Monday 9 May 2016

Ο κόσμος θαυμάζει τον Πούτιν περισσότερο από τον Πάπα Φραγκίσκο

Ο κόσμος θαυμάζει τον Πούτιν περισσότερο από τον Πάπα Φραγκίσκο

Δημοφιλέστερος άνδρας ο Μπιλ Γκέιτς, δημοφιλέστερη γυναίκα η Αντζελίνα Τζολί σε διεθνή έρευνα της YouGov
Ο κόσμος θαυμάζει τον Πούτιν περισσότερο από τον Πάπα Φραγκίσκο
epa05296063 Russian President Vladimir Putin (front) and Defence Minister Sergei Shoigu (back C) attend a wreath layng ceremony at the tomb of the Unknown Soldier near the Kremlin wall in Moscow, Russia, 09 May 2016. Russia celebrates the 71st anniversary of the victory over the nazi Germany in the World War II on 09 May. EPA/MAXIM SHIPENKOV (File: 16582732.jpg )
4
εκτύπωση  

Διεθνώς απομονωμένος, αναμφίβολα αυταρχικός για τα δυτικά πρότυπα πολιτικού ηγέτη, απρόβλεπτος κι ακατανόητος, και όμως: ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαίρει περισσοτέρου θαυμασμού παγκοσμίως από τον Πάπα Φραγκίσκο ή τον Δαλάι Λάμα, σύμφωνα με την έρευνα για τους «20 πλέον θαυμαζόμενους άνδρες το 2016», που δημοσίευσε η βρετανική εταιρεία ερευνών YouGov.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο ρώσος πρόεδρος βρίσκεται έκτος στη λίστα (πέντε θέσεις υψηλότερα συγκριτικά με την περυσινή κατάταξη), ενώ ο Δαλάι Λάμα βρίσκεται στην 8η θέση και ο Πάπας Φραγκίσκος στη 13η - η YouGov διεξήγαγε την έρευνα σε 30 χώρες του πλανήτη.
Ο πρόεδρος της Microsoft Μπιλ Γκέιτς είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή της κατάταξης και τον ακολουθούν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο κινέζος πρόεδρος Ξι Τζινπίνγκ και στην τέταρτη θέση ο κινέζος ηθοποιός Τζάκι Τσαν - ίσως η δημοσκόπηση διενεργήθηκε πριν αποκαλυφθεί από τη διαρροή των Panama Papers ότι είναι κι αυτός φοροφυγάς, κάτοχος ofshore στον Παναμά. Την πρώτη πεντάδα, μετά τον «καρατέκα», κλείνει ο διάσημος βρετανός φυσικός, κοσμολόγος και συγγραφέας Στίβεν Χόκινγκ.
Πρώτος μεταξύ των επιχειρηματιών, στην 7η θέση, βρίσκεται ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ (είναι μάλιστα νεοεισελθών, καθώς στην περυσινή κατάταξη το όνομά του απουσίαζε).
Στο top 20 των δημοφιλέστερων γυναικών που θαυμάζονται περισσότερο διεθνώς, κορυφαία είναι η αμερικανίδα ηθοποιός και ακτιβίστρια Αντζελίνα Τζολί. Η βασίλισσα της ΑγγλίαςΕλισάβετ Β' ακολουθεί δεύτερη στη λίστα και την πεντάδα κλείνουν τρεις Αμερικανίδες, η γερουσιαστής της Νέας Υόρκης και υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις επόμενες προεδρικές εκλογές Χίλαρι Κλίντον, η δημοσιογράφος και τηλεοπτική παραγωγόςΌπρα Γουίνφρεϊ και η σύζυγος του προέδρου Ομπάμα, Μισέλ.
Τραμπ και Λεπέν
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τζάκι Τσαν δεν είναι οι μόνες αμφιλεγόμενες παρουσίες στις λίστες των δημοφιλέστερων και πλέον θαυμαζόμενων ανδρών και γυναικών. Στη 18 θέση της κατάταξης των αρρένων, για παράδειγμα, βρίσκεται ο ιδιόρρυθμος (επιεικώς ειπείν) υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ, που ξεπερνά τον αντίπαλο της Κλίντον, Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος βρίσκεται στην 20ή θέση της κατάταξης.
Στην 20ή θέση της κατάταξης των γυναικών βρίσκεται, εξάλλου, η ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν. Περισσότερες από τις πολιτικούς, τις γυναίκες πολιτικών και τις... βασίλισσες είναι πάντως οι γυναίκες της τέχνης που θαυμάζονται παγκοσμίως: η Σελίν Ντιόν, η Σάντρα Μπούλοκ, η Σακίρα, η Έμα Γουάτσον, η Τέιλορ Σουίφτ και η Μέριλ Στριπ, μεταξύ άλλων. Τη λίστα των γυναικών «σώζει», πάντως, η πακιστανή μπλόγκερ και ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτωνΜαλάλα Γιουσαφζάι, το όνομα της οποίας βρίσκεται στην 7η θέση (πέρυσι ήταν δεύτερη).
Σε ό,τι αφορά τους άνδρες αίσθηση προκαλεί το ότι ο σύγχρονος «θεός» της μπάλας Λιονέλ Μέσι (12ος στη λίστα) είναι δημοφιλέστερος του Πάπα Φραγκίσκου - αν και τους δύο τους ξεπερνά ο βρετανός πρώην ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ (11ος).

No comments:

Post a Comment