Thursday 26 July 2012


Υποκρισίες α λα ΣΥΡΙΖΑ
Tου Aγγελου Σταγκου                                                                 καθημερινη
Κάποια στιγμή την προηγούμενη εβδομάδα, ο πανταχού παρών στον κόσμο των ελληνικών μίντια, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης έκανε την πρόβλεψη ότι ο Α. Σαμαράς θα αποδειχθεί «ο πρωθυπουργός της δραχμής». Πρόβλεψη την οποία φυσικά έσπευσε ύστερα από λίγες μέρες να επαναλάβει ο αρχηγός του Αλ. Τσίπρας. Δεν αποκλείεται η πρόβλεψη να επαληθευτεί και ο Δ. Παπαδημούλης να δικαιωθεί από τα γεγονότα. Η Ελλάδα ως χώρα, υπό την ηγεσία της πολιτικής της τάξης έκανε ό,τι μπορούσε για να φτάσει στη σημερινή κατάσταση και να κινδυνεύει, με πολύ μεγάλες πιθανότητες, να αποβληθεί από την Ευρωζώνη. Τώρα μάλιστα το διεθνές περιβάλλον είναι εξαιρετικά δυσμενές, το κλίμα ιδιαίτερα αρνητικό, τα δημοσιεύματα, οι δηλώσεις και οι ενέργειες που πιέζουν προς την έξοδο, αλλεπάλληλες και συνεχείς τελευταία.
Είναι σαφές ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι καθοριστικός και η τύχη μας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την έκθεση της τρόικας. Αν η έκθεση είναι επιβαρυντική θα προσφέρει τα επιχειρήματα, ή έστω τα προσχήματα, για να οδηγηθεί η χώρα μας στην έξοδο και να γυρίσει στη δραχμή. Ωστόσο, σε μια τέτοια εξέλιξη θα έχουν συμβάλει τα μέγιστα ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις του λεγόμενου αντιμνημονιακού χώρου. Είναι εντελώς υποκριτική η ανησυχία που δήθεν κρύβεται πίσω από την πρόβλεψη των Δ. Παπαδημούλη και Αλ. Τσίπρα περί επιστροφής στη δραχμή επί πρωθυπουργίας Α. Σαμαρά, γιατί ουσιαστικά αυτό θέλουν και γι’ αυτό αγωνίζονται οι άνθρωποι...
Η Αριστερά δεν είναι άμοιρη ευθυνών για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα. Μπορεί τα κόμματα εξουσίας να ήταν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, αλλά όσοι διαθέτουν στοιχειώδη αντικειμενικότητα θα παραδεχθούν ότι η Αριστερά στην Ελλάδα πίεζε και συμμετείχε με όλους τους τρόπους στη δημιουργία της κρατικοδίαιτης οικονομίας, του ανίκανου κράτους, της συντεχνιακής λογικής, της ασυδοσίας, της ατιμωρησίας, της διαφθοράς και γενικά του κοινωνικού «πολτού» που ονομάσαμε «ελληνική πραγματικότητα».
Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησε και διακρίθηκε σε ανευθυνότητα από τότε που ξέσπασε ανοιχτά η κρίση και συνεχίζει την ίδια τακτική. Τον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζαν οι πρωταγωνιστές των δημοσίων προπηλακισμών, ο ΣΥΡΙΖΑ (και μαζί του το ΚΚΕ) κάλυπτε τους απερίγραπτους «δεν πληρώνω» και ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσφερε θαλπωρή στους πάσης φύσης καταστροφείς και άρπαγες της Αθήνας. Τα στελέχη του βέβαια απορρίπτουν μετά βδελυγμίας τέτοιες κατηγορίες, αλλά ούτε η μνήμη μας είναι τόσο κοντή, ούτε η αντίληψή μας τόσο μικρή.
Μπορεί οι Τσίπρας, Παπαδημούλης, Σκουρλέτης, Σταθάκης, Τσακαλώτος, Δραγασάκης, Στρατούλης, Λαφαζάνης (που μόνο το σώμα του έφυγε από τον Περισσό, η ψυχή του παρέμεινε) να υπόσχονται, να καταγγέλλουν, να κατηγορούν, να απαιτούν, να μονοπωλούν το ενδιαφέρον για τον λαό να αντιπαρατίθενται στην τρόικα και τις Βρυξέλλες, να αδιαφορούν για νόμους και συμφωνίες, αλλά οι ίδιοι και εμείς γνωρίζουμε ότι όλα αυτά οδηγούν στη δραχμή και στην πλήρη εξαφάνιση τής ήδη πολύπαθης μεσοαστικής τάξης. Αυτός είναι ο στόχος τους και όχι ο πόνος τους ότι κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε εκεί επί πρωθυπουργίας Α. Σαμαρά. Το επιθυμούν με ασίγαστο πάθος και κάνουν τα πάντα για να συμβεί.
Πείτε μας τη γνώμη σας
Σχόλια


ΕΥΓΕ κ.ΣΤΑΓΚΟ !! ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΘΕ ΑΠΟΧΡΩΣΗΣ ΑΡΓΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΚΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΤΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ..ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΦΡΙΛΑ !!ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ...
Σχολίασε ο/η Ι.ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ | 

Το άρθρο σας συνιστά τομή στην εθνική υποτέλεια και ύμνο στους απανταχού της γης Gauleiter ! Ως οικονομολόγος και ανώτατο στέλεχος τραπεζικών ιδρυμάτων στην κεντρική Ευρώπη επί 28 συναπτά έτη, μπορώ να υποθέσω ως μόνη αιτία για το εμετικό σας κείμενο το ότι έχετε παρασυρθεί από άκρως οξύ μανιοκαταθλιπτικό σύμπλεγμα κατά του κ. Τσίπρα. Η ανιστόρητα εξωφρενική σας καταγραφή ότι η χρεοκοπία της χώρας οφείλεται στον … ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι το σύμπτωμά σας είναι εξόχως σοβαρό. 'Οσο μαύρο μελάνι ακόμη χύνετε κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όση μαύρη προπαγάνδα ακόμη κι αν σκαρφιστείτε δεν θα αποτρέψετε την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη μοναδική πολιτική που μπορεί να σταματήσει την πολύπλευρη ελεύθερη πτώση που βρισκόμαστε. Πτώση που οφείλεται αποκλειστικά στα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που μας χρεοκόπησαν και που μαζί συμπαρασύρουν τα διεφθαρμένα ΜΜΕ και τις “στρατευμένες” πέννες της μαύρης προπαγάνδας σας που τα στήριξαν και τα διατηρούν ακόμη στην εξουσία. Αν αυτά που γράψατε συνιστούν “δημοσιογραφία”, τότε η εποχή Μακάρθυ ήταν η κορωνίδα της … ελευθεροτυπίας ! Αίσχος αναίσχυντοι !
Σχολίασε ο/η Bulsara | 

Δεν πρέπει να μας εκλπήσσουν τα αρνητικά σχόλια αρκετών αναγνωστών όσον αφορά τη θέση σας. Επαναλαμβάνουν τα γνωστά, ότι βασικά φταίει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που μοιράζονταν την εξουσία γιά χρόνια και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν ήταν ποτέ κυβέρνηση. Δεκτόν. Ομως θέλω να παρατηρήσω πως η αριστερή μερίδα του ΠΑΣΟΚ, που μαζικά εγκατέλειψε το κόμμα στις πρόσφατες εκλογές, συμμετείχε στις κυβερνήσεις Παπανδρέου. Με βάση τους αριθμούς των τελευταίων εκλογών, προκύπτει πως ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων που ανέβασε τον ΣΥΡΙΖΑ από 5% στο 27%, προέρχεται κυρίως από το "αριστερό" ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, από τη μεταπολίτευση και μέχρι σήμερα, τα ακραία αριστερά κόμματα, με δύναμη 10-15%, πάντα πρωταγωνιστούσαν στις απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις και στις κάθε μορφής "λαΐκές" μαχητικές διαμαρτυρίες (όρα τις μαθητικές "μαχητικές δραστηριότητες" του κ. Τσίπρα).
Το ερώτημα λοιπόν είναι, γιατί μετά από 30+ χρόνια οι περισσότεροι αριστεροί οπαδοί του ΠΑΣΟΚ το εγκατέλειψαν? Ομως, ανεξάρτητα το πως απαντά ο καθένας μας αυτή την ερώτηση, το γεγονός παραμένει ότι "ο βολεμένος δεν μετακομίζει". Δυστυχώς, πρέπει να παραδεχθούμε πως, σε κάποιο βαθμό, όλοι μας φταίμε που η χώρα μας και οι αδύναμοι συμπολίτες μας υποφέρουν και πληρώνουν τα σπασμένα των συμπεριφορών μας. Αλλοιώς, καμμιά κυβέρνηση και κανένα μέτρο δεν μπορεί να μας σώσει.
Σχολίασε ο/η Δημήτρης από ΗΠΑ | 

Είναι γνωστή η γραμμή του Σύριζα στο εξωτερικό: "εμείς δεν έχουμε καμμιά ευθύνη για την κρίση και είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να δώσουμε λύσεις γιατί μπορούμε να τα σπάσουμε με το παρελθόν"
Πολύ σωστά κε Στάγκο επισημαίνετε ότι ο Σύριζα έχει ευθύνη για την κρίση και ότι η λύση/απειλή της δραχμής δεν έρχεται από μόνη της αλλά μετά από επίμονο σπρώξιμό από τον Σύριζα που δίνει τροφή σε όσους θέλουν να μας πετάξουν έξω από την ευρωζώνη.
Για τον Σύριζα και την Αριστερά γενικότερα ή κρίση αυτή είναι καπιταλιστική και κακώς επωμίζεται τις συνέπειες της ο "λαός" που δε φταίει σε τίποτα. Η αλήθεια είναι ότι μετά από μια παγκόσμια καπιταλιστική κρίση οι πιο υπερχρεωμένες και μη ανταγωνιστικές χώρες κατάρευσαν. Η Αριστερά ευθύνεται για την υπερχρέωση και τη μη ανταγωνιστικότητα. Προσπαθώντας να διατηρήσει τα κεκτημένα της δημιουργεί την εικόνα μιας χώρας που δεν αλλάζει και ίσως δεν αξίζει τον κόπο της διάσωσης. Είναι τεράστια η ευθύνη της Αριστεράς και όσο κι αν φαίνεται αδιανόητο στην Ελλάδα ό κύριος υπεύθυνος των προβλημάτων πριν και μετά την κρίση είναι η Αριστερά.
Ο Σύριζα σαν να μήν φτάνει ο ρόλος του στην δαιμονοποίηση της ανταγωνιστικότητας, το "δεν πληρώνω," το "είμαι συνδικαλιστής για να ζητάω αυξήσεις όχι για να παίρνω αποφάσεις ή άλλοι να είναι οι λογικοί" έχει και την διάκριση να προσμετρά στα ιδρυτικά του μέλη και το Δ. Τσόβόλα το χειρότερο υπουργό οικονομικών στην ιστορία της Ευρώπης ("δώστα όλα Τσοβόλα"). Δεν είναι τόσο αγνός και άσπιλος ο Σύριζα.
Σχολίασε ο/η Γιάννης Παπαδάκης | 

ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ, και ολος ο συρφετος απογονοι των κατσαπλιαδων κουμουνιστοσυμοριτων ακομα "τα οπλα παρα ποδα" κρατουν και περιμενουν να μας σωσουν.
Σχολίασε ο/η Nicolas Kotzabasakis | 

αγαπητεμου σε αυτο το κομμα βρισκονται ολη η κρατικοδιαιτη πασοκικη και δεξια αλητεια (συνταξη στα 40 η δεν παμε στη δουλεια για να χτυπηθει η ανεργια) επι πλεον στις 12 συνιστωσες εχουμε θαυμαστες εγκληματιων τυπου λενιν - σταλιν κουφοντινας (ιερη μορφη οπως π.χ ο καραισκακης ) εμποροι ναρκωτικων νονοι της νυχτας (να κυκλοφορουν ελευθερα τα ναρκωτικα ) και αναλογα ποιον εχουν στο κρεββατι τους π.χ αφρικανος να εχει εφορου ζωης πληρη καλυψη (λεω στην τυχη ενα ονομα λαζοπουλου)
Σχολίασε ο/η ο ποντιος | 

Το άρθρο τα λέει λίγο τσεκουράτα και χωρίς υπεκφυγές, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια, και όσο δεν θέλουμε να δούμε την αιτία του κακού δεν πρόκειται ποτέ να βρούμε και το γιατρικό.
Σχολίασε ο/η Μανος | 

Τα συγχαρητήρια μου κ. Στάγκο. Επιτέλους ένα άρθρο που ξεκαθαρίζει το τοπίο με τις ευθύνες και λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Ο αρνητικός και βλαβερός ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την προσπάθεια να φύγομε από την κρίση είναι πραγματικά βαρύς και πλησιάζει την προδοσία σε αυτήν την εθνική προσπάθεια. Μου κάνει εντύπωση που μέχρι τώρα σχεδόν όλα τα ΜΜΕ και οι αρθρογράφοι έχουν ασχοληθεί ελάχιστα
με αυτό.
Καλό θα ήταν να γράφονται συχνότερα τέτοια άρθρα γιατί υπάρχουν ακόμα αρκετοί συμπολίτες που δεν έχουν συνειδητοποιήσει τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ και τις ευθύνες του.
Σχολίασε ο/η Stefanos | 

Τι ναρκισισμός!Δικαιώθηκε η αριστερά!Σε τι?Μόνον με έργα δικαιωνόμαστε.Αρα για όσα έπραξε όπου κυβέρνησε?Για τη σύλληψη του Γκιγιέρμο Φαρίνας ενώ πήγαινε σε κηδεία αντικαθεστωτικού στη Κούβα δεν είδα καμία αντίδραση.Τι πρόκειται να κάνετε?Σας ενδιαφέρει?
Σχολίασε ο/η Σπυρίδων Ζωχιός | 

(συνέχεια από το προηγούμενο):
Υ.Γ.: Η αριστερά βεβαίως και έχει τις δικές της ευθύνες. Κυριότερα για το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια υπέκυψε (έστω και μερικώς) στην συστημική ροή των πραγμάτων. Όπως και για το ότι πολλές φορές κρύφτηκε πίσω από συνδικαλιστικούς φορείς (οι οποίοι επί των πλείστων καθοδηγούνταν από ηγεσίες που πρόσκεινται στο Πασόκ ή τη ΝΔ), αφήνοντάς τους να επιβάλλουν την δική τους ατζέντα έναντι των ευρύτερων συλλογικών, κοινωνικών διεκδικήσεων. Όμως, το να φτάσει κανείς να καταδείξει την αριστερά ως τον υπεύθυνο των δεινών μας, παραμένει ένα τεράστιο - ολυμπιακών επιδόσεων (για να μείνουμε και στην επικαιρότητα!) - λογικό άλμα.
Σχολίασε ο/η Van P. | 

No comments:

Post a Comment