Saturday 15 December 2012

ΠOΛITIKHHμερομηνία δημοσίευσης15-12-12

Αυστηρό μήνυμα Σαμαρά προς ΠΟΕ-ΟΤΑ
Σκληρό μήνυμα στους συνδικαλιστές έστειλε χθες από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Μπαλασόπουλου ότι «αυτοί μας τρομοκρατούν με την προπαγάνδα κι εμείς θα τους τρομοκρατούμε με την καθημερινή μας παρουσία». Σε ιδιαίτερα έντονο ύφος, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «οι προνομιούχοι τρομοκρατούν γιατί χάνουν τα προνόμιά τους» και πρόσθεσε: «Και να είναι σίγουροι ότι θα τα χάσουν. Εμείς προχωράμε». Μνημόνευσε, μάλιστα, μία ρήση του Γεωργίου Παπανδρέου «Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες» για να ενδυναμώσει το μήνυμά του. Κυβερνητικές πηγές, εξάλλου, σημείωναν ότι αυτού του είδους τις συμπεριφορές και αντιδράσεις «τις κόβεις από την αρχή», υπονοώντας ότι επίκειται και κυβερνητική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση ανάλογων προβλημάτων.
Την ίδια ώρα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της, με 48ωρη αποχή σήμερα και αύριο, 48ωρη απεργία Δευτέρα και Τρίτη και συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη. Ηδη έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν οι λόφοι των σκουπιδιών στους περισσότερους δήμους. Εντονη πάντως ήταν και η αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη, ο οποίος μιλώντας χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στις καταλήψεις δημαρχείων και τους προπηλακισμούς (όπως προχθές στη ελληνογερμανική αυτοδιοικητική συνάντηση), τόνισε ότι «είμαστε όμηροι μιας δράκας ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να επιβάλουν με το έτσι θέλω τις απόψεις τους. Είμαστε όμηροι 100 συνδικαλιστών τραμπούκων»!
Ταυτόχρονα, ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες της Αθήνας και την κατανόησή τους, για τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν χθες στη σίτιση μαθητών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, λόγω της απεργίας της ΠΟΕ- ΟΤΑ. «Οι κινητοποιήσεις στον ευαίσθητο χώρο των μαγειρείων στο Δημοτικό Βρεφοκομείο είχαν ως αποτέλεσμα να μην παρασχεθούν τα προβλεπόμενα παιδικά γεύματα σε περίπου 30 από τους συνολικά 80 βρεφονηπιακούς σταθμούς της Αθήνας, αλλά και να μη λειτουργήσει το καθημερινό πρόγραμμα έκτακτης βοήθειας σε σχολεία, για περίπου 200 μαθητές, οι οικογένειες των οποίων δοκιμάζονται» τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου. «Οι υπηρεσίες του δήμου, καταβάλλοντας εργώδεις προσπάθειες, και σε συνεργασία με τους παιδαγωγούς που εργάζονταν, φρόντισαν και πέτυχαν ώστε στους 30 βρεφονηπιακούς σταθμούς να διανεμηθεί πρόχειρο γεύμα, καθώς και να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα μαθημάτων με την άμεση κάλυψη των κενών».
«Ευθέως αντισυνταγματικές και παράνομες» χαρακτηρίζει από την πλευρά του τις διαθεσιμότητες ο πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Σγουρός. «Αν η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να καταργήσει το Β΄ Βαθμό Αυτοδιοίκησης, να το κάνει ευθέως. Αλλά η μέθοδος της σταδιακής απαξίωσης, της αποδυνάμωσης και της στοχοποίησης της Αυτοδιοίκησης, ως δήθεν σπάταλης και διεφθαρμένης θα μας βρει απέναντι».     kathimerini

No comments:

Post a Comment