Monday 24 February 2014

Ραντεβού στη Ρώμη έκλεισαν Ομπάμα και Ρέντσι

Ραντεβού στη Ρώμη έκλεισαν Ομπάμα και Ρέντσι

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, είχε αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος τον συνεχάρη και του έδωσε ραντεβού στη Ρώμη, στα τέλη Μαρτίου.

Ραντεβού στη Ρώμη έκλεισαν Ομπάμα και Ρέντσι
Στη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, όπως ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα εξέφρασε την υποστήριξή του στους στόχους του Ρέντσι όσον αφορά την ανάπτυξη και την αγορά εργασίας.
Εξάλλου ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε στον ιταλό πρωθυπουργό την επιθυμία του να «συνεχιστεί η αμερικανοϊταλική συνεργασία στο Αφγανιστάν και τη Λιβύη».
Επίσης ο Ομπάμα αναφέρθηκε στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι διαπραγματεύσεις για την σύναψη της οποίας συνεχίζονται, αλλά και τη συνεργασία όσον αφορά την άμυνα και την ασφάλεια, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Προτού ο Ρέντσι, 39 ετών, ορκιστεί πρωθυπουργός της Ιταλίας, ο Ομπάμα είχε προγραμματίσει να πραγματοποιήσει μια επίσκεψη στη Ρώμη στα τέλη Μαρτίου στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής του περιοδείας. Ο αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί επίσης με τον πάπα Φραγκίσκο.
Σύμφωνα με την αμερικανική προεδρία, Ομπάμα και Ρέντσι εξέφρασαν τη χαρά τους για την επικείμενη συνάντησή τους, «μια ευκαιρία να προωθηθεί περαιτέρω η διμερής συνεργασία στα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος».ethnos

No comments:

Post a Comment