Wednesday 11 May 2016

EMAIL| WWW| | Νέα Δημοκρατία: Πρώτο βήμα για πολιτική συμφιλίωση η συνάντηση Μεϊμαράκη-Παπαμιμίκου

Νέα Δημοκρατία: Πρώτο βήμα για πολιτική συμφιλίωση η συνάντηση Μεϊμαράκη-Παπαμιμίκου

Μετά από μακρά και έντονη σύγκρουση
Νέα Δημοκρατία: Πρώτο βήμα για πολιτική συμφιλίωση η συνάντηση Μεϊμαράκη-Παπαμιμίκου
3
εκτύπωση  

Μια συνάντηση με ιδιαίτερο συμβολισμό για τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας έγινε νωρίς το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και αναμένεται να δώσει τροφή για πολιτικά σχόλια και αναλύσεις.
Μετά από μακρά και έντονη σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και οΑνδρέας Παπαμιμίκος άφησαν στο…χρονοντούλαπο της ιστορίας τις όποιες συγκρούσεις τους και έκαναν το πρώτο βήμα για…πολιτική συμφιλίωση.
Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος που έχει αποφασίσει να παρεμβαίνει όποτε αυτός κρίνει συναντήθηκε με τον πρώην γραμματέα της Ν.Δ. και είχαν μακρά συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα, όπως μεταδίδεται και από τις δυο πλευρές.
Με δεδομένο ότι και οι δυο είναι σε απόσταση από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη έχει ενδιαφέρον για τους νέους εσωκομματικούς συσχετισμούς, μετά και το πρόσφατο 10ο συνέδριο του κόμματος.
Οι δυο συμφωνούν σε βασικά σημεία όσον αφορά τη στρατηγική, τη ρητορική και τη στάση του κόμματος, έχοντας πολλές ενστάσεις για την ηγετική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αν και στο παρελθόν συγκρούστηκαν με σφοδρότητα, ειδικά την περίοδο της εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου, καθώς η πλευρά Μεϊμαράκη πίστευε ότι ο τότε γραμματέας στήριζε παρασκηνιακά τον Απόστολο Τζιτζικώστα, πλέον υπάρχει αλλαγή κλίματος.
Η αρχή έγινε την ημέρα έναρξης του συνεδρίου του κόμματος, όταν, παρουσία του «καραμανλικού» πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη (που λέγεται ότι έκανε και τον «γεφυροποιό» και θα παντρέψει λίαν συντόμως τον κ. Παπαμιμίκο), οι κκ. Μεϊμαράκης και Παπαμιμίκος αγκαλιάστηκαν, χαιρετήθηκαν με θέρμη και συμφώνησαν να τα πούνε.
Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε προ ημερών ηχηρή επανεμφάνιση με αφορμή τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου τον οποίο και στήριξε και έδειξε ότι επανέρχεται αργά αλλά σταδιακά στα πολιτικά δρώμενα.
Ύστερα από μια περίοδο 110 ημερών περισυλλογής που ακολούθησε την εσωκομματική ήττα του περασμένου Ιανουαρίου, κράτησε την περασμένη Πέμπτη σαφείς αποστάσεις από τον κ. Μητσοτάκη και έδειξε ότι επιστρέφει, φιλοδοξώντας να είναι ο... άλλος εσωκομματικός πόλος.

Μάλιστα, την περασμένη Κυριακή απουσίαζε από τη Βουλή όταν μιλούσε ο κ. Μητσοτάκης, στον οποίο άφησε και αιχμή τις προηγούμενες ημέρες με τη δήλωσή του: «Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός έχει στο επίκεντρο της πολιτικής του τον άνθρωπο και ό,τι τον υπηρετεί, σε αντίθεση με τον νεοφιλελευθερισμό ο οποίος στηρίζεται μόνο στην οικονομία και στα συναφή με αυτήν, όπως το νόμισμα και η ανάπτυξη».
Οι σχέσεις των κκ. Μητσοτάκη και Μεϊμαράκη λέγεται ότι είναι σε πολύ κακό σημείο, παρά την προσπάθεια που έχει καταβάλλει η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας, Ντόρα Μπακογιάννη. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο «Βηματοδότης» την περασμένη Κυριακή, ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν κατάφερε να συνομιλήσει με τον κ. Μεϊμαράκη, παρά τις…επτά κλήσεις που έκανε στον πρώην αρχηγό του κόμματος, ο οποίος αγνόησε τα τηλεφωνήματα.

No comments:

Post a Comment