Wednesday 18 April 2012


Επιμένει στην «καθαρή εντολή»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 18 Απριλίου 2012
Με σύνθημα «η Ελλάδα θα τα καταφέρει», ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κήρυξε χθες και τυπικά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας. Ο Αντώνης Σαμαράς επιμένει στην «καθαρή εντολή» της αυτοδυναμίας ώστε, όπως είπε, «να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμά μας για να μη βρισκόμαστε συνεχώς κάτω από τους εκβιασμούς των άλλων», ενώ έχρισε «επιτελάρχη» της προεκλογικής εκστρατείας έναν καθαρόαιμο καραμανλικό, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Στην Εκτελεστική Εκλογική Επιτροπή, δηλαδή ένα μικρό κι ευέλικτο όργανο που θα έχει την ευθύνη της προεκλογικής εκστρατείας, μετέχουν αρκετά στελέχη που μεσουράνησαν την τελευταία κυβερνητική περίοδο της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο πρώην γενικός διευθυντής του κόμματος Μένιος Δασκαλάκης, ο Κώστας Ζωντανός που γνωρίζει καλά τις κομματικές οργανώσεις, ο Φίλιππος Ταυρής, «διάδοχος» του Γιάννη Μανώλη στην επαφή με τους συνδικαλιστές, ο πρώην γενικός γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, ο αυτοδιοικητικός Λεωνίδας Κουρής, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, και οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά Δημήτρης Πτωχός και Αρης Ματιάτος.

Το «καλωσόρισμα». «Είναι μια κρίσιμη δουλειά στην πιο κρίσιμη ώρα. Και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με την πείρα του και τις ικανότητές του, θα τα καταφέρει με τον καλύτερο τρόπο», δήλωσε ο κ. Σαμαράς, καλωσορίζοντας και επισήμως τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας και πρόσωπο με ιδιαίτερη απήχηση στη βάση του κόμματος, στη θέση του «εκλογικού επιτελάρχη».
Στην ίδια εισήγηση ο αρχηγός της ΝΔ περιέγραψε με σαφήνεια τους στόχους του κόμματος μέχρι τις εκλογές. Οπως είπε, καταρχήν πρέπει να ανατραπεί το κλίμα της απελπισίας και της μιζέριας. «Σύνθημά μας είναι ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει», τόνισε.
Αύριο Πέμπτη θα παρουσιάσει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη θα παρουσιαστεί το σύνολο του κυβερνητικού προγράμματος. Ο κ. Σαμαράς τόνισε στα στελέχη της ΝΔ πως «εμείς δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια, δεν λέμε ότι "λεφτά υπάρχουν"», δεν κερδοσκοπούμε πάνω στην κρίση, δεν τοκίζουμε στην απελπισία του κόσμου».  TA   NEA

No comments:

Post a Comment