Sunday 12 July 2015

Guardian: Bασανιστήριο «εικονικού πνιγμού» σε Τσίπρα

Guardian: Bασανιστήριο «εικονικού πνιγμού» σε Τσίπρα

Ασφυκτική πίεση στον Τσίπρα στην τετραμερή

  • 12 Ιούλ. 2015
  • 22:50 µµ
Ακραίο εκβιασμό δέχθηκε, σύμφωνα με την Guardian, o πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας στην τετραμερή συνάντηση με Τουσκ, Μέρκελ και Ολάντ. Αξιωματούχος που επικαλείται ο ανταποκριτής της εφημερίδας Ιαν Τρέηνορ φέρεται, μάλιστα, να δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός υποβλήθηκε σε «βασανιστήριο τύπου εικονικού πνιγμού» στη διάρκεια της συνάντησης.

RELATED ARTICLES

Το μήνυμα που του δόθηκε, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της Guardian, είναι ότι «ή η Ελλάδα θα γίνει αποτελεσματικό μέλος της ευρωζώνης συμφωνώντας να εφαρμόσει, εντός της εβδομάδας, μεταρρυθμίσεις ή θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη και θα δει τις τράπεζές της να καταρρέουν».
Ενδεικτικό είναι και το σχόλιο της Guardian που συνοδεύει το ρεπορτάζ: «Μια δυσάρεστη εικόνα, που δείχνει πόσο μακριά έχουμε πλέον καταπέσει από τις ευρωπαϊκές αρχές της αλληλεγγύης και της ενότητας».
Στην τετραμερή συνάντηση σύμφωνα με ελληνικές κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκαν οι διαφωνίες της ελληνικής πλευράς στο κείμενο εργασίας, όπως η μεταφορά των 50 δις στο Λουξεμβούργο, η “χαλαρή” πρόβλεψη για το δημόσιο χρέος, η ρευστότητα του τραπεζικού τομέα κι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο ελληνικό πρόγραμμα. Τη μίνι-διάσκεψη συγκάλεσε ο Ντόναλντ Τουσκ και προκειμένου να πραγματοποιηθεί ζήτησε διάλειμμα στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης. Στη μίνι-διάσκεψη συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. 
- See more at: http://www.sigmalive.com/inbusiness/news/financials/greek/guardian-basanisthrio-%C2%ABeikonikoy-pnigmoy%C2%BB-se-tsipra#sthash.CjsYsbiQ.dpuf

2 comments:

  1. To οικοδόμημα του ψεύδους στο μεγαλείο του ,οδήγησε την χώρα στην υποθήκη,στην διόγκωση του χρεους,και στο τριτο μνημόνιο ,κι άσε τώρα τους κομπασμούς περί αξιοπρέπειας και υπερηφάνιας του λαού για το 50ντάρι της ουράς.Ετσι βαδίζουμε για το μελλον.

    ReplyDelete
  2. To οικοδόμημα του ψεύδους στο μεγαλείο του ,οδήγησε την χώρα στην υποθήκη,στην διόγκωση του χρεους,και στο τριτο μνημόνιο ,κι άσε τώρα τους κομπασμούς περί αξιοπρέπειας και υπερηφάνιας του λαού για το 50ντάρι της ουράς.Ετσι βαδίζουμε για το μελλον.

    ReplyDelete