Saturday 9 April 2016

Οι κρίνοντες να κριθούν!

Οι κρίνοντες να κριθούν!

1
εκτύπωση  

Να ξεκαθαρίσουν το ταχύτερο δυνατόν τη θέση τους ο κ. Τσίπρας και ο κυβερνών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχετικά με την πρωτοφανή, στα παγκόσμια δημοσιογραφικά χρονικά, πειθαρχική δίωξη διακεκριμένων συναδέλφων δημοσιογράφων! Και μάλιστα, γιατί μετέδωσαν ειδήσεις, ή διετύπωσαν την κατά το Σύνταγμα ελεύθερη γνώμη τους, για το ανεπανάληπτο, σε θολές και ύποπτες παγίδες δημοψήφισμα, του περασμένου καλοκαιριού. Και ας κρίνει ο λαός, γιατί το μεθοδευμένο «ηρωικό» «ΟΧΙ» του «Δημοψηφίσματος» σχεδόν την επομένη μετατράπηκε σε ταπεινωτικό και υποτακτικό «ΝΑΙ», από εκείνους που με έκδηλη κουτοπονηριά και μικρόνοια και υστεροβουλία το σχεδίασαν… Ο κύριος Στέλιος Παππάς απεκάλεσε Ναιναίδεςτους ψηφοφόρους του «ΝΑΙ». Μήπως με την ίδια άνεση θα μπορούσαν να αποκληθούν μειοδότες Νενέκοι οι σχεδιαστές και εφαρμοστές του «ΟΧΙ»;

Οι ενδεδυμένοι με την τήβεννο του κριτού συνάδελφοι που έβγαλαν αυτές τις «πειθαρχικές» αποφάσεις οφείλουν να δημοσιοποιήσουν πάραυτα τα ονόματα αυτών που πλειοψήφισαν ή μειοψήφισαν. Μόνον και μόνον για να ικανοποιηθεί η αρχή της δημοσιότητας των αποφάσεων αλλά και των κριτών σύμφωνα με τα δημοκρατικά θέσμια.
Χρέος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ είναι να λάβουν δημοσία θέση γι’ αυτό το πρωτοφανές παράδοξο, που ανοίγει το δρόμο για αχρήστευση του δημοσιογραφικού σώματος και την μετατροπή του σε υποχείριο πολιτικών κυβερνητικών σκοπιμοτήτων όχι μόνον για φίμωση, αλλά και διάλυσή του. Έτσι όμως, ευρισκόμαστε προ των πυλών μιας κατάλυσης θεμελιωδών θεσμών, αλλά και δομών του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Και τα δύο προαναφερθέντα δημοσιογραφικά σωματεία να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους έναντι των ευρωπαϊκών και διεθνών ομοσπονδιών δημοσιογράφων.
Ταυτοχρόνως, να ερευνηθεί, εάν και κατά πόσον συντρέχει λόγος να παραπεμφθούν οι πλειοψηφίσαντες συνάδελφοι του πρωτοβάθμιου στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό, για το διωκτικό μένος εναντίον των διακεκριμένων συναδέλφων.
Και τέλος, ο δρόμος ανοιχτός για την προσφυγή των βαναύσως διωχθέντων συναδέλφων, στα ελληνικά και πανευρωπαϊκά δικαστήρια. Προσωπικά θα τους υποστηρίξω ως μάρτυρας αληθείας!
Συνάδελφοι: Όλοι μας έχουμε το αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα της ιδεοπολιτικής τοποθέτησης και έκφρασης. Κανείς, μα κανείς αυτόκλητος πολιτικός Ιαβέρης δεν θα το αλλοτριώσει!

No comments:

Post a Comment