Tuesday 23 February 2016

Πλήρης και αμετάθετη η ευθύνη του κ.Τσίπρα!

Πλήρης και αμετάθετη η ευθύνη του κ.Τσίπρα!

5
εκτύπωση  

Όσο περνά ο καιρός η κατάσταση περιπλέκεται για τη χώρα. Το εξωτερικό μέτωπο είναι απόλυτα δυσμενές και το εσωτερικό δεν λέει να κοπάσει.

Οι εξελίξεις στα βόρεια σύνορά μας είναι απολύτως προβληματικές και η πίεση στο Αιγαίο πολλαπλασιάζεται. Κατά τα φαινόμενα το veto του κ.Τσίπρα κράτησε δυο μέρες.

Το κλείσιμο των συνόρων επιβλήθηκε ντεφάκτο μετά την άρνηση σειράς γειτονικών χωρών να δεχθούν νέους πρόσφυγες στο έδαφός τους.

Ταυτόχρονα η Τουρκία δεν τηρεί τις υποχρεώσεις που ανέλαβε και εμφανώς πια «σπρώχνει» όσους περισσότερους πρόσφυγες προς τα ελληνικά νησιά.

Τίποτε πλέον δεν εγγυάται τον έλεγχο των προσφυγικών ροών μέχρι τις 6 Μαρτίου, οπότε και θα συνέλθει μίνι Σύνοδος Κορυφής προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να λάβει οριστικές αποφάσεις.

Αντιθέτως γίνεται φανερό ότι οδεύουμε προς αποκλεισμό της χώρας από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Τα βόρεια σύνορά μας θα μετατραπούν σε ένα είδος ιδιότυπης «υγειονομικής ζώνης».

Ο εγκλωβισμός εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών εντός της ελληνικής επικράτειας είναι σχεδόν βέβαιος πλέον.

Το δυστύχημα είναι ότι η επαπειλούμενη προσφυγική κρίση βρίσκει την Ελλάδα διχασμένη. Το εσωτερικό μέτωπο παραμένει πολεμικό.Ο διάλογος με τους αγρότες δεν είχε ευτυχή κατάληξη, η πρώτη αξιολόγηση δεν βρίσκει το δρόμο της και η κυβέρνηση εμφανίζεται αδύναμη να επιλέξει και να αποφασίσει πιο δρόμο θα βαδίσει.

Συνεχώς καθυστερεί και αναβάλλει την όποια λύση.

Η παράταση της αβεβαιότητας στο εσωτερικό προφανώς εμποδίζει, ακινητοποιεί και εξασθενίζει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας.

Δεν είναι καιρός για καθυστερήσεις και άλλες αναβολές. Η κυβέρνηση παρ' ότι έχει δυστυχείς εμπειρίες από ανάλογες επιλογές επιμένει στην αυτή καταστροφική πρακτική.

Είναι καιρός ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του να αρχίσει να αναλαμβάνει το βάρος του κόστους και των ευθυνών.

Κάθε καθυστέρηση πλέον κοστίζει ακριβά στη χώρα και στο λαό της.

Και τούτη τη φορά δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες, ούτε θα γίνονται δεκτά κλαψουρίσματα του τύπου δεν ήξερα, δεν γνώριζα, οι άλλοι τα κάνανε.

Η ευθύνη του κ.Τσίπρα και των δικών του είναι πλήρης και αμετάθετη!

ΤΟ ΒΗΜΑ

No comments:

Post a Comment