Thursday 19 July 2012


ΕΔΩΣΕ Η ΜΑΔΡΙΤΗ ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙΕγγυήσεις αλά… ελληνικά
19/07/2012
Πρώτα έλαβαν τις εγγυήσεις από την Ισπανία και μετά αποφασίζουν για το σχέδιο διάσωσης των ισπανικών τραπεζών οι Φιλανδοί.

Χθες, η φιλανδική κυβέρνηση παρουσίασε στο κοινοβούλιο το σχέδιο, ενώ οι βουλευτές αναμένεται να ψηφίσουν προκειμένου να δώσουν την έγκρισή τους την Παρασκευή.

Αλλά το Ελσίνκι κατέληξε σε συμφωνία με την Μαδρίτη για τις εγγυήσεις ήδη από προχθές.

«Οι διαπραγματεύσεις για τις εγγυήσεις για το πρόγραμμα σταθερότητας των ισπανικών τραπεζών ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Με τη συμφωνία δίνονται στη Φινλανδία οι εγγυήσεις που περιορίζουν τον κίνδυνο για τους Φιλανδούς φορολογούμενους», ανέφερε η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου των Οικονομικών της χώρας.

Η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι για τη συμφωνία ακολουθήθηκε το ίδιο μοντέλο με αυτό της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με την Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2011.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση YLE το συνολικό ποσό της συμμετοχής της Φινλανδίας στο ισπανικό πρόγραμμα ανέρχεται στο 1,9 δις ευρώ.

1 comment:

  1. η καθιέρωση των εγγυήσεων προς τους Φιλανδούς με την εξωθεσμική διαδικασία που λαμβάνει χώραν, υποδηλοί την αδυναμία των θεσμών της Ευρώπης στις μη λελογισμένες απαιτήσεις ενός μέλους , δύναμένου να προβάλει VETO στις αποφάσεις των υπολοίπων 16.

    ReplyDelete