Friday 21 February 2014

Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης «καλή αρχή» χαρακτήρισε τον πρώτο γύρο των συνομιλιών η επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Εκτύπωση Σχόλια Μοιραστείτε το άρθρο Pin It ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ VOA News 20.02.2014 Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες μεταξύ του Ιράν και των 6 διεθνών δυνάμεων, συγκριμένα των ΗΠΑ, της Κίνας, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Ρωσίας και της Γερμανίας. Οι συνομιλίες χαρακτηρίστηκαν «παραγωγικές» και είχαν στόχο την δημιουργία οδικού χάρτη για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Ο επόμενος γύρος των διαπραγματεύσεων θα πραγματοποιηθεί στην Βιέννη και θα ξεκινήσει στις 17 Μαρτίου σύμφωνα με την επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κάθριν Άστον. Την Πέμπτη η Άστον δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις αποτέλεσαν «καλή αρχή». Η Άστον αναμένεται να επισκεφθεί την Τεχεράνη στις 9 Μαρτίου. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τεχεράνης Τζαουάντ Ζαρίφ χαρακτήρισε τις συνομιλίες ως θετικές και δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει την επιβολή λύσης σχετικά με το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης

«καλή αρχή» χαρακτήρισε τον πρώτο γύρο των συνομιλιών η επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ 
VOA News
Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες μεταξύ του Ιράν και των 6  διεθνών δυνάμεων, συγκριμένα των ΗΠΑ, της Κίνας, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Ρωσίας και της Γερμανίας. Οι συνομιλίες χαρακτηρίστηκαν «παραγωγικές» και είχαν στόχο την δημιουργία οδικού χάρτη για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Ο επόμενος γύρος των διαπραγματεύσεων θα πραγματοποιηθεί στην Βιέννη και θα ξεκινήσει στις 17 Μαρτίου σύμφωνα με την επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κάθριν Άστον.

Την Πέμπτη η Άστον δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις αποτέλεσαν «καλή αρχή». Η Άστον αναμένεται να επισκεφθεί την Τεχεράνη στις 9 Μαρτίου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τεχεράνης Τζαουάντ Ζαρίφ χαρακτήρισε τις συνομιλίες ως θετικές και δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει την επιβολή λύσης σχετικά με το πυρηνικό της πρόγραμμα.

1 comment:

  1. συμπερασματικά ο σημερινός παρατηρητής των διεθνών πραγμάτων δύναται να είναι αισιόδοξος για ειρηνική επίλυση οιασδήποτε διαφοράς, αφού το εξαγόμενο αποτέλεσμα είναι προιόν επικρατούσης λογικής διαπραγμάτευσης.

    ReplyDelete