Wednesday 19 March 2014

Βαθαίνει η κρίση στη Χρυσή Αυγή

Βαθαίνει η κρίση στη Χρυσή Αυγή

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ
Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής κατά την είσοδό της χθες στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατούνται τα στελέχη της Χρυσής Αυγής.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Με την επιθετικότητά τους να στρέφεται πλέον στο εσωτερικό του κόμματος, αλλά και με την προκλητικότητά τους έναντι των πολιτικών αντιπάλων να κλιμακώνεται, τα στελέχη του σκληρού ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής επιχειρούν να απαντήσουν στην πίεση που τους ασκείται εξαιτίας της συνεχιζόμενης δικαστικής έρευνας.

Χθες, η ανακοίνωση της διαγραφής του Στ. Μπούκουρα από την Κ.Ο. του κόμματος, ως «απάντηση» στο μήνυμά του ότι προτίθεται να ανεξαρτητοποιηθεί, και η «υποδοχή» των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας από τους προφυλακισμένους Ν. Μιχαλολιάκο και Χρ. Παππά με τη φράση «καλώς ήρθατε στον Κορυδαλλό, σύντομα θα ξαναέρθετε» και «θα δείτε τι ωραία που θα περνάτε», αποτέλεσαν σαφείς ενδείξεις της κατάστασης που επικρατεί στην κορυφή της ιεραρχίας.
Ως γνωστόν, από το πρωί χθες η Επιτροπή Δεοντολογίας συνεδρίαζε για να ακούσει τις θέσεις των βουλευτών της Χ.Α. που δεν είναι προφυλακισμένοι, ως προς το αίτημα της Εισαγγελίας για άρση της ασυλίας τους. Πρόλαβε να τοποθετηθεί μόνο ο Δ. Κουκούτσης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες παραδέχθηκε ότι και ήξερε και γνώριζε τη δράση του κόμματός του, σημειώνοντας βεβαίως ότι δεν τη θεωρεί «εγκληματική». Φέρεται δε να πρόσθεσε κάποια στιγμή ότι παλαιότερα ήταν στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της ΟΝΝΕΔ Καλαμάτας.
Τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας, χωρίς την κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά (ΑΝΕΛ) που θεώρησε τη διαδικασία απαξιωτική για τη Βουλή, αλλά και δίχως τον κ. Μ. Μπόλαρη (Ανεξάρτητος), μετέβη στις φυλακές. Εκεί τα μέλη της δεν είδαν τον Γ. Γερμενή. Ο τελευταίος -όπως και ο Στ. Μπούκουρας- επέλεξε να τοποθετηθεί μέσω γραπτού υπομνήματος. Ο Στ. Μπούκουρας, μάλιστα, στο υπόμνημά του, επικαλούμενος μεταξύ άλλων τη διαγραφή του από την Κ.Ο., δείχνει να την προβάλλει σχεδόν ως πράξη διαζυγίου από τη Χ.Α. και στο πλαίσιο αυτό ζητεί να μην αρθεί η ασυλία του.
Ολοι όσοι δέχθηκαν να μιλήσουν στην επιτροπή υποστήριξαν πως η δίωξη σε βάρος τους είναι πολιτική. Ωστόσο, υπήρξε διακύμανση στη συμπεριφορά τους. Ο «αρχηγός» αν και, όπως ελέχθη, θέλησε να φανεί επιθετικός, έδειχνε μάλλον «προβληματισμένος». Σε ρόλο ιδιαίτερα «σκληρού» ο Χ. Παππάς είπε ότι η επιτροπή είναι «περιοδεύων θίασος» και, φεύγοντας από την ειδική αίθουσα των γυναικείων φυλακών, χτύπησε με δύναμη την πόρτα. Είρων από την αρχή έως το τέλος φέρεται πως ήταν ο Γ. Λαγός. Ενδεικτικό είναι πως όταν ρωτήθηκε για τα φυσίγγια που βρέθηκαν στο σπίτι του, απάντησε -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι τα είχε για να σκοτώσει 4-5 όταν βγει έξω.
Η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε να εισηγηθεί την άρση της ασυλίας για τους Μιχαλολιάκο - Παππά - Λαγό, ενώ έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα κλείσει και τις υποθέσεις των υπολοίπων.  KATHIMERINI

No comments:

Post a Comment