Friday 22 February 2013



ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ


Τζαβάρας: Πάγια θέση της Ελλάδας ο επαναπατρισμός των μαρμάρων Παρθενώνα

Τα σχόλια του κ. Τζαβάρα έρχονται ως απάντηση σε δηλώσεις του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος διεμήνυσε πως δεν «πιστεύει» στην επιστροφή των Ελγινείων γλυπτών του Παρθενώνα, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται για «κάτι λογικό».

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε



ΔιαφημίσειςAppliance ReviewsFind out which Appliances are Best With our Unbiased ReviewsConsumerReports.orgRabbitAir Air PurifiersUnbeatable Design & Energy Savings Great Warranty, Fast Free Shippingwww.RabbitAir.com
Ο «επαναπατρισμός» των γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο «είναι και θα είναι πάγια εθνική θέση» της ελληνικής κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, απαντώντας σε σχετικά σχόλια του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Μιλώντας νωρίτερα από την Ινδία, όπου περιοδεύει, ο κ. Κάμερονσημείωσε πως δεν πιστεύει στην «επιστροφή» των Ελγινείων μαρμάρων, καθώς δεν πρόκειται για «κάτι λογικό».

«Είναι γνωστή η διαφορά προσέγγισης και αντίληψης που μας χωρίζει από το Ηνωμένο Βασίλειο, για το θέμα των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Επί του θέματος αυτού δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τίποτα άλλο εκτός από το ότι: Ήταν, είναι και θα είναι πάγια εθνική θέση μας ο επαναπατρισμός των Μαρμάρων και η υλική σύνδεση τους με τον τόπο που γεννήθηκε και αναπτύχθηκε ο πολιτισμός, που τα δημιούργησε», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Τζαβάρας.


Πηγή:http://www.skai.gr/news/culture/article/224338/tzavaras-pagia-thesi-tis-elladas-o-epanapatrismos-ton-marmaron-parthenona/#ixzz2LfFEscEN
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

No comments:

Post a Comment