Tuesday 24 November 2015


Κύρτσος

Γ. Κύρτσος: «Ο βασικός κίνδυνος της ΝΔ είναι η απαξίωση και όχι η διάσπαση»

«Ο κ. Παπαμιμίκος με έχει εντυπωσιάσει. Του λένε όλοι “παιδί μου παραιτήσου, δεν τα κατάφερες” και αυτός δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν» δήλωσε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη ΚαραγιάννηΑναλυτικά είπε:
«Η Νέα Δημοκρατία σε αυτή τη φάση είναι σε βαθιά κρίση. Ασχολούμαστε με το τι είπε ο ένας και τι είπε ο άλλος, ενώ αυτά είναι μόνο η επιφάνεια. Το βάθος είναι ακόμα μεγαλύτερο. Για παράδειγμα, η Νέα Δημοκρατία χρωστάει 170 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες. Αν προσθέσουμε αυτά που χρωστάει στα ενοίκια, στη ΔΕΗ, στους εργαζόμενους, στην κοινωνική ασφάλιση, μιλάμε για ένα κόμμα που χρωστάει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και δηλώνει ότι θα λύσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας στη βάση μιας σύγχρονης διαχείρισης. Είναι ένα χρεοκοπημένο κόμμα που θέλει να σώσει μια χρεοκοπημένη χώρα. Υπάρχει μια φοβερή αντίφαση. Επιπλέον, η κεντρική γραφειοκρατία της Νέας Δημοκρατίας έχει τα χάλια της. Είναι και αυτή παράγοντας της οικονομικής αβεβαιότητας, σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία, με την έννοια ότι οι αρμόδιοι βρήκαν μια εταιρία που δεν είχε επαγγελματικό παρελθόν σχετικά με αυτά τα ζητήματα, της έδωσαν δουλειά από την οποία κρίνεται η εικόνα της Νέας Δημοκρατίας και δεν είχαν καν τον κοινό νου να κάνουν έναν έλεγχο τρεις ημέρες πριν… Επομένως, η νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν φτάνει που έχει να αντιμετωπίσει μια χρεοκοπία, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσει και μια επιθετική γραφειοκρατία, η οποία θεωρεί ότι είναι ο ιδιοκτήτης του κόμματος και δεν δίνει και λογαριασμό σε κανέναν. Ο κ. Παπαμιμίκος με έχει εντυπωσιάσει. Του λένε όλοι “παιδί μου παραιτήσου, δεν τα κατάφερες” και αυτός δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Έχουμε ένα τρελαμένο σύστημα, εκτός ελέγχου, που είναι και χρεοκοπημένο. Άρα, είναι μια διαρκής δυσφήμηση για την υπόθεση της κεντροδεξιάς…».
Σε άλλο σημείο είπε: «Πρέπει να οριστεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, διότι, αν το πράγμα πάει σε βάθος χρόνου, η Νέα Δημοκρατία δεν θα αντέξει πιθανότατα. Υπάρχουν φοβερές εντάσεις. Εάν όμως οριστεί ημερομηνία, δεν ξέρουμε ποια εταιρία θα αναλάβει τη δουλειά. Προφανώς δεν θα είναι η ίδια… Επιπρόσθετα, είναι πολύ σύνθετο το σύστημα. Δηλαδή, δεν φτάνει που είχαν ορίσει ένα σύνθετο σύστημα, βρήκαν και κάποιους άσχετους που η μεγαλύτερη δουλειά που είχαν πάρει ήταν 3.000 ευρώ… Είναι καλύτερο να δέχεσαι πολιτικά πλήγματα που μπορείς να αντιμετωπίσεις, αλλά τη γελοιοποίηση από ένα σημείο και μετά δεν μπορείς να την αντιμετωπίσεις. Δεν θα σου δώσει κανείς σημασία… Ο βασικός κίνδυνος της Νέας Δημοκρατίας είναι η απαξίωση και όχι η διάσπαση. Χρειάζεται μεγάλο πλήθος και πάθος για τις διασπάσεις, αλλά αν η Νέα Δημοκρατία θεωρηθεί από την κοινή γνώμη ότι δεν έχει πλέον χρησιμότητα και πάρει το δρόμο του ΠαΣοΚ, δεν χρειάζεται διάσπαση. Χάνει και η διάσπαση το νόημα της…».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

No comments:

Post a Comment