Monday 22 April 2013


Αποκαλύψεις εν όψει στη δίκη Τσοχατζόπουλου

«Θα δώσω μάχη μέχρι τέλους» είπε, μεταξύ άλλων, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, κατά την πρώτη ημέρα της δίκης του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, τη Δευτέρα.
Αποκαλύψεις εν όψει στη δίκη Τσοχατζόπουλου
Τελευταία ενημέρωση 22/04/2013, 12:51
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σήμερα, Δευτέρα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος και άλλα 18 άτομα –συγγενείς και πρώην συνεργάτες του για την υπόθεση ξεπλύματος πολιτικού χρήματος ύψους εκατομμυρίων ευρώ και τις «αμαρτωλές» αγορές εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Το κατηγορητήριο είναι κοινό για όλους και αφορά στο κακούργημα του «ξεπλύματος μαύρου χρήματος», για το οποίο προβλέπεται ποινή από δέκα έως είκοσι χρόνια κάθειρξη.

Στη δίκη παρίσταται ως πολιτική αγωγή το ελληνικό Δημόσιο, το οποίο κατά την έναρξη της διαδικασίας ζήτησε χρηματική ικανοποίηση από το σύνολο των κατηγορουμένων.

Αυτοί είναι οι: Άκης Τσοχατζόπουλος, Αρετή Τσοχατζοπούλου (κόρη), Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου (Γερμανίδα πρώην σύζυγος), Αστέριος Οικονομίδης, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Νίκος Ζήγρας, Γιώργος Σαχπατζίδης, Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα, Νίκος Γεωργουλάκης, Παναγιώτης Σταμάτης, Παντελής Ζαχαριάδης, Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Σπύρος Χατζηνικολάου, Φώτης Αρβανίτης, Νίκος Καρατζάς και Γιώργος Κωνσταντάτος.

Την πρόθεσή του να προβεί σε αποκαλύψεις στην διάρκεια της δίκης διεμήνυσε, μέσω του συνηγόρου του, ο διαχειριστής και ταμίας του κ. Τσοχατζόπουλου για μεγάλο χρονικό διάστημα, Νίκος Ζήγρας.

Ο ίδιος είχε προϊδεάσει, ήδη, κατά το στάδιο της ανάκρισης, όταν και προέβη σε σημαντικές αποκαλύψεις πτυχών της υπόθεσης.

Αλλά και ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, προσερχόμενος το πρωί της Δευτέρας στον Άρειο Πάγο, είπε «θα δώσω μάχη μέχρι τέλους», δείχνοντας αποφασισμένος να προχωρήσει σε αποκαλύψεις για πολιτικά πρόσωπα.

Ως μάρτυρες υπεράσπισής του, ο κ. Τσοχατζόπουλος πρότεινε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και μέλη του ΚΥΣΕΑ των επίμαχων περιόδων, καθώς και τρεις πρώην αρχηγούς ΓΕΕΘΑ.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου εκφώνησε τα ονόματα των: Κώστα Σημίτη, Γιώργου Παπανδρέου, Βάσως Παπανδρέου, Κώστα Λαλιώτη, Ευάγγελου Βενιζέλου, Γιάννου Παπαντωνίου, Θεόδωρου Πάγκαλου, Αλέκου Παπαδόπουλου, Γιώργου Ρωμαίου, Αθανάσιου Τζογάνη, Μανόλη Παραγιουδάκη και Νικόλαου Κρυονερίτη.

Κανείς, όμως, από τα πρώην μέλη των ΚΥΣΕΑ, δεν παρέστη, κάτι που, ωστόσο, αναμενόταν αφού ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει τεθεί εδώ και πολύ καιρό στο πολιτικό περιθώριο.

Ανδρέας Μορφόπουλος

No comments:

Post a Comment