Monday 21 March 2016

Η Τουρκία στο κυνήγι τριών «επίδοξων καμικάζι» της ISIS

«Επικήρυξη» στα πρωτοσέλιδα

Η Τουρκία στο κυνήγι τριών «επίδοξων καμικάζι» της ISIS



Η Τουρκία στο κυνήγι τριών «επίδοξων καμικάζι» της ISIS
Οι φωτογραφίες των τριών καταζητούμενων που βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων  
  • 2
Αγκυρα
Με τις φωτογραφίες τριών ανδρών που θεωρούνται ότι σχεδιάζουν τρομοκρατική επίθεση για λογαριασμό της ISIS κυκλοφορούν αρκετές τουρκικές εφημερίδες, μόλις δύο ημέρες μετά το νέο χτύπημα στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης.

Η τουρκική αστυνομία έχει δώσει στη δημοσιότητά τα ονόματά τους, την ώρα που η συγκλονισμένη χώρα παραμένει σε τεντωμένο σχοινί.

Αρκετές εφημερίδες, από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα όπως τονίζει το Reuters, κυκλοφορούν τη Δευτέρα με τις φωτογραφίες τριών ανδρών που αναφέρονται ως καταζητούμενοι για σχέσεις με την ISIS και σχεδιασμό «άμεσης» τρομοκρατικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τις αναφορές, πρόκειται για τρεις τούρκους υπηκόους: Τον Αλί Ντουρμάζ, τον Γιουνούς Ντουρμάζ και τον Σαβάς Γιλζντίζ.

Ο τελευταίος είχε αναφερθεί την Κυριακή σε διαρροές από την αστυνομία ως πιθανός δράστης της επίθεσης στην Οδό του Πέρα, η οποία τελικά αποδόθηκε σε τέταρτο πρόσωπο (τον Μεχμέτ Οζτούρκ).

Τα πνεύματα στην Τουρκία παραμένουν οξυμένα: Ενδεικτικά, η αναφορά τη Δευτέρα ότι η Γερμανική Σχολή στην Κωνσταντινούπολη θα έμενε κλειστή διαδόθηκε γρήγορα ως ενδεχόμενη «ένδειξη» νέας προειδοποίησης - την Πέμπτη, οι γερμανικές υπηρεσίες στην Κωνσταντινούπολη είχαν κλείσει λόγω πιθανής απειλής. Tη Δευτέρα πάντως, η γερμανική πρεσβεία και το προξενείο άνοιξαν κανονικά.

Την ίδια ώρα, στα τουρκόφωνα κοινωνικά δίκτυα έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν μέχρι και... λίστες με σημεία που θεωρούνται επικίνδυνα να γίνουν στόχος τρομοκρατικής επίθεσης.
Newsroom ΔΟΛ

No comments:

Post a Comment