Saturday 25 February 2012


Το γλέντησαν τα παιδιά στο Καρναβάλι της Πάτρας

Καρναβαλικό πρωινό επιφύλαξε την Κυριακή για τους μικρούς μας φίλους το Καρναβάλι των Παιδιών Καρναβαλικό πρωινό επιφύλαξε την Κυριακή για τους μικρούς μας φίλους το Καρναβάλι των Παιδιών
Ένα υπέροχο πρωινό πέρασαν σήμερα Κυριακή οι μικροί μας φίλοι στην Πάτρα, στο Καρναβάλι των Παιδιών, στην παραμυθένια Καρναβαλούπολη. Γλέντησαν με την ψυχή τους τα παιδιά, καθώς ενεργοποιήθηκε το κέφι, η χαρά και η αισιοδοξία προσφέροντας μια πραγματική όαση σ' αυτά και στους γονείς τους στο κλίμα αβεβαιότητας και στην αφόρητη πραγματικότητα των ημερών.  Στα Υψηλά Αλώνια, χτύπησε η καρδιά της Καρναβαλούπολης στη Πάτρα με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό  και το Καρναβάλι των Παιδιών προσέλκυσε πλήθος κόσμου-μικρούς και μεγάλους.
Εντυπωσιακές κατασκευές, όπως «Ο Λύκος, τα γουρουνάκια και τα δέντρα», «Ο Γίγαντας και η Κοκκινοσκουφίτσα», το παραμυθένιο «Κάστρο», τα φανάρια, οι Δράκοι, ο Πήγασος, «δυο κλόουν με τα πατίνια», ο μουσικός στο παγκάκι, οι Σβούρες δημιούργησαν το απαραίτητο σκηνικό όπου έπαιξαν και γέλασαν με την ψυχή τους, περισσότεροι από 8.000 μικροί καρναβαλιστές.
pATRA PITSIRIKIA2Τα παιδιά «πλημμύρισαν» την Πάτρα με χρώματα, χαμόγελα και ελπίδα, αφού στην ουσία αποτελούν το μέλλον του πατρινού καρναβαλιού. Με την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του «Καρναβαλιού των Παιδιών», που φέτος είχε θέμα «Με παραμύθια δεν χορταίνουμε».
Την παρέλαση άνοιξε η μπατίνα του δήμου Πατρέων και η μασκότ του Καρναβαλιού, «ο Τζίτζικας», ενώ ακολούθησαν τα άρματα του Καρναβαλιού των Παιδιών, που αποτελούν δημιουργίες του καρναβαλικού εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων. Συγκεκριμένα παρέλασαν ο «Καρναβαλάκος», το «Κάστρο», «Ο Γίγαντας και η Κοκκινοσκουφίτσα», τα «Δέντρα», τα «Γουρουνάκια και Λύκος και Δέντρο», ο «Πίτερ Παν», ο «Κούνελος» και το «Μουσικό 'Αρμα».
Αμέσως μετά οι μικροί καρναβαλιστές ξεχύθηκαν στους δρόμους με τις πολύχρωμες στολές τους και τα μπαλόνια τους, ενώ μερικές από τις ομάδες συνοδεύονταν από άρματα, καρναβαλικές κατασκευές και ποδήλατα.
Στην παρέλαση πήραν μέρος παιδιά από δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, σχολές χορού, ωδεία, κέντρα ξενόγλωσσων σπουδών, τοπικούς συλλόγους, το «Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς και ανεξάρτητες συμμετοχές.
Πάντως η παρέλαση των παιδιών έδωσε την ευκαιρία και σε αρκετούς μεγαλύτερους να διασκεδάσουν, αφού σε αρκετές περιπτώσεις συνόδευσαν τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά.

Το μνημόνιο θέμα στο Καρναβάλι στα Χανιά

Την τιμητική της έχει εφέτος η οικονομική κρίση, αφού θα αποτελεί το κυρίαρχο θέμα στα καρναβάλια της Κισάμου της Παλαιόχωρας και των Καλυβών. Οι διοργανωτές υπόσχονται πολύ κέφι φαντασία και εκπλήξεις και καλούν τους πολίτες να τα παρακολουθήσουν από κοντά -λαμβάνοντας ταυτόχρονα μέρος- μακριά από το άγχος και τη ρουτίνα της καθημερινότητας.
To 7ο Κισαμίτικο Καρναβάλι θα πραγματοποιηθεί στο Καστέλλι, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, με συμμετοχή 15 αρμάτων και εκατοντάδων καρναβαλιστών. Μετά τη λήξη του θα ακολουθήσει το καθιερωμένο πάρτι στην πλατεία του ΟΤΕ. Η παρέλαση των αρμάτων θα ξεκινήσει στις 2 μετά το μεσημέρι.
Παράλληλα, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί το 1ο παιδικό κυνήγι θησαυρού, στο οποίο θα συμμετάσχουν 12 ομάδες. Το κυνήγι θα είναι ολοήμερο, με ώρα έναρξης στις 9 το πρωί και λήξη το απόγευμα, στο δημαρχείο Κισάμου. Σε όλα τα παιδιά θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα.
Το Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί το 21ο Παλιοχωρίτικο καρναβάλι. Θέμα του είναι η οικονομική κρίση και η συμμετοχή καρναβαλιστών αναμένεται να είναι μεγάλη. Θα ακολουθήσει το μεγάλο πάρτι και την Κυριακή το κάψιμο του καρνάβαλου.
'Αρματα και πεζοπόρο τμήματα θα πάρουν μέρος στο καρναβάλι των Καλυβών στο οποίο θα συμμετέχουν όλα τα χωριά του δήμου Αποκορώνου. Φετος δεν θα πραγματοποιηθούν καρναβάλια στο Ακρωτήρι και τη Σούδα του δήμου Χανίων.
Μάλιστα ο δήμος ανακοίνωσε ότι τα χρήματα που θα δίνονταν για την διοργάνωση τους, 10000 ευρώ, θα διατεθούν για τα συσσίτια της πόλης.
Η οικονομική κρίση «χτύπησε» και το καρναβάλι στον Βατόλακο του δήμου Πλατανιά που, επίσης, δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ηράκλειο: Με κέφι, χορό και τραγούδι ξεκίνησε το Καστρινό Καρναβάλι

Με αμείωτο κέφι, αντιμνημονιακά συνθήματα, χορούς τραγούδια και δρώμενα ξεκίνησε στο Ηράκλειο η μεγάλη παρέλαση του Καστρινού Καρναβαλιού που οργανώνεται από τον δήμο της πόλης και την παρακολουθούν χιλιάδες Ηρακλειώτες, που άφησαν στην άκρη για λίγο τα οικονομικά μέτρα, τις έννοιες και τα προβλήματά τους και βγήκαν στους δρόμους για να χειροκροτήσουν, να απολαύσουν τους καρναβαλιστές αλλά και να ζήσουν από κοντά την αποκριά.
Το Καστρινό Καρναβάλι, με επίκεντρο την κρίση, αλλά και αρκετή σάτιρα από επιτυχημένες τηλεοπτικές διαφημίσεις και την καθημερινότητα, ξεκίνησε με την παρέλαση από την Χανιώπορτα για να καταλήξει στην Πλατεία Ελευθερίας με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του δήμου του Λυκείου Ελληνίδων με το γαϊτανάκι, ενώ ακολουθούν οι παραδοσιακές ομάδες από τους δήμους του Ηρακλείου, καθώς και το 'Αρμα της ομάδας "Λούφα και παραλλαγή" οι ξυλοπόδαροι και η άμαξα με τη Βασίλισσα και τις χιλιάδες σοκολάτες που μοιράζουν στους συγκεντρωμένους που βρίσκονται στη διαδρομή της παρέλασης.

1 comment:

  1. και του χρόνου χωρίς δανεικά και μνημόνια

    ReplyDelete