Tuesday 5 February 2013


Έντονες πιέσεις σε Αρβανιτόπουλο τις τελευταίες ώρες

Σε λίγο σε σπίτι Κεφαλλονίτη επιχειρηματία στο Πειραιά θα δειπνήσουν Αρβανιτόπουλος, Παρίσης και ο Αρσένης. Στο «πόδι» η Κεφαλληνιακή κοινότητα της Αθήνας
Έντονες είναι οι πιέσεις τα τελευταία 24ωρα από σύσσωμη τη Κεφαλληνιακή κοινότητα της Αθήνας και του Πειραιά προς τον υπουργό Παιδείας Κωσταντίνο Αρβανιτόπουλο για το μείζον θέμα των ΤΕΙ. Επιφανείς Κεφαλλήνες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, πρυτάνεις, πανεπιστημιακοί, πρώην υπουργοί, εκκλησιαστικοί κύκλοι, επιχειρηματίες καθώς και σχεδόν όλοι οι Κεφαλληνιακοί σύλλογοι της Αθήνας και του Πειραιά ασκούν εντονότατες πιέσεις προς όλα τα επίπεδα!
Καθοριστική είναι τις τελευταίες ώρες η τιτάνια παρέμβαση του πρώην υπουργού Γεράσιμου Αρσένη ο οποίος έχει πάρει τη κατάσταση στα χέρια του, έχοντας συνεχόμενες τηλεφωνικές επαφές με ανθρώπους που ασκούν επιρροή στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Χθες, αργά το βράδυ, είχε μάλιστα συνάντηση με τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση και μαζί συντόνιζαν την όλη κατάσταση καθώς έβαζαν στο τραπέζι τα τελευταία δεδομένα.
Σπάσανε τα τηλέφωνα στο πολιτικό γραφείο του Αρβανιτόπουλου στο Πειραιά
Από νωρίς σήμερα οι περισσότεροι σύλλογοι της Κεφαλονιάς έπαιρναν τηλέφωνα σε κόσμο, ώστε να ενημερώσουν για τη κατάσταση που επικρατεί στο νησί μετά το Παγκεφαλληνιακό κάλεσμα. Όπως μάλιστα μάθαμε, το μεσημέρι είχε κινητοποιηθεί αρκετός κόσμος του Πειραιά. Πληροφορίες τουe-kefalonia.net κάνουν λόγο ότι έσπασε στη κυριολεξία το τηλεφωνικό κέντρο στο πολιτικό γραφείο του υπουργού από Κεφαλλονίτες που ζουν σε Πειραιά, Νίκαια και Κορυδαλλό. Μέχρι στιγμής δεν έχει βγει επίσημη ανακοίνωση από το ισχυρότερο σύλλογο του νησιού που είναι η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα του Πειραιά, αλλά υπάρχει έντονος προβληματισμός για τις ενέργειες του υπουργού απέναντι στους Κεφαλλονίτες.
Το κρίσιμο τραπέζι με φόντο την όμορφη Καστέλλα
Σύμφωνα μάλιστα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες απόψε το βράδυ ισχυρός Κεφαλλονίτης επιχειρηματίας από το Πειραιά προσπαθεί να κλείσει δείπνο στο σπίτι του, καλώντας εκτός τον πρώην υπουργό Γεράσιμο Αρσένη, τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση καθώς και τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Το όμορφο σπίτι έχει μάλιστα θέα ολόκληρη την Καστέλλα.
Έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στη ΝΔ
Ισχυρές είναι από χθες οι πιέσεις στα κεντρικά γραφεία της Συγγρού από Κεφαλλονίτες του κόμματος τόσο στο γραμματέα Μανώλη Κεφαλλογιάννη όσο και υψηλοτέρα στελέχη του Μαξίμου (Λαζαρίδη κτλ). Το σύνθημα «Δεν πάμε πουθενά» που έχει κατακλύσει το νησί έφθασε μέχρι τη Συγγρού και οι πιέσεις από πολιτευτές και κορυφαία στελέχη είναι έντονες.
Συντονίζονται αύριο στα γραφεία της ΕΝΑΕ
Κοινό μέτωπο θα έχουν αύριο οι εκπρόσωποι των Ιόνιων Νησιών αύριο στη κρίσιμη συνάντηση με τον υπουργό. Ο Αλέξανδρος Παρίσης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους άλλους δημάρχους (Ζακύνθου και Λευκάδας) αλλά και με τον Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου(και αντιπεριφερειάρχες) ώστε αύριο στις 10.30 να βρίσκονται όλοι στα γραφεία της ΕΝΑΕ ώστε μαζί με τη διοικούσα να υπάρξει κοινό μέτωπο και να καθορίσουν κοινή γραμμή στη κρίσιμη συνάντηση με τον υπουργό. Στη συνάντηση θα παρευρεθεί και ο Γεράσιμος Αρσένης.

Αξίζει: Σημαντική είναι η παρουσία του Άγη Κονιδάρη ο οποίος βοηθάει με τη πολύτιμη εμπειρία και γνώση του πάνω σε θέματα του ΤΕΙ, τόσο τον δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση όσο και τον Γεράσιμο Αρσένη

No comments:

Post a Comment