Monday 22 December 2014

Ανοιχτά χαρτιά για Πρόεδρο και εκλογές

ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΟΥ Β’ ΓΥΡΟΥ

Ανοιχτά χαρτιά για Πρόεδρο και εκλογές

Με ανοιχτά χαρτιά για την προεδρική εκλογή και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών βαδίζουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση στη δεύτερη ψηφοφορία στη Βουλή. Ως μια ύστατη προσπάθεια να υπάρξει συναίνεση και να αποφευχθούν οι εκλογές ερμηνεύεται η ρελάνς που έκανε ο Αντ. Σαμαράς για εκλογή Προέδρου τώρα και εκλογές στα τέλη του 2015. Εθνική σύνεση ζήτησε ο Ευ. Βενιζέλος. Στη θέση για προσφυγή στις κάλπες εμμένει ο Αλ. Τσίπρας.

Για την «υπόθεση Χαϊκάλη» ο Αντ. Σαμαράς υποστήριξε ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται το όργιο αστήρικτων και άθλιων κατηγοριών για δήθεν προσπάθεια εξαγοράς βουλευτών, που πάντα διαψεύδεται, αφού όμως στ
Για την «υπόθεση Χαϊκάλη» ο Αντ. Σαμαράς υποστήριξε ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται το όργιο αστήρικτων και άθλιων κατηγοριών για δήθεν προσπάθεια εξαγοράς βουλευτών, που πάντα διαψεύδεται, αφού όμως στο μεταξύ έχει δηλητηριαστεί η Δημοκρατία μας.
Ως μια ύστατη προσπάθεια να υπάρξει συναίνεση, να εξευρεθεί η προεδρική πλειοψηφία των «180» και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές ερμηνεύεται η ρελάνς που έκανε ο κ. Αντ. Σαμαράς θέτοντας νέα δεδομένα στους βουλευτές, εν όψει της δεύτερης ψηφοφορίας για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ και οι άλλοι πρωταγωνιστές, Αλ. Τσίπρας και Ευ. Βενιζέλος, ανοίγουν τα χαρτιά τους.

Ο πρωθυπουργός, αν και δεν ενέδωσε στις πιέσεις που εκπορεύτηκαν τα τελευταία 24ωρα από το εσωτερικό του κόμματός του και όχι μόνον, περί ορισμού ημερομηνίας εκλογών μέσα στο '15 από τώρα, εντούτοις έκανε συγκεκριμένα βήματα προς την κατευθυνση της σύγκλισης.ethnos

No comments:

Post a Comment