Thursday 16 June 2016

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ

«Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΘΕΤΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ
16/06/2016

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τον αναπτυξιακό νόμο
«Όσο συνεχίζετε την αδιέξοδη πολιτική της υπερφορολόγησης, που οδηγεί σε υφεσιακή πορεία την οικονομία, σε κλείσιμο τις επιχειρήσεις, σε απόγνωση τη μεσαία τάξη τόσο θα διογκώνεται η διαμαρτυρία απέναντι στην κυβέρνησή σας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης , αναφερόμενος στη συγκέντρωση του Κινήματος «Παραιτηθείτε».
«Θα ξεπερνά τα όρια των κομμάτων. Θα μετατρέπεται σε πλειοψηφικό ρεύμα. Γιατί λοιπόν τέτοιος πανικός για μία συγκέντρωση πολιτών; Γιατί τέτοια χυδαία απαξίωση; Γιατί τέτοιος απροκάλυπτος ταξικός διχασμός;”», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
Όπως υπογράμμισε «έφτασε και μόνο η αναγγελία μιας συγκέντρωσης για να βγάλετε στην επιφάνεια το πραγματικό αυταρχικό σας πρόσωπο. Η Δημοκρατία μας δεν κινδυνεύει από πολίτες που διαδηλώνουν ειρηνικά χωρίς να είναι κατ’ επάγγελμα διαδηλωτές. Κινδυνεύει όμως από όσους συστηματικά εκμεταλλεύονται το θυμό των πολιτών για να προωθήσουν τα κομματικά τους συμφέροντα. Από όσους επένδυσαν συστηματικά και απροκάλυπτα στα πιο βασικά ένστικτα της ανθρώπινης φύσης. Στην οργή, στο θυμό, στην αγανάκτηση. Από όσους έκαναν το λαϊκισμό τέχνη, το ψέμα επάγγελμα, και τη χυδαιότητα καθημερινή πρακτική».
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε συμπλήρωσε επίσης ότι «αγανακτούν αυτοί που έστησαν καριέρες σε διαδηλώσεις».
«Καθιστώ την κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα προσωπικά υπεύθυνο για την ασφάλεια των πολιτών που θα προσέλθουν σήμερα να διαδηλώσουν ειρηνικά. Και ζητώ από όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ιδιότυπο κοινοβουλευτικό αυταρχισμό» και ζήτησε να σταματήσει η κυβερνητική αυθαιρεσία.
«Χθες απέστειλα επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής για θέματα που αφορούν κατάχρηση διαδικασιών και παραβίαση κανόνων στον τρόπο νομοθέτησης και λειτουργίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, και τα μεσάνυχτα κατατέθηκε τροπολογία - νομοσχέδιο σε άσχετο σχέδιο νόμου και ευτυχώς, μετά την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο υπουργός κ. Μουζάλας την απέσυρε. Αυτό δεν είναι εικόνα κοινοβουλευτικής Αριστεράς» είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Αναφερόμενος στον αναπτυξιακό νόμο, είπε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε και πως «καμία φιέστα δε μπορεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα. Θα επιστρέψουμε εκεί που βρισκόμαστε το 2014 στο τέλος του 2017. Για ποια ανάπτυξη μιλάμε;» αναρωτήθηκε.
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «η ανάπτυξη δεν διατάζεται, ούτε νομοθετείται. Οι συνθήκες που την τροφοδοτούν απαιτούν πολύ κόπο για να ευδοκιμήσουν.Οι αναπτυξιακοί νόμοι διαχρονικά απέτυχαν. Το μόνο που κατάφεραν είναι να αναπαράξουν ένα κρατικοδίαιτο μοντέλο καπιταλισμού χαμηλής ανταγωνιστικότητας».
«Υπήρξαν συχνά ένα μαξιλαράκι για να πέφτουν στα μαλακά οι επιχειρήσεις χαμηλής απόδοσης. Με τους αναπτυξιακούς νόμους εθίζαμε τις επιχειρήσεις μας στην κρατική εξάρτηση και ταυτόχρονα αποκοιμίζαμε τις πιο ζωντανές παραγωγικές δυνάμεις της χώρας. Αυτή την χρεοκοπημένη αντίληψη σήμερα κομίζει η κυβέρνησή σας ως δήθεν καταλύτη ανάπτυξης. Δεν έχετε καταλάβει ότι η ανάπτυξη δεν είναι θέμα νομοθεσίας και ότι μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα σε ένα θετικό επιχειρηματικό περιβάλλον», τόνισε.

No comments:

Post a Comment