Saturday 17 January 2015

Στόχος οι αναποφάσιστοι, «βάρος» στο Λεκανοπέδιο

Στόχος οι αναποφάσιστοι, «βάρος» στο Λεκανοπέδιο

Με βασική στόχευση τον διεμβολισμό των «αναποφάσιστων», σημαντικό μέρος των οποίων προέρχεται από τη ΝΔ, το κυβερνών κόμμα μπαίνει στην τελική ευθεία προς τις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου.

Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς στο δημαρχείο του Περιστερίου. Η ΝΔ έχει αποφασίσει να ρίξει όλο το βάρος της προεκλογικής καμπάνιας στο λεκανοπέδιο
Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς στο δημαρχείο του Περιστερίου. Η ΝΔ έχει αποφασίσει να ρίξει όλο το βάρος της προεκλογικής καμπάνιας στο λεκανοπέδιο
Βασικά όπλα αποτελούν η εικόνα του ίδιου του πρωθυπουργού, αλλά και η ένταξη στην προεκλογική καμπάνια του κ. Κ. Καραμανλή και του συνόλου των προβεβλημένων στελεχών που θα πυκνώσουν τις δημόσιες παρεμβάσεις τους τις αμέσως προσεχείς ημέρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», στην τακτική της ΝΔ θα ενταχθεί και η ανάδειξη δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος πολύ πρόσφατα μίλησε για αύξηση της φορολόγησης σε πρόσωπα με εισόδημα 60.000 ευρώ ετησίως, και της κυρίας Ρ. Μακρή, η οποία υποστηρίζει ότι η Τράπεζα της Ελλάδος μπορεί να τυπώσει έως και 100 δισ. ευρώ για την κάλυψη της ρευστότητας.
Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου θεωρούν ότι η ανάδειξη τέτοιου είδους δηλώσεων θα αφυπνίσει τους αναποφάσιστους και θα τονίσει ακόμη περισσότερο το ρίσκο το οποίο η ΝΔ υποστηρίζει ότι θα αναλάβει η χώρα εάν εκλεγεί ο κ. Τσίπρας πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς δέχεται εισηγήσεις να προχωρήσει και σε «αρνητική διαφήμιση» σε προβολή δηλαδή των δηλώσεων αυτών μέσω της τηλεόρασης, των ραδιοφώνων και των εφημερίδων.
Την ίδια ώρα, όλο το «βάρος» της προεκλογικής καμπάνιας της ΝΔ θα δοθεί στο Λεκανοπέδιο, καθώς τα αποτελέσματα σε αυτό αποτελούν και το «κλειδί» της εκλογικής αναμέτρησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Σαμαράς ματαίωσε περιοδείες που θα έκανε την τελευταία εβδομάδα στην περιφέρεια (με εξαίρεση τη Σάμο και την Καλαμάτα), προκειμένου να επισκεφθεί περιοχές της Β' Αθηνών και του υπολοίπου Αττικής.
Αιχμή του δόρατος της τελικής αντεπίθεσης της ΝΔ θα είναι ο κ. Σαμαράς, ο οποίος από χθες (antenna) ξεκίνησε έναν ευρύ «κύκλο» συνεντεύξεων σε μεγάλα ΜΜΕ. Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για την έξοδο της χώρας από τη μνημονιακή εποχή, θα δεσμευθεί ότι αμέσως μετά τις εκλογές η χώρα θα μεταβεί στο καθεστώς της προληπτικής γραμμής στήριξης και θα αναγγείλει σειρά μέτρων (όπως η ρύθμιση των οφειλών των δανειοληπτών που έχουν πάρει δάνεια σε ελβετικό φράγκο) για την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων.
Το μείγμα της ανασφάλειας που -όπως δηλώνουν στελέχη της ΝΔ- προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις υποψήφιων βουλευτών του, αλλά και της ελπίδας που εκπέμπει με τις δεσμεύσεις του ο πρωθυπουργός, θεωρούν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι θα ανατρέψει το δημοσκοπικο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο άλλωστε -συμπληρώνουν τα ίδια πρόσωπα- δεν είναι μεγάλο. Πολλά στο επίπεδο της συσπείρωσης περιμένει ο κ. Σαμαράς και από τις παρεμβάσεις του προκατόχου του στην ηγεσία του κόμματος, Κ. Καραμανλή.
Ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να έχει επαφές με κομματικά στελέχη και με μέλη της ΟΝΝΕΔ. Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος εντός της τελευταίας εβδομάδας θα κάνει και δεύτερη δημόσια δήλωση στήριξης της πολιτικής της ΝΔ, θα επιστρέψει στην Αθήνα αύριο και θα μεταβεί εκ νέου στη συμπρωτεύουσα την Τετάρτη προκειμένου να παραστεί στην ομιλία του κ. Σαμαρά.
Γιάννης Σαραντάκος

No comments:

Post a Comment