Thursday 12 June 2014

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 17:57 To μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου για το Μουντιάλ AP

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 

To μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου για το Μουντιάλ

AP
O Πάπας Φραγκίσκος με το λάβαρο της αγαπημένης του Σαν Λορέντζο ανά χείρας
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
To δικό του μήνυμα ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου στέλνει ο πάπας Φραγκίσκος, σε βίντεο το οποίο μεταδόθηκε από την βραζιλιάνικη τηλεόραση λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα της διοργάνωσης.
«Ας είναι το ποδόσφαιρο πηγή ομαδικότητας και αλληλεγγύης και όχι επίδειξη ρατσισμού και απληστίας», τονίζει ο Ποντίφικας, ενώ προσθέτει:
«Το ποδόσφαιρο μπορεί με τρία διδάγματα να προωθήσει την ειρήνη και την αλληλεγγύη στον κόσμο: την ανάγκη να εξασκείσαι σκληρά για την επίτευξη στόχων, την σημαντικότητα της ομαδικής δουλειάς και του ευ αγωνίζεσθαι, αλλά και την ανάγκη να σέβεσαι και να τιμάς τους αντιπάλους σου» .
«Για να φτάσουμε στη νίκη, θα πρέπει να ξεπεράσουμε την ατομικότητα, τον εγωισμό, κάθε είδους ρατσισμό και την χειραγώγηση των ανθρώπων. Όπως και στη ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο, η απληστία είναι εμπόδιο», προσθέτει ο γεννημένος στην Αργεντινή Φραγκίσκος, ο οποίος είναι γνωστός φίλος της «στρογγυλής θεάς», αλλά και οπαδός της Σαν Λορέντζο.
«Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο μια μορφή ψυχαγωγίας, αλλά περισσότερο όλων, ένα εργαλείο μετάδοσης αξιών που θα βοηθήσουν στην δημιουργία μιας πιο ειρηνικής και αδελφικής κοινωνίας», κατέληξε στο μήνυμά του ο Πάπας.  kathimerini

No comments:

Post a Comment