Saturday 27 December 2014

Δραματική έκκληση απηύθυνε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας

Δραματική έκκληση απηύθυνε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας

Ο Αντώνης Σαμαράς θέτει τους βουλευτές ενώπιον των ευθυνών τους
  • 0
    Share
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ
Δραματική έκκληση απηύθυνε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας προς τους βουλευτές να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην 3η και τελευταία ψηφοφορία, τονίζοντας ότι «κανένας βουλευτής δεν δικαιούται να πει ότι δεν ήξερε» όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου.

Η άρνηση εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ισοδυναμεί «με πολιτικό εκβιασμό», υπογράμμισε ακόμα ο Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΡΙΤ.

Υπενθύμισε, επικαλούμενες όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ότι ο ελληνικός λαός στη μεγάλη του πλειοψηφία δεν επιθυμεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, παρά το γεγονός ότι, όπως είπε, «εμένα με βολεύουν οι εκλογές διότι πιστεύω ακράδαντα ότι θα τις κερδίσουμε και, θα σας πω κάτι, το αισθάνονται στον ΣΥΡΙΖΑ, διότι η διαφορά έχει μειωθεί δραματικά».

Όμως, συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός, «το θέμα δεν είναι τι πιστεύω εγώ, αλλά τι θα ψηφίσει ο κόσμος στη κάλπη, αλλά πάνω απ’ όλα τι συμφέρει τον τόπο».

Και εδώ, επανέλαβε ότι το συμφέρον του τόπου σε αυτήν την συγκυρία είναι «να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να μην πάμε σε πρόωρες εκλογές».

«Με την εκλογή Προέδρου τώρα, θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την πρώτη φάση της αναθεώρησης του Συντάγματος, με την οποία θα ανοίξει ένα παράθυρο για μία νέα μέρα για την Ελλάδα. Ενώ εάν δεν γίνει αυτό και οδηγηθούμε άρον-άρον στις κάλπες, το Σύνταγμα δεν θα αναθεωρηθεί ούτε σε επτά χρόνια», είπε ο κ. Σαμαράς, επαναλαμβάνοντας ότι μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, μέσα στο 2015, «μπορούμε από κοινού να συνεννοηθούμε τα κόμματα για εκλογές μέσα στη χρονιά αυτή».

Φτύσαμε αίμα για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια, υπογράμμισε, ενώ έκανε λόγο για «θανάσιμους κινδύνους από ανόητα νταηλίκια που θα μας φέρουν σε σύγκρουση με τους εταίρους μας».

Αναφερόμενος στα αρνητικά δημοσιεύματα των τελευταίων εβδομάδων για την Ελλάδα, ο Πρωθυπουργός είπε ότι όταν οι ξένοι, και ιδίως οι ξένες αγορές, ακούν τον κ. Τσίπρα να λέει ότι θα τις χορέψει στο ταψί, φυσικό είναι να αντιδρούν έτσι.

«Όσο περισσότερο ακούν τον Τσίπρα να λέει τέτοια και να ισχυρίζεται ότι όταν γίνει κυβέρνηση δεν θα πληρώνει ούτε τους τόκους από τα χρέη, τόσο πιο πολύ φρίττουν, και τόσο πιο πολύ μοιάζουν αυτά που λέει με πιστωτικό γεγονός».

Επανερχόμενος στο θέμα της τελευταίας ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου, ο κ. Σαμαράς είπε ότι θα είναι έγκλημα «εάν βουλιάξουμε σε μία παρατεταμένη περίοδο».

«Δεν μπορώ όμως να αποδεχτώ την αυτοπαραίτηση της κυβέρνησης», πρόσθεσε και ζήτησε «καθαρές λύσεις, να τελειώνουμε», διότι αυτή η παρατεταμένη κατάσταση «δεν βοηθά τον τόπο».

«Ποτέ στην Ελλάδα δεν δηλητηριάστηκε τόσο το κλίμα σε μία προεδρική εκλογή», συνέχισε, «και αυτό μόνο και μόνο για να σύρουν κάποιοι την Ελλάδα σε εκλογές, και μάλιστα κόντρα στη βούληση του ελληνικού λαού που δεν τις θέλει».

Σχολιάζοντας τα διάφορα σενάρια που θέλουν μερικούς από τους 16 βουλευτές της Χρυσής Αυγής να είναι έτοιμοι να ψηφίσουν υπέρ του υποψηφίου Προέδρου, Σταύρου Δήμα, ο Πρωθυπουργός είπε:

«Κατ’ αρχάς οι ίδιοι δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν τον κ. Δήμα. Αλλά, και εάν ακόμα θελήσουν να προβοκάρουν την προεδρική εκλογή, αυτός είναι ακόμα ένας λόγος οι υπόλοιποι βουλευτές να τον ψηφίσουν και έτσι να μην μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι η εκλογή του οφείλεται στην Χρυσή Αυγή».

Περαιτέρω, ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι είναι παράξενο και αντιφατικό ότι, όταν η Χρυσή Αυγή ταυτίζει την ψήφο του με εκείνην του ΣΥΡΙΖΑ, όπως στην απόρριψη ως τώρα της υποψηφιότητας Δήμα, «τότε γιατί αυτό να θεωρείται αποδεκτό ενώ εάν ψηφίσουν διαφορετικά από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι απορριπτέο;»

Πάντως, η πρώτη εκτίμηση πολιτικών αναλυτών από τη συνέντευξη Σαμαρά, είναι ότι ο Πρωθυπουργός έστρεψε σκόπιμα τα πυρά του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να συσπειρώσει άλλες δυνάμεις, κυρίως τους εναπομείναντες ανεξάρτητους καθώς και τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που μέχρι τώρα απέρριπταν την υποψηφιότητα Δήμα, να κάνουν δεύτερες σκέψεις. Επίσης, με την προσεκτική του διατύπωση για το περί ψήφων από Χρυσή Αυγή σενάριο, κρίνεται ότι άφησε και προς τα εκεί ένα παράθυρο ανοικτό.

Πηγή: ikypros/ΚΥΠΕ
 - See more at: http://ikypros.com/?p=70039#sthash.EqYOii8Y.dpuf

1 comment:

  1. ας ακούσουν την φωνή της λογικής να κρατηθεί το τραίνο πάνω στις ράγες γιατί αν συμβεί και ο κ.Τσίπρας πάρει το τιμόνι τότες σε δυο μήνες θα ζήσουν τον αρμαγεδόνα του καθεστώτος ολων των συνιστωσών που δεν αξίζει να ζήσουν.

    ReplyDelete