Wednesday 22 June 2016

Ο Γελωτοποιός

Ο Γελωτοποιός

1
εκτύπωση  

Κάθε Αυλή έχει τους ιππότες της, τους κόλακες της άλλα και τον γελωτοποιό της. Εάν ο βασιλιάς έχει ένα κράτος που λειτουργεί ο γελωτοποιός χαρίζει άφθονες στιγμές χαλάρωσης.
Όταν όμως το κράτος έχει τέτοια προβλήματα όπως το δικό μας, οι ενέργειες και οι εκρήξεις του κ. Πολάκη παύουν να είναι γραφικές.
Οι παρανομίες του όπως τα διπλά βιβλία και η παραβίαση του αντικαπνιστικού νομού (θυμίζουμε ότι υποδύεται τον Υπουργό Υγείας), οι απειλές κατά δημοσιογράφων, η συκοφάντηση ανθρώπων και επιχειρήσεων καλύπτονται πλήρως από την Κυβέρνηση ενώ η Δικαιοσύνη επέλεξε (;) να μην παρέμβει.
Ίσως και αυτός να είναι και ο λόγος που ο κ. Πολακης εξαπέλυσε αυτή την άθλια και συκοφαντική επίθεση κατά των δικαστών, και ως εκ τούτου κατά του όλου θεσμού της δικαιοσύνης.
Ως «υπουργός» όφειλε εάν είχε στοιχεία να τα παρουσιάσει στον συνάδελφο του υπουργό δικαιοσύνης ή στον προϊστάμενο του Πρωθυπουργό. Επέλεξε όμως να ρίξει την πιστόλια του υπολογίζοντας ότι κανείς δεν θα τον αγγίξει.
Η κατεπείγουσα προκαταρτική εξέταση που, προασπίζοντας το κύρος του θεσμού της δικαιοσύνης, παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ας είναι παράδειγμα για την Βουλή ώστε να άρει άμεσα τον βουλευτική ασυλία του κ. Πολάκη ώστε είτε να παρουσιάσει στοιχεία και απόδείξεις είτε, επιτέλους, να υποστεί τις συνέπειες του νομού - όπως και κάθε πολίτης.
Εάν η Βουλή δεν προσφέρει την ευκαιρία στους δικαστές να υπερασπιστούν την τιμή τους άλλα και τον θεσμό που εκπροσωπούν θα αποδείξει, για μια ακόμη φορά ότι ορισμένοι είναι πιο ίσοι απο τους άλλους ότι οι (εκάστοτε) κυβερνώντες μπορούν να λένε και να πράττουν ό,τι ακριβώς “γουστάρουν”.
Πάντως οφείλουμε να πούμε ότι ο γελωτοποιός του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να ξεπεράσει ακόμα και αυτόν των ΑΝΕΛ.

No comments:

Post a Comment