Monday 23 July 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΚΛΙΝΤΟΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
23/07/2012

Ο Αντ. Σαμαράς χαιρετά Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες
Μήνυμα στήριξης της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση έστειλε ο Μπιλ Κλίντον σε συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, παρουσία πλήθους υπουργών και Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών. 

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που βρέθηκε χθες για λίγες ώρες στην Αθήνα στο πλαίσιο πρωτοβουλίας ομογενών για την προώθηση των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει βοήθεια προς την κατεύθυνση αυτή. 

Ο κ. Κλίντον παραδέχθηκε ότι η λιτότητα δεν μπορεί να αποφευχθεί, σημείωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται είναι σημαντικές και εξέφρασε την εκτίμησή του για την Ελλάδα, λέγοντας πως είναι μια πλούσια χώρα, με πλούσιους ανθρώπους, πλούσιες ιδέες και πλούσια κληρονομιά.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία άνευ προηγουμένου κρίση, υπογραμμίζοντας πως η χώρα βρίσκεται στο πέμπτο έτος ύφεσης. 
Επέμεινε στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση της ανάκαμψης και εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υπάρξει φως στην άκρη του τούνελ. 

«Ξέρουμε πως είναι δύσκολο, αλλά έχουμε αποφασίσει να πετύχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Όλοι γνωρίζουμε ότι σε δύσκολους καιρούς χρειάζεται ισχυρή ηγεσία και ελπίδα». 

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ συζητήθηκαν θέματα προσέλκυσης επενδύσεων στην Ελλάδα, αλλά και ζητήματα για την απευθείας ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας, αξιοποιώντας το δίκτυο «Clinton Global Initiative» και τα δίκτυα των Ελλήνων της Αμερικής. 

Κλίντον και Σαμαράς είχαν και κατ’ ιδίαν συνάντηση, ενώ ο Αμερικανός πρώην Πρόεδρος έλαβε μέρος και σε συνάντηση ομογενών επιχειρηματιών με στόχο τη δημιουργία ενός Ταμείου που θα προωθεί τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα. 

Προηγουμένως, ο κ. Κλίντον είχε δώσει διάλεξη με θέμα την παγκόσμια οικονομική κρίση, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στη διάρκεια της οποίας ζήτησε από τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον μέτρα για την προώθηση της ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι αν περνούσε από το χέρι του θα εισηγείτο στην Ουάσιγκτον και στις Βρυξέλλες την υιοθέτηση πολύ ισχυρών δεκαετών προϋπολογισμών, ενώ τάχθηκε υπέρ της εισαγωγής ευρωομολόγου στην Ε.Ε.

Όσον αφορά στην Κύπρο επισήμανε ότι η Λευκωσία θα πρέπει να αξιοποιήσει τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που διαθέτει στην ΑΟΖ της και να ενισχύσει τη βιομηχανία και τον τουρισμό της.WWW.ELZONI.GR

No comments:

Post a Comment