Saturday 15 March 2014

Επίσημη πρώτη στα Χανιά για τον Στ. Θεοδωράκη

Επίσημη πρώτη στα Χανιά για τον Στ. Θεοδωράκη

Την πρώτη επίσημη προεκλογική συγκέντρωση διοργάνωσε σήμερα το βράδυ, στον τόπο καταγωγής του, στα Χανία, ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής της κίνησης «Το Ποτάμι», όπου ανέλυσε τους λόγους της καθόδου του στις εκλογές, παρουσίασε τις θέσεις του κόμματός του, ενώ έκανε και αναφορές στον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Επίσημη πρώτη στα Χανιά για τον Στ. Θεοδωράκη
Όπως είπε, πρόκειται για μία πρόταση σωτηρίας, χωρίς την εμπλοκή κανενός κομματικού μηχανισμού, συντεχνιών, συμφερόντων και παλιών πολιτικών που θέλουν να μας νουθετήσουν και να μας πάνε στην δική τους πορεία.

«Έχουμε μια ξεκάθαρη πρόταση για τα υπόλοιπα κόμματα: Να σκίσουν τα προγράμματα τους και να καθήσουν με αυτούς που θα επιλέξει ο κόσμος μετά τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές και να φτιάξουν ένα πρόγραμμα εθνικής σωτηρίας» ανέφερε.

Τόνισε, επίσης, πως πρέπει να βρούμε τις 30 λύσεις στα 30 προβλήματα που έχουμε, τονίζοντας ότι αυτά δεν έχουν χρώμα και έφερε ως παράδειγμα τον Ελευθέριο Βενιζέλο.
«Λέει κάποιος τις αριστερές ή τις δεξιές λύσεις; Όταν φώναξαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο να αφήσει την Κρητική Πολιτεία και να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας και να τη σώσει από την ανυποληψία και τα χρέη, τον φώναξαν ως αριστερό ή ως δεξιό; Η χώρα δεν έχει αυτή τη στιγμή κανέναν Ελευθέριο Βενιζέλο. Αλλά πολλούς Λευτέρηδες που είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν με ρεαλισμό και επαναστατικότητα»,υπογράμμισε.

Ερωτηθείς από έναν πολίτη που παρακολούθησε την ομιλία του, εάν «Το Ποτάμι» προέκυψε μετά την αποτυχία της «Ελιάς» σημείωσε:

«Όσοι με ξέρουν -και με ξέρουν πολλοί από εδώ- μπορεί να αντιληφθούν ότι έχω πολλά ελαττώματα. Είμαι πολύ εγωϊστής ας πούμε. Αλλά δεν είμαι ο άνθρωπος που θα του πουν τι θα κάνει. Δεν έχει συμβεί ποτέ και δεν θα συμβεί ποτέ. Οι άλλες προσπάθειες είναι καλό να γίνουν. Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει. Δεν είναι η πολιτική κλειστό club».
Την ίδια στιγμή, ζήτησε από το κόμματα να διαγράψουν τα προγράμματά τους και να εργαστούν για ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, έκανε λόγο για επιθέσεις που δέχεται από άλλες πολιτικές δυνάμεις που χάνουν τον έλεγχο - όπως είπε - από κάποιον που δεν ελέγχουν, ενώ επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως δεν έχει καθαρή θέση για τη θέση της χώρας στην Ευρώπη και τόνισε:

«Ακόμα κι αυτοί που δηλώνουν έτοιμοι να μας κυβερνήσουν είναι κάτι που δεν έχουνε αποφασίσει ακόμα και είναι και κάτι τραγελαφικό. Οι μισοί είναι με το ευρώ, οι άλλοι με τη δραχμή. Αν έχω καταλάβει καλά από τις τελευταίες δηλώσεις, κάποιοι προτιμούν για συνέταιρο σε αυτή νέα προσπάθεια της Ελλάδας τον Μαδούρο της Βενεζουέλας».ETHNOS

No comments:

Post a Comment