Thursday 14 April 2016

Ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θεωρεί ότι τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί και όλα είναι ανοικτά, άρα και το σενάριο των πρόωρων εκλογών
Ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης
1
εκτύπωση  

Εμμένει στην μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης με την επιστροφή του από τις ΗΠΑ σάλπισε…ουσιαστικά «γενική επίθεση» σε όλα τα πεδία. 

Με «οδηγό» το σενάριο ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί να καταρρεύσει ανά πάσα ώρα και στιγμή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους ενόψει βεβαίως και του συνεδρίου της Ν.Δ. την επόμενη εβδομάδα, το διάστημα 22-24 Απριλίου. 

Σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Ν.Δ. επί της Λεωφ. Συγγρού, συζητήθηκε εκτενώς το κλίμα που έχει διαμορφωθεί και αξιολογήθηκαν τα νέα δεδομένα που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες. 

Το πολιτικό συμπέρασμα από τις εσωτερικές συζητήσεις στην κορυφή της κομματικής πυραμίδας, είναι ότι τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί και όλα είναι ανοικτά, άρα και το σενάριο των πρόωρων εκλογών. 

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συνεχής αναφορά από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη και όλα τα κεντρικά στελέχη για την ανάγκη να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές. 

Σε μια χρονική στιγμή που το χειρότερο σενάριο θα ήταν αυτό της πολιτικής αποσταθεροποίησης και της αστάθειας, η αξιωματική αντιπολίτευση θα προτάσσει το επιχείρημα ότι η ίδια είναι ο βασικός πυλώνας που μπορεί άμεσα να αποτελέσει την αξιόπιστη, εναλλακτική λύση που έχει ανάγκη ο τόπος για να γίνουν όσα δεν προχωρά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε σε συνέντευξή του στην Washington Post, ότι «η Ελλάδα, πάνω απ’ όλα, δικαιούται μια σοβαρή και ικανή κυβέρνηση» και πως δεν είναι το κόμμα του, αυτό που προκαλεί την πολιτική αστάθεια, αλλά η ίδια η κυβέρνηση, η οποία όμως εγκαλεί την αξιωματική αντιπολίτευση για επιχείρηση υπονόμευσης της προσπάθειας της χώρας για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. 

Στις ερωτήσεις του Μεγάρου Μαξίμου εάν η Ν.Δ. επιθυμεί ή όχι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη απαντάνε ότι γίνεται «φθηνή προπαγάνδα» από την κυβέρνηση, αφού κατά τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι δήθεν, όπως τις χαρακτηρίζουν, «μονομερείς» ενέργειες της κυβέρνησης, μέσω των δύο νομοσχεδίων που παρουσίασε, δεν συνιστούν παρά «άλλο ένα μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης Τσίπρα, αφού οι ίδιοι παραδέχονται ότι τα νομοσχέδια είναι ανοικτά σε περαιτέρω συζητήσεις με τους θεσμούς».

Στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, αλλά και σε μεγάλο τμήμα της Κ.Ο. της Ν.Δ. εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό το σενάριο της κατάρρευσης και σύντομα της δικομματικής κυβέρνησης. 

Μάλιστα, θεωρούν ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η ηγετική του ομάδα, επιλέγουν την οδό της δραματοποίησης της κατάστασης, ώστε ακόμα και στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί καλύτερη συμφωνία να ενισχυθεί για «εσωτερική κατανάλωση» και για διατήρηση της συνοχής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η εικόνα της κυβέρνησης που αντιστάθηκε, διαπραγματεύτηκε και πέτυχε το καλύτερο. 

«Μόνο που το ψέμα έχει κοντά πόδια» λένε από τη Συγγρού και επιμένουν ότι οι πολίτες πλέον καταλαβαίνουν τι συμβαίνει και γι’ αυτό και προτάσσεται συνεχώς η επισήμανση περί «θεάτρου» από όλα τα κορυφαία στελέχη, όπως π.χ. η Ντόρα Μπακογιάννη και ο αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης που είπε ότι «το πακέτο μέτρων 5,5 δισ. δεν κρύβεται».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης που έχει προγραμματίσει και επίσκεψη την Μεγάλη Εβδομάδα στις Βρυξέλλες για να μιλήσει στη μίνι Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και να έχει και ορισμένες συναντήσεις με παράγοντες της Ε.Ε. θέλει να ενισχύσει και τη διεθνή του εικόνα και να πείσει το διεθνές ακροατήριο για την αξιοπιστία του ίδιου και του κόμματός του, αλλά και την αφοσίωσή του στις μεταρρυθμίσεις. 

Αυτό επιχείρησε και με τη συνέντευξή του στην Washington Post, όπου και υπεραμύνθηκε των μεταρρυθμίσεων, λέγοντας πως αυτές είναι μονόδρομος για την έξοδο της χώρας από την κρίση. 

No comments:

Post a Comment