Wednesday 22 July 2015

Έρχεται σύλληψη - "βόμβα" πρώην Υπουργού

 | 

Έρχεται σύλληψη - "βόμβα" πρώην Υπουργού

Η εφημερίδα SPIRTO αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο από την επικείμενη σύλληψη πρωτοκλασάτου Υπουργού. Στα χέρια του κ. Νικολούδη η υπόθεση...
Η πρώτη κόντρα της κυβέρνησης με την διαπλοκή έρχεται μέσα στις επόμενες μέρες  για να επιβεβαιώσει την δεδομένη απόφαση του πρωθυπουργού να συγκρουστεί με τα συμφέροντα, το κατεστημένο και τα γρανάζια συγκάλυψης που αφήνουν στο απυρόβλητο την ελίτ της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες από μέρα σε μέρα αναμένεται να σκάσει ως βόμβα η σύλληψη ενός κορυφαίου πρώην υπουργού ο οποίος εντοπίστηκε με μίζα εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα η υπόθεση έχει φτάσει μέχρι την άλλη άκρη του Ατλαντικού, με τους Αμερικανούς να ασκούν πιέσεις στο Μέγαρο Μαξίμου να επιταχύνει τις νομικές διαδικασίες για τον προβεβλημένο υπουργό, αφού η υπόθεση διαφοράς στην οποία φέρεται να εμπλέκεται είναι γνωστή εδώ και καιρό, αλλά κανείς έλληνας αξιωματούχος δεν φρόντισε να την προχωρήσει στο  επόμενο στάδιο. 
Ο υπουργός με τη ακριβή ζωή και την οικονομική επιφάνεια έχει αποχωρήσει από το προσκήνιο της πολιτικής ζωής του τόπου, μιας και έχει αντιληφθεί πως σύντομα θα απασχολήσει την επικαιρότητα. Ο πολιτικός μάλιστα φέρεται να έμπλέκεται και σε έναν ογκώδη φάκελο διαφθοράς που υπάρχει στα γραφεία του ΣΔΟΕ και αφορά μια μεγάλη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στην Κεφαλονιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ έχουν στην κατοχή τους,  τους ισολογισμούς του ιχθυοτροφείου,  οι οποίοι όχι μόνο δεν εμφανίζουν κέρδη αλλά πληρώνουν τα μέλη της διοίκησης με μισθούς που προκαλούν. Πηγές που γνωρίζουν πολλά για αυτή την υπόθεση, κάνουν λόγο για εμπλοκή πρώην  υπουργού του ΠΑΣΟΚ και στενό φίλο του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος διαχώρισε τη θέση του από την νέα πολιτική κίνηση του ΓΑΠ. 
Η φερόμενη εμπλοκή του σε αυτό το σκάνδαλο θα είναι ένα από τα κομμάτια του παζλ που θα προσπαθήσει να βάλει σε τάξη, κ. Παναγιώτη Νικολούδη, αρμόδιου υπουργού για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.  Η ιστορία είναι πολύπλοκη και γι αυτό ο πρωθυπουργός την ανέθεσε στον κ. Νικολούδη, ένα πρόσωπο που εμπιστεύεται απόλυτα και ήταν εξαρχής προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα.  
Στο χαρτοφυλάκιο του κ. Νικολούδη  υπάγεται το ΣΔΟΕ, το Λιμενικό, η επιτροπή Ελέγχου Προμηθειών κ.ά. Το 2010 ο γεννημένος στην Μάνη πολιτικός,  ανέλαβε επικεφαλής της Αρχής κατά του Ξεπλύματος τον Οκτώβριο του 2010 διαδεχόμενος τον άλλον αντεισαγγελέα, τον κ. Στυλιανό Γκρόζο. Ποτέ δε δίστασε να πει την αλήθεια και ενώπιον της Βουλής. Όπως τον Μάρτιο του 2014 όταν ανέφερε στους βουλευτές της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας  πώς κατάφερε να δεσμεύσει τα 200 εκατ. ευρώ των εξοπλιστικών.
Θεωρείται άμεμπτος, αποφασιστικός και ειλικρινής. Όταν είχε κληθεί να σχολιάσει τις  προμήθειες των εξοπλιστικών που δεν κατάφερναν να εισπράξουν οι εφορίες, ο κ. Νικολούδης τις είχε χαρακτηρίσει «Σόδομα και Γόμορρα». Όταν βγήκε μετά την περίφημη κατάθεση στη Βουλή μιλώντας στους συνεργάτες του είπε: «Έγινε χαμός, αλλά τι χαμός, επανάσταση έπρεπε να έχει γίνει και να κατέβει ο κόσμος στο Σύνταγμα...»
Πηγή: εφημερίδα SPIRTO

No comments:

Post a Comment