Wednesday 26 February 2014

Ουκρανία: Συμπλοκές φιλο-Ρώσων και φιλο-δυτικών διαδηλωτών στη Κριμαία

Ουκρανία: Συμπλοκές φιλο-Ρώσων και φιλο-δυτικών διαδηλωτών στη Κριμαία

το Κίεβο δεν πρέπει να εξαναγκαστεί να διαλέξει μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον, δηλώνει ο Τζον Κέρι
ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ 
VOA News
Φιλο-Ρώσοι διαδηλωτές και διαδηλωτές που υποστηρίζουν την νέα φιλο-δυτική μεταβατική ηγεσία της Ουκρανίας, αντιπαρατάχθηκαν στην Συμφερούπολη της Κριμαίας τη Τετάρτη.

Περιορισμένες συμπλοκές ξέσπασαν μεταξύ των δύο παρατάξεων διαδηλωτών, έξω από διοικητικό κτήριο της πρωτεύουσας της Κριμαίας, όπου κατοικούν κυρίως ρωσόφωνοι που υποστηρίζουν τη Μόσχα.

Ανησυχίες εκφράζονται για το ενδεχόμενο διάσπασης της χώρας μετά από εβδομάδες πολύνεκρων διαδηλώσεων που είχαν σαν αποτέλεσμα να εκδιωχθεί ο φιλο-Ρώσος Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτωρ Γιανουκόβιτς.

Εδώ στην Ουάσιγκτον, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, δήλωσε ότι το Κίεβο δεν πρέπει να εξαναγκαστεί να διαλέξει μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσιγκτον.

Στο μεταξύ τη Τετάρτη, η μεταβατική ηγεσία της Ουκρανίας διέλυσε επίλεκτη δύναμη ασφάλειας που κατηγορείται ότι πραγματοποίησε τις πολύνεκρες επιθέσεις σε βάρος διαδηλωτών.  Σε δήλωση του μέσω Facebook ο υπηρεσιακός Υπουργός Εσωτερικών, Αρσέν Αβάκωφ, δήλωσε ότι υπέγραψε διάταγμα που διαλύει την αστυνομική δύναμη.  VOA

No comments:

Post a Comment