Thursday, 3 October 2013

Ο Έρικ Σμιντ, εκτελεστικός πρόεδρος της Google, μιλάει στην Ελλάδα

Ο Έρικ Σμιντ, εκτελεστικός πρόεδρος της Google, μιλάει στην Ελλάδα

Ποιο είναι το μέλλον του Διαδικτύου και οι τάσεις της τεχνολογίας; Πώς επηρεάζουν την καθημερινότητά μας; Δημιουργούν οι τεχνολογικές καινοτομίες τις προϋποθέσεις για καλύτερη ποιότητα ζωής; Είναι η τεχνολογία η κινητήριος δύναμη για μια ισχυρή οικονομία που προσφέρει νέες και καλύτερες θέσεις εργασίας; Το Megaron Plus φιλοξενεί τον Eric Schmidt, Executive Chairman της Google, για να δώσει τις δικές του απαντήσεις και να εξηγήσει πώς ακριβώς οι καινοτομίες του σήμερα θα στηρίξουν την οικονομία του αύριο.

Τη διάλεξη και τη συζήτηση με το κοινό θα συντονίσει ο Λουκάς Τσούκαλης, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Οργάνωσης, Πανεπιστήμιο Αθηνών, και Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ).  Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Google.

  • Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, ώρα 17:30
  • Είσοδος Ελεύθερη με Δελτία Προτεραιότητας
  • Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 16.00
  • Η διάλεξη θα γίνει στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά
Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr για την παλαιότερη εκδήλωση της Google στην Ελλάδα, στην οποία εκπρόσωποι της εταιρείας μίλησαν για τον «Παράγοντα Ίντερνετ» ως μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας:
Τον ρόλο του Διαδικτύου στην οικονομία έχουν αναλύσει και άλλα πρόσωπα και φορείς. Στην πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ κος Τσαμάζ επικαλέστηκε στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, σύμφωνα με τα οποία «κάθε αύξηση 10 ποσοστιαίων μονάδων της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας οδηγεί σε αύξηση 1,2% του ΑΕΠ» και αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε πως η διείσδυση της ευρυζωνικότητας στο σύνολο των τηλεφωνικών γραμμών ενισχύθηκε κατά περίπου 25 ποσοστιαίες μονάδες τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ οι ταχύτητες πρόσβασης διπλασιάστηκαν, «με ορατά οφέλη στην ψηφιακή μας οικονομία», είπε και ανέφερε ενδεικτικά πως «η χρήση του ηλεκτρονικού εμπορίου το ίδιο διάστημα (2008-2012) διπλασιάστηκε, και ενισχύθηκε η χρήση υπηρεσιών e-government συμβάλλοντας στην αύξηση της παραγωγικότητας του δημόσιου τομέα.»

Ακόμα, η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας έχει επανειλημένα αναφερθεί σε μελέτες που εκπονεί το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τον θετικό ρόλο της αύξησης της χρήσης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας στην οικονομία: «εάν η Ελλάδα τα επόμενα έτη ακολουθήσει τους ρυθμούς αύξησης της χρήσης δεδομένων της Ευρώπης, το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 1,2% ή €2,4 δισεκατομμύρια. ενώ τα δημόσια έσοδα θα αυξηθούν κατά €956 εκατομμύρια», διαπιστώνει η πανεπιστημιακή μελέτη.

Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr τι συζητήσαμε με τον Μανώλη Ανδριωτάκη, μεταφραστή του βιβλίου του Τζεφ Τζάρβις με τίτλο «Τι θα έκανε η Google»

Λίγα λόγια για τον Σμιντ

Ο Eric Schmidt πήγε στην Google το 2001 και από τότε έχει συνδράμει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της εταιρείας, μετατρέποντάς την από μια μικρή νεοϊδρυθείσα εταιρεία της Silicon Valley σε παγκόσμιο ηγέτη του τομέα της τεχνολογίας.]
Ως εκτελεστικός πρόεδρος, ο Eric Schmidt είναι το δημόσιο πρόσωπο της εταιρίας, ο πρεσβευτής της, ο άνθρωπος που διευρύνει τις επιχειρησιακές σχέσεις με κυβερνητικούς φορείς και που παρέχει συμβουλές στο διευθύνοντα σύμβουλο και στα ανώτατα στελέχη.

Ο Eric Schmidt είναι επίσης μέλος του Συμβουλίου για την Επιστήμη και την Τεχνολογία (PCAST) και της ομάδας των συμβούλων του πρωθυπουργού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εξελέγη μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Μηχανικών το 2006 και μέλος στην Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών το 2007. Είναι, επίσης, πρόεδρος του συμβουλίου του οργανισμού New America Foundation και από το 2008 είναι μέλος του Institute for Advanced Study στο Πρίνστον του Νιου Τζέρσι.

Ως επικεφαλής του φρέσκου Google Ideas, του "think tank" της εταιρίας, ταξίδεψε πρόσφατα σε 30 χώρες και κατέγραψε τις τάσεις στη χρήση και τις εφαρμογές του Internet, σε αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες κοινωνίες. Η συγκομιδή αυτού του οδοιπορικού καταγράφηκε στο βιβλίο, «The New Digital Age: Reshaping the Future of People, Nations and Business”, το οποίο έγραψε με τον  συνταξιδιώτη του Τζέιρντ Κοέν, σχεδιαστή στρατηγικής εξωτερικής πολιτικής των κυβερνήσεων Μπους και Ομπάμα. Το βιβλίο εκδόθηκε την περασμένη άνοιξη στη Βρετανία. Το κεντρικό θέμα του βιβλίου ανιχνεύει την εικόνα ενός μελλοντικού κόσμου που θα έχει 5 δισεκατομμύρια νέους χρήστες του Ιnternet, την επόμενη δεκαετία. 

Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά για τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας.

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333 καθώς και στην ιστοσελίδα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στην διεύθυνση www.megaron.gr

No comments:

Post a Comment