Saturday 24 January 2015

Να... απολύσουν τον Ξηρό σχεδίαζαν οι «Πυρήνες»

ΣΧΕΔΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΓΙΑΦΚΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Να... απολύσουν τον Ξηρό σχεδίαζαν οι «Πυρήνες»

Τη φυσική εξόντωση του Χριστόδουλου Ξηρού φαίνεται πως εξέταζαν φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Να... απολύσουν τον Ξηρό σχεδίαζαν οι «Πυρήνες»
Οι αστυνομικοί «έσπασαν» τις κρυπτογραφημένες ψηφιακές σημειώσεις που ήταν κρυμμένες σε ταμπακέρα που βρέθηκε στη γιάφκα του Λουτρακίου, και εντόπισαν συνομιλίες μεταξύ μελών της «ΣΠΦ». Συγκεκριμένα, μιλούσαν για «απόλυση» του Χρ. Ξηρού, λέξη που κατά την ΕΛ.ΑΣ. σημαίνει δολοφονία.

«Διαπιστώνεται ότι υπάρχει διαταραχή στις σχέσεις Ξηρού - Πυρήνων, με τους δεύτερους να μιλάνε για ?απόλυση?. Οπως όλα δείχνουν, υπήρχε επιχείρηση κατά του Ξηρού», δήλωσε χθες ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «Πυρήνες» θα χρησιμοποιούσαν ποινικούς για να «απολύσουν» τον Ξηρό. Η βασική αιτία για τη ρήξη στις σχέσεις Ξηρού - «Πυρήνων» φαίνεται πως ήταν οι δύο αποτυχημένες βομβιστικές ενέργειες στο ΑΤ Ιτέας και στη ΔΟΥ Κορυδαλλού.
Οι «Πυρήνες» εμφανίζονται στις σημειώσεις σφόδρα ενοχλημένοι από τις αποτυχίες και κατηγορούν τον Μανώλη της 17Ν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις επιστολές που αντάλλασσαν τα μέλη της «ΣΠΦ» χαρακτήριζαν προδότη τον Ξηρό με βαριές ύβρεις, ενώ σκέφτονταν να «πούνε σε παιδιά της νύχτας να τον τουλουμιάσουν». Αστυνομικοί αναφέρουν στο «Εθνος» ότι δεν τέθηκε σε εφαρμογή το «σχέδιο απόλυσης», διότι φοβόντουσαν μην τους «κάψει» ο Ξηρός και τους «καρφώσει».
Μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» τον Σεπτέμβριο του 2009 κατά την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα
Μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» τον Σεπτέμβριο του 2009 κατά την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα
Από τις εργαστηριακές εξετάσεις DNA που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών σε πειστήρια που είχαν βρεθεί στη γιάφκα της Περαχώρας Λουτρακίου, ανιχνεύθηκε και ο τρόπος επικοινωνίας των «Πυρήνων», μέσω υπερσύγχρονων κινητών τηλεφώνων και μεθόδους κρυπτογράφησης. Στα ίδια αρχεία βρέθηκε το σχέδιο «Γοργοπόταμος» που προέβλεπε την τοποθέτηση ισχυρής βόμβας 150-170 κιλών στις φυλακές Κορυδαλλού και την ταυτόχρονη επίθεση με πυροβόλα όπλα καθώς και ρίψη ρουκετών. Στόχος ήταν η απόδραση των «Πυρήνων» και ποινικών.
Από τις έρευνες στις δύο γιάφκες ταυτοποιήθηκε γενετικό υλικό ατόμων που σχετίζονται με τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Συγκεκριμένα, βρέθηκε DNA του Νταμιάνο Μπολάνο, του Χρήστου Τσάκαλου και Χαρίλαου Χατζημιχελάκη (ίδιο γενετικό υλικό είχε βρεθεί και στο σπίτι των «Πυρήνων» το 2009) σε τάπερ που περιείχαν εκρηκτικές ύλες. Επίσης ανιχνεύθηκε και γενετικό υλικό άγνωστης γυναίκας, το οποίο εκτιμάται ότι ανήκει στην 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου.
Ο φόβος πως ο Χριστόδουλος Ξηρός μπορούσε να τους «κάψει» στάθηκε εμπόδιο στα σχέδια των «Πυρήνων», τονίζουν αστυνομικοί
Ο φόβος πως ο Χριστόδουλος Ξηρός μπορούσε να τους «κάψει» στάθηκε εμπόδιο στα σχέδια των «Πυρήνων», τονίζουν αστυνομικοί
Επιστολές
Επιπλέον, στις δύο γιάφκες εντοπίστηκαν και επιστολές γραμμένες από τους Χρήστο και Γεράσιμο Τσάκαλο, Παναγιώτη Αργυρό και των προφυλακισμένων για τη διπλή ένοπλη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης (Δημήτρη Πολίτη, Γιάννη Μιχαηλίδη, Δημήτρη-Ανδρέα Μπουρζούκο, Νίκο Ρωμανό).
Η Αντιτρομοκρατική προχώρησε χθες σε δύο συλλήψεις που φέρονται να σφραγίζουν τη συνεργασία ποινικών με τρομοκρατικές οργανώσεις. Πρόκειται για δύο περιφερειακά στελέχη, έναν 23χρονο Ελληνα που έκλεβε οχήματα και έναν 29χρονο Αλβανό, τον οποίο στρατολόγησε ομοεθνής του, κακοποιός που έχει καταδικαστεί σε δύο φορές ισόβια για ανθρωποκτονίες. Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., ο βαρυποινίτης θα συμμετείχε στην απόδραση με το κωδικό όνομα «Γοργοπόταμος».
Γυναίκα-αράχνη
Ως γυναίκα-αράχνη της οργάνωσης «Πυρήνων» - Χρ. Ξηρού εμφανίζουν οι αστυνομικοί την 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου. Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη, η κοπέλα υπήρξε η «ταχυδρόμος» των μηνυμάτων του πυρήνα φυλακής της «Συνωμοσίας» με τους έξω συνεργούς τους και χωρίς την εντολή της δεν γινόταν τίποτα. Επίσης, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής τη συνδέουν και με τις δύο αποτυχημένες απόπειρες «χτυπημάτων» με το παγιδευμένο δέμα στο Α.Τ. Ιτέας (29/4/2014) και τον εκρηκτικό μηχανισμό στη ΔΟΥ Κορυδαλλού (24/3/2014).
Δείγμα DNA της 22χρονης βρέθηκε και στα δύο τάπερ που εντοπίστηκαν στο σπίτι της Περαχώρας, στα οποία ανιχνεύτηκε και γενετικό υλικό του Χρήστου Τσάκαλου και του Νταμιάνο Μπολάνο, που είναι φυλακισμένοι και οι δύο για συμμετοχή στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Αυτό επιβεβαιώνει, κατά τους αστυνομικούς ότι η Αγγελική λειτουργούσε και σαν μεταφορέας των «Πυρήνων», τους οποίους επισκεπτόταν στη φυλακή.
ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ

No comments:

Post a Comment