Tuesday 19 February 2013


Τρίτη
19 Φεβρουαρίου 2013
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 884RSS FEED
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ FINANCIAL TIMESΥΠΕΡ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ
19/02/2013

Έξοδο της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιθυμούσε το 50% των Βρετανών, σε περίπτωση που ψήφιζαν τώρα για το δημοψήφισμα «εντός ή εκτός» ΕΕ που έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris Interactive για τους Financial Times, που δημοσιεύθηκε χθες, δείχνει ότι το 33% των ερωτηθέντων θα έλεγε «ναι» στη συμμετοχή στην ΕΕ, το 17% δε θα συμμετείχε στην ψηφοφορία, ενώ το 50% θα ήταν υπέρ της εξόδου από την Ένωση.

Υπέρ της διοργάνωσης του δημοψηφίσματος τάσσονται οι μισοί από τους ερωτηθέντες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση η οποία διεξήχθη μεταξύ 2.114 ενηλίκων από τις 29 Ιανουαρίου ως τις 6 Φεβρουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα στους Βρετανούς που θέλουν να ψηφίσουν υπέρ μιας εξόδου από την ΕΕ, το 12% αναφέρει ότι θα άλλαζε γνώμη αν οι διαπραγματεύσεις αποδεικνύονταν επιτυχείς για τη Βρετανία, το 47% απαντάει «ίσως», αλλά για το 41% κάτι τέτοιο δεν θα είχε καμιά επίπτωση.

Ακόμη, περίπου το 45% των ερωτηθέντων πιστεύει πως η χώρα του έχει πλεονεκτήματα από την ΕΕ, ενώ το 34% πιστεύει το αντίθετο, αλλά το 33% πιστεύει πως η βρετανική οικονομία θα ήταν ισχυρότερη έξω από την Ευρώπη. Τέλος, το 37% θεωρεί πως δεν θα άλλαζε τίποτε με την έξοδο από την Ένωση.  elzoni.gr

No comments:

Post a Comment