Tuesday 3 June 2014

Το Αμερικανικό Κολλέγιο γέμισε ιδέες για μια καλύτερη ζωή ΙΩΑΝΝΑ ΦΩΤΙΑΔΗ

ΕΛΛΑΔΑ 

Το Αμερικανικό Κολλέγιο γέμισε ιδέες για μια καλύτερη ζωή

ΙΩΑΝΝΑ ΦΩΤΙΑΔΗ
Το Better Life Day, μια ιδέα της Ελληνοκαναδής Jill Doukas, έχει λάβει χώρα με μεγάλη επιτυχία δύο φορές στην Αθήνα και μία στο Μεξικό.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
«Τώρα, θέλω να κάνετε μασάζ στον διπλανό σας μεταδίδοντάς του θετική ενέργεια», προτείνει η Ερρικα Πρεζεράκου, εναλλακτική θεραπεύτρια, που υποστηρίζει ότι πρέπει να εισαγάγουμε τον αυθορμητισμό στην καθημερινή μας ζωή. Με μιας το κατάμεστο αμφιθέατρο του Αμερικανικού Κολλεγίου επιδίδεται σε μασάζ, μετά σε γαργαλητό και στο τέλος ανταλλάζει μια μεγάλη αγκαλιά. Πεντακόσια πενήντα άτομα έβαλαν ξυπνητήρι Σάββατο πρωί, για να παρακολουθήσουν την «Better Life Day», που υλοποιήθηκε χάρη σε 70 εθελοντές και 67 χορηγούς. «Ποιος δεν θα ήθελε να βελτιώσει έστω και λίγο τη ζωή του;» μου απαντά αφοπλιστικά μια μεσόκοπη γυναίκα, καθώς περιμένουμε υπομονετικά τη σειρά μας στο προαύλιο. Μαζί μας νέοι που αναζητούν την κλίση τους, μεγαλύτεροι που φλερτάρουν με την ιδέα της παραίτησης, του διαζυγίου ή της μετανάστευσης, γονείς που αντιμετωπίζουν διλήμματα στην ανατροφή των παιδιών τους, αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες ή επιχειρηματίες που θέλουν θα προωθήσουν τη δουλειά τους, προσέρχονται για να «ξεκλέψουν» ιδέες από τους Ελληνες και ξένους ομιλητές, που μεταδίδουν απόσταγμα της προσωπικής τους εμπειρίας ή της επιστημοσύνης τους.

«Δεν μπορείς να είσαι ταυτόχρονα θύμα και ελεύθερος, διάλεξε την ελευθερία», συμβουλεύει η Καναδή Fahrana Dhalla, εξιστορώντας την προσωπική της ιστορία ανάπτυξης με αφετηρία το διαζύγιο. Η συγγραφέας του best seller «Thank you for leaving me» (σε ευχαριστώ που με άφησες) δίνει σημαντικά «tipps» για ομοιοπαθείς και όχι μόνο, «μια κρίση μπορεί να σας φέρει ένα δώρο που διαφορετικά δεν θα το ανακαλύπτατε ποτέ». Ωστόσο, το «κλειδί» για επιτυχημένες σχέσεις φαίνεται ότι κρατάει ο ψυχίατρος, Jose Gomez, που ειδικεύεται στη διαχείριση του θυμού. «Ο θυμός προκύπτει από τη διάψευση των προσδοκιών μας», διευκρινίζει ο ψυχίατρος, που παρομοιάζει τον συσσωρευμένο θυμό με βαρίδια που κουβαλάμε εφ’ όρου ζωής. «Εντοπίστε τρία άτομα που σας έχουν θυμώσει και ορίστε ένα χρονικό διάστημα για να επιλύσετε τη ρήξη, ώστε να απελευθερωθείτε από τα βάρη αυτά», μας προτρέπει, «αν δεν βάλετε προθεσμία, θα το αναβάλλετε μια ζωή».

«Κλείστε τα μάτια και ανατρέξτε στις αγαπημένες σας δραστηριότητες, όταν ήσασταν 10 χρόνων, μέσω αυτών θα ανακαλύψετε ποιο είναι το επάγγελμα που σας ταιριάζει», μας λέει η κ. Κατερίνα Τσεμπερλίδου, που έχει ολοκληρώσει μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στη διαφήμιση, συγγράφει βιβλία και διατηρεί το www.tsemperlidou.gr. «Εμένα μου άρεσε να γράφω ιστορίες και να τις εικονογραφώ», θυμάται.

Αν νιώθετε απέχθεια για τη δουλειά σας, «κάθε βράδυ να σημειώνετε τα τρία τέσσερα πράγματα που σας άρεσαν, γιατί πάντοτε υπάρχουν!» λέει η κ. Τσεμπερλίδου. «Εχουν καταγραφεί 12.000 επαγγέλματα, ένα από αυτά είναι κατάλληλο για σας». Και για όσους έχουν ενδοιασμούς, η κ. Πρεζεράκου υπενθυμίζει «μεγαλώνουμε με όσα ακούμε τους άλλους να ισχυρίζονται για εμάς, ξεχνώντας ποια είναι η δική μας αλήθεια...».
Έντυπη

No comments:

Post a Comment