Friday 9 August 2013

προσκλητήριο Σαμαρά στους ομογενείς.


Με επιφανείς παράγοντες της ελληνικής Ομογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες συναντήθηκε την Παρασκευή ο Αντώνης Σαμαράς, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της και δίνει μάχη για να επιστρέψει στις αγορές και καλώντας τους να επενδύσουν στη χώρα, να δημιουργήσουν δουλειές και να συμβάλλουν στην αλλαγή του κλίματος.
Στην ομιλία του, μάλιστα, στο Metropolitan Club ο πρωθυπουργός περιέγραψε το σχέδιο της κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση, λέγοντας ότι εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, με στόχο να επιτύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και να ανοίξει ο δρόμος για να βγούμε στις αγορές.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις θυσίες του ελληνικού λαού. "Μαζεύουμε φόρους από ανθρώπους που δεν έχουν άλλο να δώσουν" τόνισε. Σημείωσε, όμως, ότι οι πολίτες έχουν πειστεί για την αναγκαιότητα των θυσιών καθώς υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ.
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην κυβέρνηση συνεργασίας στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπερέβησαν τις αντιθέσεις του παρελθόντος μπροστά στην ανάγκη σωτηρίας της χώρας. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα και στέλνοντας μήνυμα σταθερότητας, είπε μάλιστα πως ξεπεράστηκε κάθε προσδοκία από την κυβερνητική αυτή συνεργασία, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη θέση του αντιπροέδρου που κατέχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην κυβέρνηση.
Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά προς την αντιπολίτευση λέγοντας ότι επιθυμούσε την επιστροφή στη δραχμή. Ο πρωθυπουργός έφτασε στον χώρο της εκδήλωσης συνοδευόμενος από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, με τον οποίο είχε και συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή.
Ο κ. Σαμαράς μίλησε με θερμά λόγια για τον κ. Δημήτριο, χαρακτηρίζοντάς τον δυναμικό ιεράρχη στον οποίο μπορεί να προσβλέπει όχι μόνο η Ομογένεια, αλλά όλο το ορθόδοξο στοιχείο στις ΗΠΑ.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ με τον οποίο είχε συνομιλία σε θερμό κλίμα για μία ώρα, τον πρόεδρο της JP MORGAN Τζέιμι Ντιμόν, ενώ επισκέφθηκε τα γραφεία της εφημερίδας "New York Times" και το "Σημείο Μηδέν" όπου κατέπεσαν οι δίδυμοι πύργοι και όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, τις οποίες χρηματοδοτεί η Αρχιεπισκοπή.
Το σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού προβλέπει ακόμη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν, όπου επί τάπητος θα τεθεί και το Κυπριακό.

Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο

Θερμά λόγια αντάλλαξαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, κατά τη συνάντησή που είχαν στην Αρχιεπισκοπή.
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη συγκίνηση του για την επίσκεψη σε αυτόν το χώρο όπου -όπως είπε- έχει βρεθεί ξανά πολλές φορές στο παρελθόν, τόσο ως φοιτητής όσο και μετέπειτα, και που προσφέρει βαρυσήμαντη πνευματική τροφή. Χαρακτήρισε τον αρχιεπίσκοπο σοφό ιεράρχη και του είπε ότι με το έργο του αποδεικνύει την αγάπη του στον Ελληνισμό και τις αξίες και δυνατότητες που έχει.
"Μας δίνετε κουράγιο, δύναμη" είπε ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος στον κ. Δημήτριο. "Θέλω να σας συγχαρώ εκ μέρους όλου του ελληνικού λαού γιατί ξέρουμε ότι εδώ υπάρχει ένας δυναμικός ιεράρχης, ο οποίος πρωτοστατεί σε ενέργειες που αποσκοπούν στο καλό του τόπου, ιδιαίτερα κάτω από τις σημερινές πολύ δύσκολες συνθήκες. Γι' αυτό σας ευχαριστούμε πάρα πολύ και χαίρομαι ιδιαίτερα για την τιμή που κάνατε να με δεχτείτε σήμερα" ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος εξήρε το έργο του Αντώνη Σαμαρά και τις προσπάθειες του ελληνικού λαού. "Κάνει έναν πολύ μεγάλο, πολύπλευρο αγώνα και έχει νυχθημερόν τις προσευχές μας" σημείωσε ο κ. Δημήτριος για τον πρωθυπουργό, ενώ για τον ελληνικό λαό είπε πως στέκεται με αξιοπρέπεια απέναντι στις πιέσεις.     ΜΕGA  NEWS

No comments:

Post a Comment