Tuesday 20 August 2013

Αβάσιμα και προκλητικά.....

ΗΠΑ: Αβάσιμα και προκλητικά τα όσα λέει ο Ερντογάν

Για «προσβλητικούς, αβάσιμους και λανθασμένους ισχυρισμούς» κάνει λόγο η Ουάσινγκτον, καταδικάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας περί ανάμιξης του Ισραήλ στην αιγυπτιακή κρίση.

ΗΠΑ: Αβάσιμα και προκλητικά τα όσα λέει ο Ερντογάν
«Καταδικάζουμε έντονα τις δηλώσεις που έκανε σήμερα ο πρωθυπουργός Ερντογάν. Το να υπαινίσσεται κανείς ότι το Ισραήλ είναι κατά κάποιο τρόπο υπεύθυνο για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Αίγυπτο είναι προσβλητικό, αβάσιμο και λανθασμένο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Τζος Έρνεστ, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσινγκτον.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε νωρίτερα ότι το Ισραήλ ήταν αυτό που ενορχήστρωσε την καθαίρεση του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.
«Ξέρετε αυτό που λένε, ότι στην Αίγυπτο η δημοκρατία δεν στηρίζεται στις κάλπες. Ποιος βρίσκεται πίσω απ' αυτό; Το Ισραήλ», ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός, μιλώντας σε στελέχη του κόμματός του και υποστήριξε ότι έχει αποδείξεις για τα λεγόμενα του.
Οι αιγυπτιακές αρχές απέρριψαν επίσης αυτές τις κατηγορίες, υπογραμμίζοντας ότι οι δηλώσεις του Ερντογάν είναι αβάσιμες.
Εν τω μεταξύ, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα αναμένεται να συναντηθεί τις επόμενες ώρες με την ομάδα των συμβούλων του για θέματα εθνικής ασφάλειας, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της πολιτικής κρίσης στην Αίγυπτο και της συνέχισης ή της διακοπής της αμερικανικής οικονομικής βοήθειας στη χώρα αυτή.
Σύμφωνα με τον Έρνεστ, η συνάντηση αυτή εντάσσεται στις τακτικές συσκέψεις που έχει ο Αμερικανός πρόεδρος με τους συμβούλους του.
Ο εκπρόσωπος σημείωσε πάντως ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση σχετικά με τη συνέχιση ή την διακοπή της οικονομικής βοήθειας προς την Αίγυπτο, μετά την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων που είχαν οργανωθεί στη χώρα από υποστηρικτές του Μόρσι που ανατράπηκε από τον στρατό στις 3 Ιουλίου και έκτοτε κρατείται σε μυστική τοποθεσία.   ΕΘΝΟΣ

No comments:

Post a Comment