Tuesday 22 March 2016

Ρωσία: Τα «δύο μέτρα και δύο σταθμά» οδήγησαν στις επιθέσεις

Ρωσία: Τα «δύο μέτρα και δύο σταθμά» οδήγησαν στις επιθέσεις

Συλλυπητήρια αλλά και επικρίσεις από το Κρεμλίνο
Ρωσία: Τα «δύο μέτρα και δύο σταθμά» οδήγησαν στις επιθέσεις
εκτύπωση  

Η πολιτική των «δύο μέτρων και δύο σταθμών» της Δύσης οδήγησε στις τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ το «πάγωμα» των σχέσεων ΝΑΤΟ - Ρωσίας έχει οδηγήσει σε επιβράδυνση του αγώνα κατά της τρομοκρατίας, σημείωσε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Το Κρεμλίνο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στο Βέλγιο και την αλληλεγγύη του στη χώρα, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες που άφησαν πίσω τους δεκάδες νεκρούς.

Και ο ρώσος βουλευτής Αλεξέι Πουσκόφ επέκρινε την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Ο Πούσκοφ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, αλλά έσπευσε να προσθέσει: «Έχει έρθει η ώρα να κατανοήσει η Ευρώπη από πού προέρχεται η πραγματική απειλή και να ενώσει τις δυνάμεις της με τη Ρωσία».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε τις σημερινές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει καμιά διαφορά ανάμεσα στις τρομοκρατικές οργανώσεις, είτε είναι Κούρδοι αυτονομιστές οι οποίοι στοχοθετούν την Άγκυρα, είτε οι δράστες των επιθέσεων στην πρωτεύουσα του Βελγίου.

«Οι στυγερές επιθέσεις στις Βρυξέλλες δείχνουν ξανά ότι η τρομοκρατία δεν μπορεί να είναι μέθοδος ενός αγώνα για την ελευθερία, και για άλλη μια φορά υπογράμμισαν την ανάγκη να διεξαχθεί ένας κοινός αγώνας εναντίον όλων των μορφών τρομοκρατίας» ανέφερε ο Ερντογάν σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική προεδρία.

Η Συρία σημείωσε πως οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες ήταν το «αναπόφευκτο αποτέλεσμα λανθασμένων πολιτικών και μιας ανοχής για την τρομοκρατία» και κάλεσε να αναληφθεί μια διεθνής προσπάθεια προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.

Πηγή του υπουργείου Εξωτερικών, την οποία επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων SANA, δήλωσε επίσης πως οι επιθέσεις ήταν η συνέπεια του ότι ορισμένες χώρες «χαρακτηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις μετριοπαθείς».

Η συριακή κυβέρνηση υποστηρίζει πως όλες οι ένοπλες ομάδες που μάχονται για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ είναι τρομοκρατικές.

Οι αντίπαλοι του Άσαντ στη Δύση έχουν χαρακτηρίσει το Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο Νόσρα ως τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά λένε πως πολλοί Σύροι αντάρτες ανήκουν σε μετριοπαθείς φατρίες.

«Η Συρία, η οποία αντιμετωπίζει την τρομοκρατία των τακφίρι για πέντε χρόνια, ανανεώνει την έκκλησή της να ενωθούν όλες οι ειλικρινείς διεθνείς προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος της τρομοκρατίας» μετέδωσε το SANA επικαλούμενο την πηγή του υπουργείου Εξωτερικών.

No comments:

Post a Comment