Wednesday 20 January 2016

Β. Κορέα: Ο Κιμ έφτιαξε «αλκοόλ που δεν προκαλεί χανγκόβερ»

Β. Κορέα: Ο Κιμ έφτιαξε «αλκοόλ που δεν προκαλεί χανγκόβερ»

Πρόκειται για ένα μυστικό μείγμα από «τζίνσενγκ ωρίμανσης έξι ετών και καμένου ρυζιού»
Β. Κορέα: Ο Κιμ έφτιαξε «αλκοόλ που δεν προκαλεί χανγκόβερ»
7
εκτύπωση  

Αλλο ένα «εθνικό επιστημονικό επίτευγμα» ανακοίνωσε η Βόρεια Κορέα, και όχι δεν είναι η υδρογονοβόμβα. Το σταλινικό καθεστώς του Κιμ Γιόνγκ-ουν ισχυρίζεται ότι εφηύρε ένα επαναστατικό ποτό με αλκοόλ, που δεν προκαλεί όμως χανγκόβερ!

Σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ, αυτό το «ηδύποτο» παράγεται από εκχύλισμα τζίνσενγκ με την χρήση κολλώδους ρυζιού αντί ζάχαρης. Πρόκειται για ένα μυστικό μείγμα από «τζίνσενγκ ωρίμανσης έξι ετών και καμένου ρυζιού», που παρήχθη από τους ερευνητές του εργοστασίου τροφίμων Taedonggang και το οποίο μπορεί να καταναλώνεται άφοβα σε μεγάλες ποσότητες διότι δεν προκαλεί χανγκόβερ.

Τέλος λοιπόν σε πονοκέφαλο, ζαλάδες, χαλασμένο στομάχι και σε όλα τα άλλα δυσάρεστα συμπτώματα υπερβολικής χρήσης αλκοόλ, την επόμενη ημέρα. Σύμφωνα με άρθρο στους Pyongyang Times, το εργοστάσιο βελτίωνε το εν λόγω ποτό για χρόνια, αντικαθιστώντας τη ζάχαρη με ρύζι, το οποίο προφανώς βοηθά να αντιμετωπιστεί τόσο η πικρή γεύση όσο και το χανγκόβερ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Βόρεια Κορέα εκθειάζει αυτό το λικέρ από τζίνσενγκ. Το 1999 δημοσίευμα στον εγχώριο Τύπο το διαφήμιζε ως το ελιξήριο της ζωής. Και μόλις πέρυσι, κρατικά ΜΜΕ έγραψαν ότι το φυτό που αποτελεί την βάση αυτού του λικέρ μπορεί να θεραπεύσει τους ιούς Mers και Sars, ακόμη και το AIDS.

1 comment:

  1. Χρειάζεται δημοσιότητα η ηγεσία της Β Κορέας ,προφανώς κουράστηκαν την απομόνωση.

    ReplyDelete