Wednesday 19 March 2014

Φιλορωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τη ναυτική βάση της Ουκρανίας στην Κριμαία

Φιλορωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τη ναυτική βάση της Ουκρανίας στην Κριμαία

oι Ουκρανοί δεν αντιστάθηκαν
ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ 
VOA News
Φιλορωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έλαβαν τον έλεγχο του αρχηγείου του Ουκρανικού ναυτικού στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας, μια μέρα μετά την υπογραφή συνθήκης της Ρωσίας με τις τοπικές αρχές της Κριμαίας για την προσχώρηση της χερσονήσου στην ρωσική επικράτεια.

Αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι τουλάχιστον 200 άνδρες των λεγόμενων δυνάμεων αυτοάμυνας μπήκαν στη βάση την Τετάρτη και ανήρτησαν τη ρωσική σημαία.  Oι Ουκρανοί στρατιώτες δεν αντιστάθηκαν και εθεάθησαν να αναχωρούν απ’ τις εγκαταστάσεις.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης φέρουν πηγές στην Σεβαστούπολη να δηλώνουν ότι ο διοικητής του Ουκρανικού ναυτικού, Σεργκέι Γκαϊντούκ, «τελεί υπό προσωρινή κράτηση» μετά την εγκατάλειψη του αρχηγείου.

Την Τρίτη, ένας ουκρανός στρατιώτης και ένας φιλορώσος πολιτοφύλακας σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας στην Σιμφερούπολη.

Τις τελευταίες εβδομάδες χιλιάδες ρώσοι στρατιώτες έχουν καταλάβει την Κριμαία, ενώ τη Κυριακή σε δημοψήφισμα η περιοχή επέλεξε την απόσχιση της απ’ την Ουκρανία και την προσάρτηση της στη Ρωσική Ομοσπονδία.  Οι ΗΠΑ και η ΕΕ κήρυξαν το δημοψήφισμα παράνομο και επέβαλαν κυρώσεις σε βάρος ρώσων αξιωματούχων.    VOA

No comments:

Post a Comment