Monday 5 May 2014

Ιάπωνες κινηματογραφούν την Κεφαλονιά

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙάπωνες κινηματογραφούν την Κεφαλονιά
05/05/2014
Tο Ιαπωνικό Κινηματογραφικό Συνεργείο, που δημιούργησε ένα εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ για την Κεφαλονιά υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρος Παρίσης, και ο Α/Δήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος.
Συγκεκριμένα, η παραγωγή αφορά ντοκιμαντέρ τουριστικού περιεχομένου με σκοπό να αναδείξει τουριστικούς προορισμούς, που θα μπορούσαν να επισκεφθούν οι Ιάπωνες τουρίστες.
Τα τοπία, τα αξιοθέατα και οι παραδόσεις ενός τόπου μεταφέρονται στην μικρή οθόνη μέσα από τα μάτια μίας πολύ γνωστής Γιαπωνέζας ηθοποιού, της κας Naruta Yasumi, η οποία ταξιδεύει, γνωρίζει ντόπιους κατοίκους και μαθαίνει τις παραδόσεις και τα έθιμα του κάθε τόπου.
Για τη σεζόν 2014-15, η ιαπωνική εταιρεία παραγωγής επέλεξε να κινηματογραφήσει και να δημιουργήσει ένα ωραίο τουριστικό αφιέρωμα στο πανέμορφο νησί της Κεφαλονιάς.
Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου από το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο BS-TBS. Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο τηλεοπτικό δίκτυο συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών μεγαλύτερων τηλεοπτικών δικτύων στην Ιαπωνία, με επίπεδο τηλεθέασης να ξεπερνά τους 10εκ. τηλεθεατές σε καθημερινή βάση.
Τα γυρίσματα έγιναν στην Μελισσάνη και στη Δρογκαράτη, όπου συμμετείχε και ο Πιέρρος Γεωργάτος, ο οποίος μάγεψε με τις μελωδίες του μαντολίνου του σε συνδυασμό με την υπέροχη ακουστική που έχει το σπήλαιο, στον Μύρτο, στον Αίνο, στο κέντρο προστασίας θαλάσσιας χελώνας Κatelios Group for the Research and Protection of Marine and Terrestrial Life (καταλυτική η συνδρομή της κα. Κατερίνας Ξενοπούλου), στην Παραλία του Αργοστολίου, όπου είδαν και τη θαλάσσια χελώνα και είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με ντόπιους ψαράδες αλλά και κατοίκους του Αργοστολίου, τον κ. Σκλάβο Παναγιώτη που κατασκευάζει παραδοσιακά μαντολίνα και τους μίλησε για τον τρόπο κατασκευής αυτών, αλλά και για το πως συνδέεται η Κεφαλονιά με το μαντολίνο.
Επίσης επισκέφτηκαν ένα παραδοσιακό τυροκομείο και είδαν πως φτιάχνεται η Κεφαλονίτικη Φέτα, ενώ στη συνέχεια βρέθηκαν σε μία παραδοσιακή «Στάνη» του κ. Αριστοτέλη Τζωτζάτου για να δουν την εκτροφή των ζώων. Επισκέφτηκαν επίσης ένα μικρό παραδοσιακό οινοποιείο (Melissinos Winery), όπου τους ενημέρωσαν για το μεσογειακό κλίμα του νησιού, που ενισχύει την ανάπτυξη των αμπελιών και τις ποικιλίες αυτού.
Τέλος, πήγαν στο μνημείο Πεσόντων Ιταλών , τις Καταβόθρες , το Μακρύ και πλατύ Γιαλό, το Αργοστόλι και τη Λειβαθώ.
Πέρα από τις παραλίες, τα τοπία και τα αξιοθέατα, σκοπός του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ είναι να αναδειχθεί η γαστρονομία, η θρησκεία, οι παραδόσεις και τα έθιμα του νησιού, προκειμένου να κεντρίσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών και να τους προδιαθέσει να επισκεφθούν το νησί.

No comments:

Post a Comment