zachynthos είναι ένα και το αυτό. Ομοίως, οι αρχαίοι Ίδια ήταν σίγουρα το κύριο σώμα της σύγχρονης Κεφαλονιάς, όπου μια μεγάλη πόλη που ονομάζεται Σάμη, εξακολουθεί να υφίσταται. Αλλά σύγχρονη Ιθάκη-μερικά μίλια ανατολικά της Κεφαλονιάς-ήταν σχεδόν «η πλέον απομακρυσμένη στη θάλασσα," και ορεινό ανάγλυφο του δεν ταιριάζει Ομήρου "που βρίσκεται χαμηλά" περιγραφή. (Bittlestone πιστεύει αρχαία Doulichion έγινε σύγχρονη Ιθάκη, μετά τους πρόσφυγες εκεί ήρθε μετά από σεισμό ή άλλη καταστροφή και άλλαξε το όνομά της.) "Το παλιό εξηγήσεις ακριβώς αισθάνθηκε ικανοποιητική», λέει ο Bittlestone. «Κράτησα αναρωτιούνται, υπήρχε πιθανώς μια ριζική νέα λύση σε αυτό;" Πίσω στο σπίτι κοντά στο Λονδίνο, ο ασχολήθηκε εντατικά με χάρτες και δορυφορικές εικόνες. Εάν η Παλική ήταν κάποτε ξεχωριστό νησί, συλλογίστηκε, θα ήταν πράγματι ήταν εκείνο που «απώτατο στη θάλασσα."

Τότε χτύπησε Bittlestone χρυσό. Perusing το τμήμα για την Κεφαλονιά στον αρχαίο συγγραφέα Στράβωνα Γεωγραφία, η σημαντικότερη πηγή αυτού του είδους για την αρχαία γεωγραφικές γνώσεις, Bittlestone συνάντησα τυχαία το ακόλουθο χωρίο: "Όταν το νησί είναι στενότερο αποτελεί ένα χαμηλό ισθμό, έτσι ώστε να είναι συχνά βυθισμένος από θάλασσα σε θάλασσα. "Κατά την BC δεύτερου αιώνα του Στράβωνα πηγές, Κεφαλλονιά είχε, κατά καιρούς, τα δύο νησιά. περιγραφή του Στράβωνα πρότεινε ότι το κανάλι που χώριζε την Κεφαλονιά από τη σημερινή χερσόνησο της, είχε καταστεί σταδιακά συμπληρώνονται έστω Πολλά πρέπει να αποδειχθεί, φυσικά. "Bittlestone διεκδικεί πάρα πολλά σχετικά με την γεωλογική πλευρά, νομίζω», λέει ο Γιώργος Λ. Huxley, ομότιμος καθηγητής της Ελληνικής στο Πανεπιστήμιο της Βασίλισσας, στο Μπέλφαστ. "Αν το« κανάλι », ήταν πραγματικά μία σχισμή, δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί με τον τρόπο που προτείνει."

Bittlestone, όμως, έχει πειστεί από την αρχή ότι ήταν στη σωστή κατεύθυνση. Το 2003, ταξίδεψε στην Κεφαλονιά, νοίκιασε ένα τζιπ και άρχισαν να διασταυρώνονται στον ισθμό, ένα στενό, στιβαρό λαιμό της γης που συνδέει το μεγαλύτερο ξηράς στη χερσόνησο της Παλικής. Έψαχνε, λέει, «για τα ίχνη του πρώην καναλιού" όταν σημείωσε ζιγκ-ζάγκ χαράδρες τρέχει το μήκος των πέντε μιλίων βίου ισθμό. Η χάσματα, μέχρι 300 μέτρα βάθος σε μερικά μέρη, προτείνεται η πιθανή διαδρομή ενός αρχαίου ποταμού.

Bittlestone είχε ήδη μάθει ότι Κεφαλονιάς θέσει σε μια από τις πιο ασταθείς γεωλογικά ρήγματα στον κόσμο. Για αιώνες, της Αφρικής και της Ευρασίας τεκτονικές πλάκες έχουν συγκρουστεί λίγα μίλια ανοικτά των ακτών της Παλικής, δημιουργώντας μια σταθερή upthrust που περιοδικά εκρήγνυται σε ισχυρούς σεισμούς. Η χειρότερη στη σύγχρονη εποχή, το 1953, σταθεροποιήθηκε σχεδόν κάθε κτίριο στο νησί, προκαλώντας το 90 τοις εκατό των κατοίκων του να διαφύγει. Ίσως, Bittlestone εικασίες, ένας γίγαντας του σεισμού είχε ώση "κανάλι του Στράβωνα" (όπως ο ίδιος ήρθε να την αποκαλούμε) μέχρι πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, αφήνοντας κυριολεκτικά υψηλά επίπεδα και ξηρό.

Το 2003, Bittlestone επικοινώνησε John Underhill, καθηγητής στρωματογραφίας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Underhill, ο οποίος έχει μελετήσει τη γεωλογία της Κεφαλλονιάς για περισσότερα από 20 χρόνια, του είπε ότι γεωλογικών ανάταση σε τόσο μεγάλη κλίμακα ήταν αδύνατη. Αλλά ήταν αρκετά intrigued να ανταποκριθεί Bittlestone για την Κεφαλονιά για μια από πρώτο χέρι ματιά.

Underhill αμέσως σημειωθεί ότι το μισό μίλι επίπεδο ισθμό ήταν ένα γεωλογικό «χάος» των πετρωμάτων διαφόρων ηλικιών-απόδειξη χιονοστιβάδες από τις απόκρημνα βουνά και στις δύο πλευρές. Όπως κατολίσθηση ακολούθησε κατολίσθηση στο πέρασμα των αιώνων, η συντρίμμια θα μπορούσαν να επεκταθούν μακρύτερα από τον Ισθμό, στρώμα πάνω από τη φάση, να δημιουργηθούν οι απόκρημνες λόφους. "Νόμιζα ότι θα ήταν εύκολο να αναιρεί διατριβή Bittlestone του," λέει, "αλλά δεν ήταν. Ξαφνικά σκέφτηκα, crikey, ίσως να υπάρξει πραγματικά ένα κανάλι εκεί κάτω. "

Στην Ιθάκη, Όμηρος περιγράφει μια πραγματική θέση. Νομίζω ότι μίλησε για τους ανθρώπους locales γνώριζαν και να αναγνωριστούν.
Αναμονή των τελικών δοκιμών, Underhill κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπήρχε πράγματι γεωλογικές αποδείξεις για ένα κανάλι σε όλη την ισθμό. «Η μόνη αξιόπιστη εξήγηση γι 'αυτό το γεωλογικό σχηματισμό είναι ότι ορισμένες εξ αυτών θα ολισθαίνει κάτω από το βουνό πάνω."

Bittlestone δεν έχει καμία αμφιβολία. "Μια κατολίσθηση με τεράστια κινητική ενέργεια πλημμυρίζει τα πάντα», λέει. «Τεράστια κομμάτια του βουνού έσπασε χαλαρά και βρόντησε κάτω. Η κλίμακα του, είναι το μυαλό-blowing ».

Υπάρχει μια βαθιά γοητεία με τη δεύτερη, ακόμη δοκιμαστεί, μέρος της θεωρίας του Bittlestone, ότι το τοπίο της Οδύσσειας μπορεί ακόμα να βρεθούν στην Κεφαλονιά, σαν παλίμψηστο κάτω από ένα μεσαιωνικό χειρόγραφο. Αλλά προσπαθεί να εντοπίσει πραγματικές θέσεις που ταιριάζουν σε μια σχεδόν 3.000 ετών αφήγηση έχει παρουσιάσει προβλήματα. Για ένα, αυτό δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι τα άτομα στο ποίημα-Οδυσσέας? Σύζυγό του, την Πηνελόπη? Γιο, τον Τηλέμαχο? Οι μνηστήρες-ακόμα και υπήρχαν. Gregory Nagy είναι προσεκτική. "Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η Παλική ήταν Ιθάκη στη δεύτερη χιλιετία π.Χ.», λέει. «Αλλά το ποίημα δεν είναι ρεπορτάζ. Δεν πρέπει να την αναγκάσει να είναι ένας οδικός χάρτης για μια σειρά πραγματικών γεγονότων. "

Bittlestone έχει μια απάντηση για αυτό. "Επειδή το τοπίο είναι πραγματικό, αυτό σημαίνει ότι ο Οδυσσέας ήταν ένα πραγματικό πρόσωπο; Οχι απαραίτητα. Αλλά είναι πιθανό ότι υπήρχε μια εποχή του Χαλκού οπλαρχηγού γύρω από τους οποίους αυτές τις ιστορίες μεγάλωσε. Επίσης, δεν νομίζω ότι ο Όμηρος εφηύρε ένα φανταστικό τοπίο. Υπήρξε μια πραγματική Τροία, μια πραγματική Μυκήνες, μια πραγματική Σπάρτη, τα οποία έχουν ανακάλυψαν εκ νέου από τους αρχαιολόγους. "

Οι περισσότεροι μελετητές συμφωνούν ότι η Οδύσσεια ήταν για πρώτη φορά σε γραπτά του 8ου ή 7ου αιώνα π.Χ. Όμως ορισμένοι πιστεύουν, και Bittlestone συμφωνεί, ότι η αφήγηση της πυρήνα χρονολογείται ήδη από τον 12ο αιώνα π.Χ., λίγο μετά τον Τρωικό Πόλεμο. "Είμαι πεπεισμένος", Bittlestone λέει, «ότι στην Ιθάκη, Όμηρος περιγράφει μια πραγματική θέση, και νομίζω ότι μίλησε για locales ότι οι άνθρωποι γνώριζαν και μπορούσαν να αναγνωρίσουν.ακροατήριό του θα μπορούσε να πει, «Ω, ναι, ξέρω ότι η σπηλιά, το βουνό, το κόλπο."

James Πανεπιστήμιο του Cambridge της Diggle είναι προσεκτικά υποστηρικτική. "Δεν μπορούμε να απορρίψει το ενδεχόμενο της προσέγγισης του Bittlestone έγκυρο", λέει. "Κάθε τόπος ότι τοποθετεί στο βιβλίο μπορεί εύκολα να βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Παλικής, που όλες οι εργασίες. Αν δεχθούμε ότι το κανάλι υπάρχει, και ότι η Ιθάκη είναι η Παλική, η εξωτερική γεωγραφία, ας το πούμε έτσι-τότε δεν αποκλείεται και η πιθανότητα ότι τα άλλα χωρία μπορεί να αντανακλούν την εσωτερική γεωγραφία της Ιθάκης. "

Σε μια τραγανή ημέρα του Οκτωβρίου, Bittlestone με οδηγεί κατά μήκος της διαδρομής που σκέφτεται ο Οδυσσέας μπορεί να έχει ακολουθήσει κατά την επιστροφή του στην Ιθάκη.Αρχίζουμε με Αθέρας Bay, ένα μισοφέγγαρο της παραλίας enfolded από ενωμένος φυτείες από ελαιόδεντρα. Bittlestone πιστεύει ότι αυτό θα μπορούσε να έχει την έμπνευση για την περιγραφή του Φόρκυς Bay, όπου ο Οδυσσέας-ή του πρωτοτύπου, είχε την αποβίβαση από το φιλικό Φαιάκων ναυτικούς. Υπενθυμίζοντας τις εκβολές του λιμανιού, Bittlestone λέει ότι ταιριάζει περιγραφή του Ομήρου τέλεια, "με δύο jutting ακρωτήρια, ψαλιδισμένα στα ανοικτά κατά τη θάλασσα."

Ήταν εδώ ότι Athene εμφανίστηκε στον Οδυσσέα υπό το πρόσχημα του ένας όμορφος νεαρός βοσκός και διέταξε να βρει την καλύβα του Εύμαιου πιστός χοιροβοσκός:

Θα βρείτε τον απέσπασε δίπλα χοίρων του, εκρίζωση γύρος
από Raven Rock και της άνοιξης που ονομάζεται Αρέθουσα,
ριζοβολία για τη διατροφή των χοίρων που κάνει λείο και λίπους,
τα παξιμάδια που αγαπούν, η σκοτεινή πισίνες που πίνουν.
"Λοιπόν," λέει ο Bittlestone για μένα τώρα », ας πάμε δείτε το χοιροστάσιο." Μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας στο κόλπο και, αναπηδώντας σε ένα τζιπ, ακολουθήστε "ένα τραχύ δρόμο που οδηγεί μέσα από το δάσος και μέχρι τα βουνά», όπως Όμηρος το θέτει. Ένα κοπάδι από κατσίκες κοιτάζει μας με κίτρινο, όχι εκφραστικός μάτια, στη συνέχεια, εκρήγνυται σε πανικό, bounding μακριά κάτω από τη βουνοπλαγιά. Σύντομα περνάμε από το χωριό του Αθέρα, σπίτια γυψομαρμαροκονίαμα του βαμμένο άσπρο και κίτρινο, του κήπους καταπράσινους με μπουκαμβίλιες, δόξες πρωί και λεμονιές. Η ομοιότητα μεταξύ της αρχαίας τοπωνύμιο Αρέθουσα και το σύγχρονο Αθέρας λέει Bittlestone αυτός είναι στον σωστό δρόμο."Αν Αρέθουσα άνοιξη ήταν στην περιοχή του χωριού Αθέρας», λέει, "τότε χοιροστάσιο Εύμαιου και Rock Raven δεν θα πρέπει να είναι πολύ μακριά."

Σύμφωνα με τον Όμηρο, καλύβα ο χοιροβοσκός ήταν επί του εδάφους "που εκτίθενται για να δείτε όλες τις εποχές», με χώρο για περίπου 600 χοιρομητέρες και 360 κάπροι πίσω από τοίχους κατασκευασμένους από «λαξευτή πέτρα" και συμπληρώνεται με tangles της άγριας αχλάδι, μια τεχνική που κάποια ελληνική κτηνοτρόφων εξακολουθεί χρησιμοποιούμε σήμερα.Στο έπος, ο Οδυσσέας-μεταμφιεσμένος σε "άθλιες κουρέλια, άρπαξαν και βρώμικος"-δαπανά μια ημέρα ή δύο στο χοιροτροφείο, λέει στη συνέχεια ότι Εύμαιος του που πηγαίνει προς το παλάτι να επαιτούν για τα τρόφιμα. Δεδομένου ότι ο Οδυσσέας ζήτησε τότε Εύμαιος να τον καθοδηγήσει εκεί, το παλάτι δεν πρέπει να έχουν στη θέα των χοίρων της εκμετάλλευσης και αν έπρεπε να γίνει αρκετά κοντά Εύμαιου ότι θα μπορούσε να πάει εκεί και πίσω δύο φορές μέσα σε μια μέρα.

Δεν γνωρίζουμε τι βρίσκεται κάτω από αυτές τις υποχώρησε πέτρες, αλλά ήταν σίγουρα κάτι συμβαίνει εδώ.
Στρίβουμε σε μια πέτρινη κομμάτι και να σταματήσει σε ένα παλιό πηγάδι σε μια μικρή, κυκλική βεράντα. "Παντού μαζί εδώ, μπορείτε να βρείτε πηγές και πηγάδια", λέει ο Bittlestone. "Το αν αυτό δεν είναι το πραγματικό άνοιξη Εποχή του Χαλκού του Arethusa είναι λιγότερο σημαντικό από το γεγονός ότι το νερό που φέρει ρήγμα τρέχει ακριβώς κάτω από την επιφάνεια ακριβώς το σωστό μέρος για μια πηγή με« σκοτεινά νερά του Ομήρου », για να εμφανιστούν εδώ. "

Επόμενο ακολουθούμε ένα παλιό μονοπάτι μέσα βυθισμένη μια μυστηριώδης δάσος της υπανάπτυκτα αγριοβελανιδιές, σε αναδυόμενες φως της ημέρας για την εξεύρεση καταλυμάτων των ζώων περιφραγμένες με σωρούς-up πέτρες. "Είναι σαφές ότι αυτό τον τομέα έχει χρησιμοποιηθεί για τη φύλαξη των ζώων για μια πολύ, πολύ καιρό," Bittlestone μου λέει. "Εάν έχετε τις εκατοντάδες των χοίρων, όπως έκανε Εύμαιος, χρειάζεται πολύ νερό, και αυτό είναι όπου μπορείτε να το βρείτε." Απλά το παρελθόν το χοιροστάσιο, ο γκρεμός που Bittlestone ορίζει ως Rock Raven είναι αργαλειούς πάνω από το μονοπάτι. Πιάνουμε τα μάτια, πολύ χαμηλότερα από εμάς, από το βαθύ κόλπο του Αργοστολίου, και ο νυν silted-up λιμάνι από το οποίο ο Οδυσσέας και 12 πολεμικά πλοία του θα μπορούσε να αναχωρήσει για τον Τρωικό Πόλεμο. Από εδώ, επίσης, μπορούμε να δούμε εάν το παλάτι του θα μπορούσε να έχει στάθηκε, στις πλαγιές του λόφου του κωνικού Καστέλι, στον προορισμό μας.

Μισή ώρα μετά την έξοδο από την χοιροτροφική μονάδα, εμείς πάρκο σε έναν ελαιώνα και να αρχίσει η αναρρίχηση απότομες 830-πόδι-υψηλό Καστέλι πλαγιές του, μέσα από ένα πυκνό χαλί με φραγκοσυκιές χαμόκλαδα. Οι καμπάνες του αόρατου αιγών δακτυλίου στα αυτιά μας.Εμείς σκαρφάλωμα πάνω από λειχήνες-crusted βεράντες που θα μπορούσε κάποτε να έχει υποστηριχθεί σπίτια, και, στη συνέχεια, κοντά στο Hillcrest, σκαρφαλώνουν πάνω από τα ίχνη μιας αμυντικό τείχος και σωρούς από πέτρες ακανόνιστη.

Κάπου κάτω από τα πόδια μας, ίσως, βρίσκονται τα ερείπια της «υψηλής walled αυλή", όπου οι μνηστήρες που συγκεντρώνονται και τη μεγάλη αίθουσα με πυλώνες του κυπαρισσιού, καναπέδες, καρέκλες και βραχνή δεξιώσεις. Κάπου εδώ, ίσως, ο απελπισμένος Πηνελόπη εργάστηκαν της αργαλειός, γυρίζοντας κηδεία πανί για Λαέρτης, ηλικίας του πατέρα του Οδυσσέα. (Στη συνέχεια πρωταγωνίστησαν μυστικά του υφάσματος κάθε βράδυ, έχοντας υποσχεθεί οι μνηστήρες ότι θα παντρευτεί ένα από αυτά, μόλις το πανί ολοκληρώθηκε.) Εδώ, ίσως, με την "ασπίδα του τετραπλό κρύβουν" και plumed κράνος για "ηρωική του κεφάλι, "Οδυσσέας οριστεί σε αιματηρό έργο του. Όπως ο Όμηρος το βάζει, "Φρικαλέος ουρλιάζει εξεγέρθηκε ως κεφάλια των ανδρών κατέρρευσαν μέσα, καθώς και όλο το πάτωμα έτρεξε με το αίμα." Στο τέλος, τα πτώματα να συσσωρεύονται στο χώμα ", όπως ψάρια οι αλιείς έχουν έσυραν έξω από το γκρίζο σερφάρετε στο ματιών του διχτυού τους σε ένα καμπύλο παραλία, να βρίσκεται σε μάζες για την λαχτάρα άμμο για το νερό αλάτι μέχρι το λαμπερό ήλιο τελειώνει τη ζωή τους. "

Bittlestone prowls το ανεμοδαρμένο συνόδου κορυφής, τονίζοντας θραύσματα της αρχαίας κεραμικής-θραύσματα από αγγεία, κανάτες κρασί και λάδι βάζα, συμπιεσμένη ανάμεσα σε γενεές των περιττωμάτων κατσίκα και η σκόνη, τα τελευταία ίχνη της αρχαίας πόλης και ίσως ένα παλάτι.

Φυσικά, οι πιθανότητες να βρουν αντικείμενα που διακηρύσσουν «Οδυσσέας ήταν εδώ» είναι ελάχιστες. Αλλά γεωλογικές δοκιμές μπορεί να επιβεβαιώσει την ύπαρξη και την ηλικία του ενός καναλιού κάτω από τον ισθμό. Core δείγματα μπορεί να αποκαλύψει το γεωλογικό υπόστρωμα, κάτω από το Rockfall. Ραδιενεργού άνθρακα ανάλυση μπορεί να μετρήσει την ηλικία της οργανικής ύλης που μπορεί να βυθίζεται κάτω από το χώρο υγειονομικής ταφής, καθώς και γεωλόγοι μπορούν να επιχειρήσει να αναλύσει τα συντρίμμια από διάφορες κατολισθήσεις. Λέει ο John Underhill, «Εμείς πάμε για να ρίξει τόσο πολύ την επιστήμη τους σε αυτό που μπορούμε."

Είναι σαφές ότι, με βάση μια πρώτη αρχαιολογική εξετάσεων, τόσο ο επιζών τείχη και ορισμένα από τα αγγεία χρονολογείται από την εποχή του Χαλκού (περ. 2000-1100 π.Χ.). Bittlestone ατενίζει σε όλη την κακοτράχαλη τοπίο της Κεφαλονιάς, μπλε μάτια αστραφτερά με ενθουσιασμό. «Δεν ξέρουμε τι βρίσκεται κάτω από αυτές τις υποχώρησε πέτρες», λέει, τόσο για τον εαυτό του ως προς εμένα ", αλλά ήταν σίγουρα κάτι συμβαίνει εδώ."

Αναρτήθηκε από LORNION AT 15:07

No comments:

Post a Comment