Saturday 7 June 2014

Γιούνκερ: Να μην ενδώσουμε στους Βρετανούς

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ GUARDIANΓιούνκερ: Να μην ενδώσουμε στους Βρετανούς
07/06/2014
«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ σχετικά με το θέμα της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την αντίθεση της Βρετανίας στην υποψηφιότητά του.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Guardian, ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου δήλωσε ότι «δεν θα πέσει στα γόνατα» προκειμένου το Λονδίνο να υποστηρίξει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν.
«Δεν θα με αναγκάσουν να γονατίσω μπροστά στους Βρετανούς» ανέφερε ο Γιουνκέρ, σύμφωνα με την εφημερίδα, στη διάρκεια των κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τις εκλογές της 25ης Μαΐου.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Γιούνκερ πρόσθεσε πως «Θα ήταν λάθος να ενδώσουμε στους Βρετανούς».
Παρά το γεγονός ότι ο Γιούνκερ έχει λάβει τη στήριξη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει εκφράσει την αντίθεσή του στην υποψηφιότητα του και τάχθηκε υπέρ «κάποιου που καταλαβαίνει την ανάγκη της αλλαγής, την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων».
Στο μεταξύ, απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι επιθυμεί να ολοκληρώσει τη θητεία της στο ΔΝΤ.
«Δεν είμαι υποψήφια και ο λόγος που δεν είμαι υποψήφια είναι ότι έχω δουλειά. Είναι μια δουλειά για την οποία συμβαίνει να πιστεύω ότι είναι μάλλον σημαντική αυτή τη στιγμή, για την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν αρκετά ευγενικό ώστε να με υποστηρίξει τότε, την οποία οφείλω να κάνω και την οποία προτίθεμαι να ολοκληρώσω», δήλωσε η κ. Λαγκάρντ απαντώντας σε ερώτηση στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λονδίνο.  ELZONI GR

No comments:

Post a Comment