Saturday 10 May 2014

Σκούρα τα πράγματα στους δήμους και τις περιφέρειες για το ΣΥΡΙΖ

Σκούρα τα πράγματα στους δήμους και τις περιφέρειες για το ΣΥΡΙΖΑ

19:00
Opening quote
Το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται σε βαθιά περισυλλογή με το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να πατώσουν οι συνδυασμοί των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών του ΣΥΡΙΖΑ. Γεγονός που θα έχει καθοριστικές επιπτώσεις και στις Ευρωεκλογές

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω απ’ την Κουμουνδούρου. Οι δημοτικές εκλογές. Κυριολεκτούμε γιατί όπως μαθαίνουμε το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται σε βαθιά περισυλλογή με το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να πατώσουν οι συνδυασμοί των υποψηφίων δημάρχων του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως φαίνεται απ’ τα ως τώρα δεδομένα τα μηνύματα που φτάνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση για το θέμα είναι δυσοίωνα. Ελάχιστοι, για κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης, δημοτικοί συνδυασμοί του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ικανοί να περάσουν στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.
Αυτό που στην πραγματικότητα καταγράφεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για Σακελαρίδη και Μηταφίδη αντίστοιχα ισχύει για τη συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων δημάρχων του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα. Αν αυτό δε συνδυαστεί με αποτυχίες εισόδου στο β’ γύρο για τους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ και σε περιφέρειες τότε το σενάριο γίνεται εφιαλτικό.
Ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα για το ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτή την περίπτωση; Δεν είναι τόσο το ότι δεν θα έχει ερείσματα στην τοπική αυτοδιοίκηση όσο κυρίως το γεγονός ότι σε περίπτωση που τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δε βρίσκονται στο β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και ειδικά των δήμων τότε ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να μην μπορεί να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους του για το β’ γύρο ο οποίος συμπίπτει με την ημερομηνία των ευρωεκλογών.
Με απλά λόγια ο αποκλεισμός των αυτοδιοικητικών συνδυασμών του ΣΥΡΙΖΑ απ’ το β’ γύρο σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ευάλωτος εκλογικά και στις ευρωεκλογές γιατί πολύ απλά μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του που δεν έχουν και ισχυρούς δεσμούς με το ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείεται να απέχουν κάτω απ’ το βάρος της απογοήτευσης.
Αυτό είναι πράγματι ένα εφιαλτικό σενάριο για την Κουμουνδούρου και τότε καλά ξεμπερδέματα… με τις εκλογές δημοψήφισμα που θέλει ο Αλέξης Τσίπρας.         NERIT

No comments:

Post a Comment