Friday 26 April 2013

ΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ«Εντυπωσιασμένος από την αναγέννηση της Κίνας» ο Ολάντ
26/04/2013

«Εντυπωσιασμένος από την αναγέννηση της Κίνας» δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος επισκέπτεται την Κίνα και έγινε δεκτός με όλες τις τιμές από τις κινέζους οικοδεσπότες του. 

Ο Γάλλος πρόεδρος διαμαρτυρήθηκε για την «ανισορροπία» των εμπορικών συναλλαγών με την Κίνα, που θα πρέπει όπως είπε να «διορθωθούν», όχι με τη μείωση των επενδύσεων και των εξαγωγών μας, αλλά με την περαιτέρω αύξησή τους. 

«Δεν είναι αποδεκτό» οι εμπορικές συναλλαγές με την Κίνα να δημιουργούν «26 δισεκατομμύρια ευρώ έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο» με την Κίνα, περίπου το 40% του συνολικού ελλείμματος, «και αυτό εδώ και πολλά χρόνια», σημείωσε ο Φρανσουά Ολάντ. 

«Μια γαλλική παροιμία λέει: η παλιά φιλία δεν φοβάται σκουριά» ανέφερε από την πλευρά του ο νέος Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Γάλλο φιλοξενούμενό του στο Μέγαρο του Λαού, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του για «ακόμη στενότερες διμερείς σχέσεις, πιο υγιείς και πιο δυναμικές».      elzoni gr

Ο Γάλλος πρόεδρος συναντήθηκε, επίσης, με τους περίπου 60 επικεφαλής επιχειρήσεων που τον συνοδεύουν στο ταξίδι και επισκέφθηκε μια γαλλική εταιρεία, την Bernard Controls, η οποία κατασκευάζει εξοπλισμό στο Πεκίνο για την πυρηνική βιομηχανία, και τις βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου.

No comments:

Post a Comment