Thursday 3 October 2013

Την παραίτηση του Μπιλ Γκέιτς ζητούν τρεις μεγαλοεπενδυτές της Microsoft

Την παραίτηση του Μπιλ Γκέιτς ζητούν τρεις μεγαλοεπενδυτές της Microsoft

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/10/2013 21:06 |
Ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς
Την παραίτηση του Μπιλ Γκέιτς ζητούν τρεις μεγαλοεπενδυτές της Microsoft
Expert Product Reviews and Ratings! Honest. Trustworthy. Reliable.
      
Εντονες πιέσεις προς τον Μπιλ Γκέιτς προκειμένου να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της Microsoft φέρονται να ασκούν τρεις μεγαλοεπενδυτές του παγκόσμιου κολοσσού του λογισμικού.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, τρεις από τους είκοσι μεγαλύτερους μετόχους της εταιρείας, οι οποίοι κατέχουν συνολικά ποσοστό άνω του 5% του μετοχικού κεφαλαίου της, ανησυχούν ότι η παρουσία του Γκέιτς στο διοικητικό συμβούλιο μπλοκάρει την υιοθέτηση νέων στρατηγικών και καινοτομιών.

Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι ο Γκέιτς θα περιορίσει την ικανότητα του νέου διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας (ο οποίος θα διαδεχθεί τον Στιβ Μπάλμερ και δεν έχει ακόμη επιλεγεί) να κάνει σημαντικές αλλαγές στη Microsoft.

Ετσι, ζητούν την απομάκρυνση του Γκέιτς από την εταιρεία που ο ίδιος ίδρυσε πριν από 38 χρόνια.

Ο Μπιλ Γκέιτς παραμένει ο ισχυρός άνδρας του τεχνολογικού κολοσσού, διαθέτοντας το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής στην εταιρεία (4,5%). Το 1986, όταν η εταιρεία εισήχθη στη Γουολ Στριτ κατείχε το 49%, ωστόσο βάσει συμφωνίας πουλά κάθε έτος 80 εκατ. μετοχές της εταιρείας,

Η αξία της Microsoft ξεπερνά τα 200 δισ. ευρώ. Παρόλα αυτά, βρίσκεται αντιμέτωπη με τη συρρίκνωση της αγοράς των επιτραπέζιων υπολογιστών, λόγω της αλματώδους διείσδυσης των smartphones και των ταμπλετών.

No comments:

Post a Comment