Monday 26 May 2014

Κυβερνητική σταθερότητα αλλά και πολιτικά μηνύματα

Μετά τις τριπλές κάλπεςΚυβερνητική σταθερότητα αλλά και πολιτικά μηνύματα
26/05/2014
Την απογοήτευσή τους για την κυβερνητική πολιτική της λιτότητας, χωρίς ωστόσο να επιθυμούν την ανατροπή της σταθερότητας στη χώρα έδειξαν οι πολίτες μετά τη χθεσινή διεξαγωγή των ευρωεκλογών και του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Το έντονο κύμα αμφισβήτησης της συγκυβέρνησης που περίμενε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να ήλθε. Βέβαια το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κέρδισε την πρωτιά στις εκλογές για την ανάδειξη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Νέα Δημοκρατία, ενώ ακολούθησε η Χρυσή Αυγή, η οποία για ακόμη μία εκλογική αναμέτρηση προκάλεσε ανησυχία με τη διατήρηση των ποσοστών της.
Υψηλότερα από όσα υπολόγιζε η ηγεσία της ήταν τα ποσοστά της Ελιάς, ενώ σε χαμηλά επίπεδα έμειναν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Δημοκρατική Αριστερά.

Ο Αντώνης Σαμαράς
«Ο λαός με την ψήφο του έστειλε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση, αλλά απέρριψε και την ανατροπή που προωθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποτιμώντας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Η κυβέρνηση παραμένει εγγυητής για τη σταθερότητα και την ομαλή πορεία της χώρας, και συνεχίζει με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς, για να βγάλει τη χώρα από την κρίση και από τα μνημόνια» σημείωσε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα απέτρεψε τον εφιάλτη, να γυρίσει η χώρα πίσω στην περιπετεια.Όπως είπε, έπεσε στο κενό το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «σήμερα ψηφίζουμε, αύριο φεύγουνε».
Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπόρεσε «να αυξήσει καν τα ποσοστά της από τις τελευταίες εθνικές εκλογές», ενώ «απέτυχε στους δήμους και στις περιφέρειες με τα κομματικά ψηφοδέλτια».
Ακόμη, ο πρωθυπουργός παρατήρησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «παίρνει ελάχιστους δήμους στο λεκανοπέδιο» και το πολύ δύο περιφέρειες στην επικράτεια.

Ο Αλέξης Τσίπρας
Προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατό ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
«Με τι ηθική και πολιτική νομιμοποίηση θα διαπραγματευτεί ο κ. Σαμαράς το θέμα του χρέους με αυτά τα ποσοστά; Με τι ηθική και πολιτική νομιμοποίηση θα έρθει να επιβάλλει νέα σκληρά μέτρα, το νέο μνημόνιο που έχει ήδη αποφασίσει και έχει κρατήσει κλειστό στο συρτάρι του;», διερωτήθηκε.
«Ο σεβασμός στη δημοκρατία επιβάλλει την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία το συντομότερο δυνατό», συμπλήρωσε.
Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «ο λαός μας έδωσε εντολή να επισπεύσουμε, να ανταποκριθούμε στο αίτημα των καιρών για τη συγκρότηση μιας πλατιάς δημοκρατικής προοδευτικής και πατριωτικής συμμαχίας που όχι μόνο θα κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές αλλά που θα αποτελέσει την νέα μεγάλη και απόλυτη πλειοψηφία που θα αναλάβει το έργο της κοινωνικής σωτηρίας και ανασυγκρότησης της κυβέρνησης».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος
«Από το συνδυαστικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών προκύπτει η καθαρή απόρριψη του εκβιασμού του κ. Τσίπρα», σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αποτιμώντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, «η τεχνητή πόλωση άφησε αδιάφορη τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών».
Αναφερόμενος στην εκλογική επίδοση της Ελιάς, ο αρχηγός του Κινήματος είπε πως το ποσοστό που συγκέντρωσε «διέψευσε τις επιθυμίες των αντιπάλων». «Η βάση της παράταξης», πρόσθεσε, «έστειλε ένα καθαρό μήνυμα σε αυτούς που μας είχαν βάλει στο στόχαστρο με μίσος και διάθεση απαξίωσης».

Ο Φώτης Κουβέλης
«Η ΔΗΜΑΡ είναι βαθιά δημοκρατικό κόμμα. Μέσα από τις προβλεπόμενες εσωκομματικές διαδικασίες θα συζητήσουμε το μήνυμα και τις αιτίες του αποτελέσματος» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης.

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι αρνητικό για τη Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία.Η Δημοκρατική Αριστερά είναι ένα βαθιά δημοκρατικό κόμμα.
Μέσα από το σύνολο των προβλεπόμενων διαδικασιών, θα συζητήσουμε το μήνυμα των εκλογών και τις αιτίες του αποτελέσματος, δήλωσε ο κ. Κουβέλης.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας
Για θετικές εξελίξεις που όμως δεν συνιστούν ακόμη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού έκανε λόγο ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αναφερόμενος στα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά και των ευρωεκλογών.
Ο κ. Κουτσούμπας ευχαρίστησε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και αυτό διαπιστώνεται με τις εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους και τους δύο ευρωβουλευτές που σίγουρα το ΚΚΕ εκλέγει.
Έκανε λόγο για πανηγυρική νίκη στην Πάτρα, στην Πετρούπολη, στο Χαϊδάρη και πιθανότατα όπως είπε και στην Ικαρία.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης
Για πολιτικό άθλο έκανε λόγο ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στα ευνοϊκά αποτελέσματα για το κόμμα του.
Μας ψήφισαν άνθρωποι για τις αρχές μας και καταφέραμε τα αδύνατα είπε. «Αυτό που θα συνεχίσουμε να κάνουμε είναι να τα αλλάξουμε όλα χωρίς όμως να καταστρέψουμε τη χώρα» τόνισε.   elzoni.gr

No comments:

Post a Comment