Monday 31 December 2012


Ο πλανήτης υποδέχεται το νέο έτος!

 Ο πλανήτης υποδέχεται το νέο έτος!
Προσδοκίες και ελπίδες σε όλον τον πλανήτη φέρνει η αλλαγή του χρόνου. Το 2013 υποδέχθηκαν ήδη η Νέα Ζηλανδία, η Ιαπωνία, η Κίνα και βεβαίως η Αυστραλία και το Σίδνεϋ με ένα εντυπωσιακό, όπως πάντα, υπερθέαμα. Στο Όκλαντστη Νέα Ζηλανδία, οι πολίτες γιόρτασαν την έλευση της νέας χρονιάς κοντά στον τηλεπικοινωνιακό πύργο Σκάι Τάουερπου φωτίστηκε από χιλιάδες πυροτεχνήματα. Ο πύργος έχει ύψος 328 μέτρα και είναι το υψηλότερο κτίριο στο Νότιο ημισφαίριο.
Στο καλοκαιρινό Σίδνει, με τη θερμοκρασία να φτάνει στους 23 βαθμούς κελσίου, τουλάχιστον 1,5 εκατ. Αυστραλοί και τουρίστες υποδέχθηκαν το 2013 παρακολουθώντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα πυροτεχνημάτων στη Γέφυρα του Λιμανιού. Η πρωταγωνίστρια της μουσικής εκδήλωσης ήταν η ποπ-σταρ Κάιλι Μινόνγκ, η οποία εντυπωσίασε όπως πάντα τους συμπατριώτες της και πυροδότησε επτά τόνους πυροτεχνήματα.
Στη Μιανμάρ, για πρώτη φορά, οι αρχές επέτρεψαν δημόσιους εορτασμούς για τη νέα χρονιά στη Γιανγκόν καθώς σταδιακά χαλαρώνουν οι περιορισμοί που επέβαλε η χούντα εδώ και 50 χρόνια.
Αισιόδοξοι ότι το 2013 θα είναι καλύτερο από όλα τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται οι Κινέζοι. Στο ημερολόγιό τους αρχίζει η χρονιά του φιδιού, που συνδέεται με τη φωτιά και σημαίνει χαρά.        ERT

No comments:

Post a Comment