Wednesday 29 June 2016

Το Ισραήλ καθησυχάζει την Κύπρο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑΤο Ισραήλ καθησυχάζει την Κύπρο
29/06/2016
Διαβεβαιώσεις ότι οι σχέσεις Κύπρου- Ισραήλ δε θα αλλάξουν λόγω της Τουρκίας έδωσε ο Νετανιάχου.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ενημέρωσε τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη για το περιεχόμενο της συμφωνίας που επιτρέπει ομαλοποίηση των σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ.
Σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο κ. Νετανιάχου τηλεφώνησε στον κ. Αναστασιάδη και τον διαβεβαίωσε ότι η συμφωνία δεν επηρεάζει και δεν θα επηρεάσει με οποιονδήποτε τρόπο τις στενές, αδελφικές και στρατηγικής σημασίας σχέσεις ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ.
Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε ικανοποίηση στον κ. Νετανιάχου για την ενημέρωση κατά τη διάρκεια των μακρών συζητήσεων με την Τουρκία και τις γενικές αρχές, στις οποίες εδράζεται η εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στις δυο πλευρές. Συμφώνησε δε με τη διαπίστωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού για «τη στρατηγικής σημασίας σχέση ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ και εξέφρασε την ξεκάθαρη βούληση του για περαιτέρω ενίσχυση τους».
Ο Κύπριος Πρόεδρος, σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, δήλωσε ότι μια ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού θα συμβάλει καθοριστικά στην εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στα κράτη της περιοχής, επιτρέποντας την ίδια στιγμή την άρση των όποιων εμποδίων στην υλοποίηση ενεργειακών συνεργασιών της Τουρκίας με χώρες της περιοχής.

No comments:

Post a Comment