Saturday 20 October 2012

Ψυχρή δήλωση
Σωστή η προσπάθεια του πρωθυπουργού να προβάλει τη θετική πλευρά της δήλωσης των ηγετών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα. Από μία απλή ανάγνωση, όμως, του περιεχομένου διαπιστώνεται αβίαστα ότι πρόκειται για ένα κείμενο με περισσότερα τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά παρά πολιτικά, σχεδόν ψυχρό. Δεν απέχει ιδιαίτερα από το κείμενο της κοινής δήλωσης των εκπροσώπων της τρόικας και η καλή πολιτική διάθεση περιορίζεται στην επικρότηση της αποφασιστικότητας που δείχνει η κυβέρνηση και στον έπαινο για τις προσπάθειες του ελληνικού λαού. Από εκεί και πέρα, επισημαίνεται η σημασία της έκθεσης της τρόικας για τη λήψη των «απαραίτητων αποφάσεων», ζητείται η ταχεία εφαρμογή του προγράμματος και τονίζεται η ορθότητά του για να ανακάμψει η χώρα και να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Δηλαδή, πράγματα που γνωρίζαμε. Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε κάτι καλύτερο από τους εταίρους - δανειστές.
Πείτε μας τη γνώμη σας
                                                                                                                kathimerini
Σχόλια


Thermes dilwseis, psyxres dilwseis, xliares dilwseis..logia logia logia..
Ton kopro tou Avgeia stin Ellada poios tha ton katharisei?
Avtoi pou kanoun "DHLWSEIS" ?
Ton gkremo ton vlepei kaneis?
Σχολίασε ο/η XT | 

Μαλλον αστειευεστε!
Περιμενατε κατι καλυτερο απο τους εταιρους-δανειστες μας?...!
Γιατι?
Ηταν οι Ελληνες τοσο συνεπεις στις υποχρεωσεις και υποσχεσεις τους εδω και 3 χρονια, ωστε να εχουμε παραπονο τωρα απο την αντιμετωπιση των δανειστων-εταιρων μας?
Μηπως συνεβησαν γεγονοτα τα οποια εμποδισαν την Ελληνικη κυβερνηση να πραγματοποιησει οσα υποσχεθηκε?
Η μηπως ειχαμε μαι πολιτικη ηγεσια που συσσωμη εκανε τα παντα για αν εφαρμοσει οσα η ιδια συμφωνουσε, υποσχοταν και ψηφιζε στην Βουλη?
Μηπως καποιον σοβαρο Πρωθυπουργο και επιτελειο εγγραμματων υπουργων?
Παλι καλα που βγαλαν την ανακοινωση αυτη!
Επρεπε να επισημανουν οτι σ αυτην την συνεδριαση συμμετειχε ως εκπροσωπος και πρωθυπουργος της Ελλαδος ενας τυχοδιωκτης, που εδω και 3 χρονια καθυστερησε με την δημαγωγια του την εφαρμογη των διαρθρωτικων μετρων, ερριξε μια κυβερνηση που ειχε ολα τα εχεγγυα να προχωρηει στις υποσχεθεισες αλλαγες, αναλωσε τις πρωτες οικονομικες θυσιες των Ελληνων με μια κουφια "αντιμνημονιακη" δημαγωγια, προκαλεσε εκλογες με μπαρουφες-υποσχεσεις Ζαππειο Ι, ΙΙ και αλλα φαιδρα ... και σημερα ερχεται, ο αλητηριος, να μας ζητησει και επεκταση!
ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ!
ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΝ ΓΙΑ ΛΑΘΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ δικα του και του κομματος
ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΝ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΡΓΩΝ και ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ παρα - και παλιν λογια και λογια και λογια .... κουφια περιεχομενου!
Και σας φανηκε ψυχρη η δηλωση?
Ενας δειλος Σαμαρας, δεν εχει καν την ανδρεια, να ζητησει συγνωμη απο τον Ελληνικο λαο για ολα οσα εσερνε και δημαγωγουσε εχρι να καθησει στην καρεκλα ... !
Και η πολυ-διαφημισμενη "αλλαγη πολιτικης", η "επαναδιαπραγματευση των ορων", το "χτυπημα στο τραπεζι με το "ως εδω!"", ολα αυτα τα καταπιε ο τυχοδιωκτης ανεριθριαστα και απλα αντεγραψε την δηλωση της συνοδου!
Πρεπει να ειστε εντελως αφελεις να περιμενενε εναγκαλισμους και πανηγιρια και "θερμες" δηλωσεις μετα απο τετοια τερτιπια.
Οι εταιρεοι-δανειστες μας απλως κρατουν τους κανονες μιας αξιοπρεπους συμπεριφορας.
Γιατι ουτε κολοτουμπες ειναι, ουτε σαλτιμπαγκοι, ουτε τυχοδιωκτες, ουτε απολιτιστοι πολιτικοι αλητες!
Ετσι, "Κ" για να τα λεμε με το ονομα τους τα πραγματα!
Σχολίασε ο/η amerikanos | 

Δηλαδή δεν συμμερίζεστε τον ενθουσιασμό του Πρωθυπουργού, για "αλλαγή σελίδας", "αλλαγή κλίματος", "κατανόηση, συμπόνοια" και λοιπές στερεότυπες και κενές περιεχομένου φανφάρες, από τις οποίες ήταν γεμάτη η συνέντευξη τύπου που ακολούθησε.
Καιρός να πάρετε και οι ίδιοι αποστάσεις στα κύρια άρθρα σας από τις συνηθισμένες κοινοτυπίες και να προσεγγίζετε με ρεαλισμό την πραγματικότητα.
Σχολίασε ο/η bo.di.as | 

ας μην περιμένουμε άλλες χάρες κι ας μην απογοητευόμαστε.Μετά την φοβερή αντίσταση στις μεταρρυθμίσεις του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου,όλων κοντολογης πλην ελαχίστων περιπτώσεων, είναι φυσικό να προσέχουν μη μας δώσουν πολύ θάρρος κι'αρχίσουμε πάλι τα ίδια.
Το βασικό μας το είπαν και είναι οτι αν κάνουμε αυτά που πρέπει και συγκροτήσουμε τους μηχανισμούς διοίκησης μιας ευρωπαϊκής χώρας θα μας βοηθήσουν κι αυτοί.Και μας έχουν βοηθήσει αρκετά ήδη.Αν εμείς εξ αρχής είχαμε πάρει τα μέτρα -που δεν θα αποφύγουμε -χωρίς μαγκιές τύπου this meeting is over και άλλα τέτοια τραγελαφικά ,θα είχαμε αποφύγει και το κούρεμα που χάθηκαν τόσα λεφτά και άλλα δεινά.
Εστω αργά κάνουμε τώρα τα σωστά.Υπομονή λοιπόν όπως έκαναν κι αυτοί μαζί μας.
Σχολίασε ο/η athos | 

Και, ίσως το σπουδαιότερο, δεν υπογράφηκε η Δήλωση από όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ, όπως έγινε στην περίπυωση της Ιρλανδίας, αλλά μόνον από τα μέλη της Ευρωζώνης. Και τι λέει η Δήλωση ; Ότι συμμορφωθήκαμε τελείως, αποδεχθήκαμε όλους τους δόλιους στόχους που μας επιβλήθηκαν για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των μεγάλων κεφαλαιοκρατών που δανείζουν τις κυβερνήσεις και όχι τους λαούς. Ότι επιβραβεύουν την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά που υπέκυψε σε όλες τις απαιτήσεις τους να υποβιβάσει το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού κάτω από το επίπεδο της φτώχειας ! Άφεριμ !
Σχολίασε ο/η Άρης Νούλης | 

No comments:

Post a Comment